Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

generál Failure

14. 6. 2012 14:52
A proč vlastně nemohou

být všechny způsoby prodeje své práce zrovnoprávněny? Ve Švýcarsku každý zaplatí na daních stejně (při určitém příjmu), ať už toho příjmu dosáhl jako zaměstnanec, živnostník nebo třeba spekulant na burze. A žádné takovéhle diskuse tam nejsou potřeba ;-D a funguje to.

8 0
možnosti
TA

tajny agent

15. 6. 2012 11:25
Re: A proč vlastně nemohou

Presne.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

14. 6. 2012 11:14
prací načernoa švarcem také místa nevzniknou

ta místa tu jsou a jde jen o to, jestli je zaměstnavatel poctivý, nebo ne.

V každém případě má podvodník větší pravděpodobnost úspět na trhu se svou nabídkou.

Většinou ale outsourcing dovedený ad absurdum vyjde pro kupujícího dražší nákup. Když třeba ve výběru vyhraje stavební firma, která má jen ředitele, sekretářku, účetního a právníka, tak z toho plyne, že musí najmout někoho dalšího, nějakou skutečnou stavební firmu. A každý mezičlánek chce svůj podíl na zisku. Takže se nakonec musíminimalizovat mzdové náklady, nebo koncová skutečná cena vzroste. (jen příklad jak nesmyslné firmy existují)

4 0
možnosti
JB

generál Failure

14. 6. 2012 14:53
Re: prací načernoa švarcem také místa nevzniknou

A co když je přidanou hodnotou té firmy právě schopnost nalézt kvalitního a při tom levného subdodavatele? To vůbec není samozřejmé ani snadné :-)

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

14. 6. 2012 10:22
Zrušení Švarc systému

jednoznačně zvýší nezaměstnanost a práci na černo. V případě, kdy odvody z mezd se budou rovnat téměř výši čisté mzdy, by se musely zvýšit ceny téměř všeho...

3 0
možnosti
U

Undik

13. 6. 2012 21:56
Strana Svobodných občanů je jak sekta.

Na idnes se pěkně rozlézá. Rv

4 0
možnosti
VB

velky bratr

13. 6. 2012 22:00
Re: Strana Svobodných občanů je jak sekta.

Bohuzel je program SSO natolik etatisticky, ze s problemy zminenymi v clanku ani po dvou ustavnevetsinovych obdobych nic neudela. Jsou jako VV, ktere chteli resit korupci zakladanim komisi a vyboru - maji hezkou ideu, ale potencialne funkcni reseni bohuzel nenabizeji, stale se chteji opirat o papirovou centralni banku v systemu castecnych rezerv, coz dekonstrukci socialismu vylucuje.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

13. 6. 2012 14:46
Stojí opravdu za bavit se o článku,

který označuje všechny příjemce státních dávek, včetně starobních a invalidních důchodců a dětí, za parazity? Ne každý asi ví, co je zač objektivismus, ke kterému se pan Zálom hlásí (sektářské učení Ayn Randové, které považuje jakékoli nesobecké jednání za nemorální a "nedůstojné člověka"), ale pro všechny by mělo být varováním odmítnání demokracie. To je totiž společným znakem všech extremistů - od ultraliberálů přes ultrakonzervativce až ke komunistům a nacistům, nemluvě o různých marginálních fanaticích (náboženských, ekologických apod.).

5 0
možnosti
P

polto

13. 6. 2012 20:39
Re: Stojí opravdu za bavit se o článku,

Coze? Ayn Rand podle vas tvrdila, ze nesobecke jednani je nemoralni...? Pane, vy jste ignorant, o objektivismu nemate paru. Nekde jste si precetl nejakou antirandovskou propagandu a myslite si, ze tomu rozumite... Rv

1 0
možnosti
LM

Andy.cz

13. 6. 2012 13:04
Co se na to podívat také z druhé strany???

Opravdu si myslíte, že každý po švarcsystému tak touží? Znám spoustu lidí, kteří do něho šli, protože by prostě jinak neměli práci. Tady dělá na ŽL už i uklízečka, protože by ji na klasický pracovní poměr nepřijali - je to pro ně drahé. Ale vím jistě, že ona po tom netouží a radost z toho nemá, nemá prostě jinou možnost. Stejně jako statisíce dalších lidí, kteří dělají na švarcsystém, protože nemají jinou možnost - podřízená role zaměstnance a nevýhody a rizika podnikatele lákají málokoho. Pokud se švarcsystém důsledně zakáže, buď přibude zaměstnanců, nebo živnostníků, kteří práci odvedou přímo pro koncového zákazníka a nebudou okradeni zprostředkovatelem, tak jako nyní.

Jenže to by to nás stát musel chtít řešit, což nechce. Jinak by nemohl platit miliardy za zakázky stavebním firmám, které jen seberou větší část peněz na úplatky a svůj zisk - zaměstnance na stavbu nemají a oddřou to najatí živnostníci nebo cizinci, povětšinou za minimální odměnu. A tak je to tu se vším.

5 0
možnosti
VB

velky bratr

13. 6. 2012 22:02
Re: Co se na to podívat také z druhé strany???

Vzdyt to rikate sam - jinak by nemeli praci. Tedy je to pro ne jedina cesta a pokud se zavre, tak tu nebude zadna cesta. A vsichni budeme spokojeni ze se mene fixlije s pracia vice fixluje s davkami za nic.

2 0
možnosti
H

hrot55

13. 6. 2012 12:03
Pro všechny, kdo autora napadají

Ad nové silnice atd. - nestačí Vám, že stát vybírá 20% DPH ? A co spotřební daně na pohonné hmoty, cigarety alkohol ? Za ty miliardy se už něco postavit dá ...

Ad "nemorální jednání" - stát jedná morálně ? Mám dojem, že se mě snaží sedřít z kůže - čili se bráním jak dovedu.

Obecně zcela zásadní problém celé západní civilizace je nepokrytý socializmus, tzn obrovské přerozdělování, dotace a pláč těch, kteří dostanou málo. I to je jeden z důvodů, proč společenství, kde tento mor ještě není přejedou náš socík jako parní válec. Začínám se učit čínsky a rusky. Rv

2 0
možnosti
VB

velky bratr

13. 6. 2012 22:03
Re: Pro všechny, kdo autora napadají

Silnice stavel ze sveho treba Bata a takovy pan Hlavka postavil na vlastni naklady most pres Vltavu. Takze dukazu o tom, ze pokud stat necha lidi pracovat a vydelavat, nemusi se starat o nesmysly mame dostatek.

1 0
možnosti
AP

AntonínP

12. 6. 2012 14:55
A teď si představte

že si človíček místo ŽL pořídí s.r.o. a nechá se najmout. Za stejných podmínek, jako by měl ŽL. A rázem tu máme místo schwarze outsourcing, který je úplně legální.

Jediným řešením je model, že si každý bude VŠECHNY daně řešit sám. Tedy, žádné odvody za zaměstnance, každý dostane "superhrubou mzdu" a z ní si sám odvede sociální, zdravotní DPFO, pojištění na blbost apod. A je po problému.

11 0
možnosti
H

Host8

13. 6. 2012 9:57
Re: A teď si představte

Přesně tak to vidím. Jednotná zátěž pro všechny bez ohledu na formu. A nemusí to ani lidé platit sami, to už je technická záležitost.

0 0
možnosti
KD

péťovakobyla

12. 6. 2012 14:48
A proč v Německu a Rakousku

nepřišli za ta léta na světový vynález švarcsystém?;-D

0 0
možnosti
JM

Jana11

12. 6. 2012 14:56
Re: A proč v Německu a Rakousku

Že by proto, že se to tam lidem nevyplatí? Na Slovensku ho také nemají. Jenže kdyby zdanili živnostníky tolik, co zdaňují zaměstnance, hrozí tu vzpoura - vzpomeňte, jak svého času bylo nelegální uvádět na výplatní pásce, kolik zaměstnanec skutečně zaměstnavatele na odvodech stojí - a směla se uvádět pouze hrubá mzda.

Ono by totiž také začlo hrozit, že by se lidé více ptali, co že za to vlastně od státu mají.

2 0
možnosti
JB

Igen

12. 6. 2012 13:02
Švarcsystém pro všechny

Ať se každý stará sám o sebe.[>-]

5 0
možnosti
R

Return

12. 6. 2012 14:13
Re: Švarcsystém pro všechny

I chudáci odboráři? 8-o;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.