Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pepajet

22. 6. 2012 12:20
Článek je příliš dlouhý a zmatený,

s lecčím lze souhlasit, ale je tam i spousta vyložených nesmyslů a demagogie (např. přirovnání švarcistů k disentu, spíš by se hodilo přirovnání k odbojářům typu "kdo nekrade, okrádá rodinu").

0 0
možnosti

janko216

18. 6. 2012 13:55
a co daně a pojištění?

Je to vcelku jednoduché - ti kteří pracují načerno, neplatí daně a pojištění, ale z těchto systémů čerpají. Ty důchody se z něčeho zaplatit musí. Budu-li pracovat 40 let a 20 let čerpat důchod, tak si musím polovinu příjmu dávat bokem, aby mi neklesla životní úroveň... To samé je se zdravotní péčí. Ty peníze, které odevzdáváme, nejsou ukradené, jak nám tu autor píše, ale umožňují nám bezpečný a vcelku bezstarostný život (v porovnání s jinými dobami nebo zeměmi).

1 0
možnosti

1000101111010100

18. 6. 2012 17:40
Re: a co daně a pojištění?

Daň je pouze jiné pojmenování pro platbu státu za nějaké služby. Osobně uznávám její oprávněnost, pokud je v rozumné výši, pokud není progresivní, pokud za ni stát skutečně službu poskytuje a penězi neplýtvá na nesmysly. Pochybuji, že to platí, ale budiž.

.

Zdravotní pojištění musíte platit vždy, bez ohledu na to, zda vykazujete nějaké příjmy. Ale jistě - pokud budete samoplátce a přitom vydělávat, budete porušovat současný zákon, přičemž ostatní to mohou vnímat jako nefér. Řešení = poskytovat v základu pouze rozumný základ zdravotní péče, vše ostatní je nadstandard. Je na vás, zda budete platit vyšší pojistné, zaplatí jej za vás zaměstnavatel, nebo si našetříte. Problém = lidé s komunistickým myšlení tohle vnímají jako bodnutí žhavým pohrabáčem. V USA to funguje a nevěřte těm socalistickým pomluvám, že všude leží hromady mrtvol,naše těžce nemocné děti vozíme léčit k nim. Nemocenskou platit nemusíte, nejste-li zaměstnanec. Od státu pak nedostanete nic....

1 0
možnosti

Béda47

17. 6. 2012 23:23
komunismus v nás

Ten komunistický přístup je v naší společnosti hrozně zažrán na všech místech a tak není divu, že je i myslích ministrů všech vlád..

2 0
možnosti

petacx

18. 6. 2012 0:40
Proč levice kamarádí s miliardáři a ničí střední třídu

Proč nejen levice kamarádí s miliardáři a ničí střední třídu  ;-€

-

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/1162-proc-levice-kamaradi-s-miliardari-a-nici-stredni-tridu.aspx

-

R^ R^

1 0
možnosti

generál Failure

17. 6. 2012 15:42
Jediná možnost

je zrovnoprávnit všechny formy práce. Vydělal sis peníze, jakkoliv, na smlouvu, v pracovním poměru, jako živnostník nebo obchodováním s akciemi, to je fuk, prostě zaplatatíš z nich tolik a tolik daní. Teď je to jako za bolševiků. Nebylo možné volně nakupovat zahraniční měny, že prý se to "přece musí" regulovat a dav přizvukoval. Když bolševik padnul, padnul i zákaz a nestalo se vůbec nic -- až na to, že najednou šlo spousta věcí snáz. Stejné je to s prací.

2 0
možnosti

malý červ

17. 6. 2012 12:10
Když

OSVČ pracující na švarce odvede státu zlomek toho, co by odvedl jako zaměstnanec, tak parazitem je, tohle vyvrátit nejde. Podle autorovy teorie není černej pasažér v MHD parazit, vždyť kdyby si to měl zaplatit, šel by pěšky.

5 0
možnosti

generallz

17. 6. 2012 15:51
Re: Když

Proč by OSVČ pracující na švarce měla odvádět tolik, kolik odvádí zaměstnanec? Máte někde vyčísleno, že zaměstnanec dostává přesně takovou službu od státu, jakou si zaplatí na daních, takže ten, kdo pracuje na OSVČ, skutečně dostává stejnou službu, za kterou platí méně? Co když je zaměstnancům pouze více uloupeno a následně využito jinak, než na veřejnou službu? Co když adekvátní odvod státu ve vztahu k čerpání služby je právě tolik, kolik platí OSVČ, a cokoliv placeno nad rámec je státem rozkradeno nebo přímo využito proti občanům?

A co vlastně skutečné OSVČ? Pokud jde o to, kolik zaplatí méně, než zaměstnanci, pak by za základě této logiky byla každá OSVČ parazitem, stejně jako třeba vlastník s.r.o., který má možnost daně účinně optimalizovat?

0 0
možnosti

Lady Humussprey

16. 6. 2012 19:56
Práce u soukromníka je prostý obchod. To a to uděláš

a tolik za to dostaneš. Nelíbí se ti to, tak nezacláněj. Chceš být pojištěn, tak pro mě práci dělej na svůj živnosťák a plať si to ze svého. Koho tedy zaměstnat, nebo opačně, kdy se dát u živnostníka zaměstnat. Ač se to nezdá, je pro soukromníka dobrou sílu sehnat tak trochu oříšek. Odbornost a kvalita je bez diskuse. Potom to musí být osoba v místě oblíbená. Lidé ji znají a obrací se přímo na ní, takže mně přímo dohazuje kšefty. Musí mít už jinde odpracované roky, se zaplaceným pojištěním, aby měla nárok na důchod. Musí být 100% loajální a nikde si nepouštět pusu na špacír. Starost o svou rodinu musí brát jako svou privátní věc. Takový nebude litovat, že pro mě dělá. Nadprůměrný plat. Dovolené v Řecku zdarma. (Jen po její dobu mu nejde plat). Různé zboží a kvalitní potraviny, za zlomek ceny v obchodě. Drábka znám, jsme z jednoho města. Jeho názory mě nezajímají a hluboce si ho nevážím.

0 0
možnosti

StandaU

15. 6. 2012 18:51
Dobrý večer,

nechápu proč někdo kritizuje švarcsystem. Celá česká ekonomika je postavena na švarcsystemu, proti švarcsystemu se brojí jen naoko, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Například různé agentury, které obstarávají práci, to je ještě horší než švarcystém, to je zlodějina non plus ultra. Pracovní smlouva na měsíc a obnovována dle potřeby. Pracovník je okrádán od agentury, že se jeden nestačí divit. Většina velkých firem jede na tento systém Telefonica, Vodafon, T Mobile, , ano těmto firmám vadí švarcsystém protože je připravuje o nekřesťanské zisky, které by jinak měly. Kdo tomu nevěří, tak ať zkusí hledat práci a bude rozsahem agenturního okrádání překvapen.

1 0
možnosti

Tulák123

17. 6. 2012 20:32
Re: Dobrý večer,

Nechápete? Tak jste buď slepý nebo nevzdělaný. Problém švarcsystému je, že si takový zaměstnanec odečítá náklady, které nemá a to v obrovském množství a platí tak mnohem menší daně, než by měl, resp. než platí ostatní. Ty daně pak za něj musí platit všichni ostatní...

0 0
možnosti

tajny agent

15. 6. 2012 11:12
Neco nepochopit

a pak to dlouze okecat.

2 0
možnosti

Gustav Nečas

15. 6. 2012 23:55
Re: Neco nepochopit

No vidíte, vy jste nepochopil a nemusíte to okecat. Prostě jen plácnete a je to.

0 0
možnosti

dropa

15. 6. 2012 1:17
Snadné zaměstnávání pracovníků z nečlenských států za

almužnu a vyplácení dávek v nezaměstnanosti je ta žába na prameni!!Cizinec nemá zájem utrácet zde a na dávky musí stát na někom vybrat!!Kruh se uzavírá!!Stačí aby se to (např. pokutama atd.) zaměstnavatelům nevyplatilo a klidně ať "zkrachují" a případnou mezeru má šanci vyplnit ten poctivější, protože konkrétně stavba je přesně tak drahá, kolik je ochoten někdo zaplatit a ne kolik si na ní vydělal poslední dělník.

3 0
možnosti

saabmaster

15. 6. 2012 7:20
Re: Snadné zaměstnávání pracovníků z nečlenských států za

Na stavbách i ten poslední dělník vydělává docela slušný peníze, když se nefláká. Bohužel českýho dělníka nedonutíš dělat, i kdybys mu dával 35k. Čest výjimkám.

0 0
možnosti

TýpekzPostalu

14. 6. 2012 16:37
....

A jak se bez toho vašeho výpalného budou financovat silnice, policie, hasiči, armáda, atd.?

5 0
možnosti

Osszever

14. 6. 2012 22:59
Re: ....

Zprivatizovat! V českých podmínkách to v praxi znamená, že všechny tyto služby budou ještě o něco méně kvalitní, ale zato 10x dražší.

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.