Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

mital

11. 6. 2012 21:57
...pěkná kravina..

...je to fakt blábol..

6 0
možnosti
TH

thud

11. 6. 2012 23:16
Re: ...pěkná kravina..

To je vskutku silný argument. Nemohl byste to dál nějak rozvést?

3 0
možnosti
F

Fracek62

11. 6. 2012 21:48
jen tak mimochodem

neni lepsi zamestnavat na "schwartz" nez nezamestnat vubec? jen se ptam .... protoze mi nejak nejde dohromady, jak a kde a kdo ma vytvorit takove pracovni mista, ty kde se na "cerno" vydelavajici vlastni praci zamestnaji... proc naopak stat nepodporuje to, ze mezi lidma koluji penize? vidime co se deje ve svete, neni treba tohle jeden z duvodu, ze CR se zatim drzi jaks taks nad vodou? Az nam tu vyskoci nezamestnanost na 20% kvuli tem psychopatum tak si vzpomeneme na zlaty schwartz system ....

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

11. 6. 2012 21:21
Cenzura

Hrozné, nepsal jsem nic sprostého ani nijak zavádějícího a přesto zafungovala cenzura. Ať žije svoboda slova, toho člověka, co to tu cenzuruje bych rád jednou viděl viset.

0 0
možnosti
PR

bumič

11. 6. 2012 21:14
Práce na černo

Z Drábka ,Kalouska i jim podobným je mi opravdu na blití tito a jim podobní mají z našich daní na účtech na Kajmanských ostrovech zhruba půl Trilionu korun na přepočet z Euro ,zajedte se podívat jaký máme chudáky co si staví domy za desítky milionů korun mají majetky o kterých se vám nikdy ani nezdálo a ještě nás tady serou ,daně platíme děláme jim otroky to je reforma zlodějen a kradení ,pokud nechcete se nechat okrádat odjedte na Kajmanské ostrovy nebo pokud na to nemáte musíte jako já volit KSČM stp zlodějně.

3 0
možnosti
IV

Hell2

11. 6. 2012 21:21
Re: Práce na černo

A to si jako myslíš, že minulého režimu se daně neplatily? Mysli!!!!

1 0
možnosti
AJ

aljavX

11. 6. 2012 20:54
pěknej blábol

to je sice fajn, že ten načerno zaměstnaný vlastně jen uzavřel oboustranně výhodnou smlouvu ( fakt uzavřel ? těžko anežko  ). Co když mu pak zaměstnavatel nazaplatí a nebo co pracovní úrazy ? To bude hned řev, ať stát pomůže ...  Ale co třeba daň z příjmu, sociální, zdravotní pojištění ? .Jj, daně, pojištění se odvádět nechce, ale důchod, sociální dávky, moderní silnice, posílat zdrama děti do školy, zdravotnictví zdarma, ...., to jo, to samozřejmě chcete !

bavit se můžeme o výši daní a dalších "srážek", o tom kam ty peníze jdou, ale to co autor napsal, to je blábol.

6 0
možnosti
D

Dunja

11. 6. 2012 22:23
Re: pěknej blábol

Někdy dobrovolně někdy ne.Jenže postih nefunguje ani na Západě, kde přijde policie a dotyčného černého zaměstnance zavře a sebere mu všechny peníze (neví zda je to úplně fér) a cizince vyhostí a dám zákaz pobytu a zaměstnavateli napaří hned pokutu.

Z praxe vím, že se zaměstnává za min.mzdu či pol. úvazek a zbytek na ruku. V malé firmě může iniciativa přijít nejen od šéfa, ale i od zaměstnanců. Zvláště rozv. ženám s dětmi se to vyplatí, protože mnohdy dosáhnou i na dávky.A zaměstavatel nemusí platit horentní odvody, které by ho mohli v době, kdy má méně zakázek položit.Ono totiž pak ze slušných platů jsou to také docela vysoké částky, ale z min.mzdy.

Jinak se "Shwartz" systémem se lze setkat i ve st.školství u pomocného personálu jako jsou uklízečky.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

11. 6. 2012 20:48
Perfektni zamysleni, skoda, ze karma nejde udelit vicekrat

K tomu neni co dodat, snad jen, ze ten kdo neco vydela (a to i nacerno) a nasledne to utrati, tak prostrednictvim DPH a spotrebnich dani odvede do statni kasy cca 20 %, tj. stejne pondelky maka na Kalouska pana a jeho rodinu.

3 0
možnosti
AJ

aljavX

11. 6. 2012 20:55
Re: Perfektni zamysleni, skoda, ze karma nejde udelit vicekrat

ok, tak práce bez daní, bez pojištění ..., vščem. Ale pokuid chcete mít peníze na zdravotnictví, na školství, na policii, hasiče, silnice, d§chody .... , tak pak bude to vaše DPH cca 50-70%

2 0
možnosti
MK

TOPODS09

11. 6. 2012 20:36
Cerna prace- svarcsystem

Neobhajuju zde cernou praci. Je to spatne! Ale porad je lepsi nekoho zamestnat na cerno stat z toho uvid aspon 20%- dalnicni znamky....ruzne odvody, spotrebni dan atd.....porad tot vse je lepsi nez aby si vsichni sli sednout na pracak jako vetsinova levicovych voliču a pobirala davky... !!! Neobhajuju praci na cerno- ale porad lepsi nez nic!!!

2 0
možnosti
EJ

prbab

11. 6. 2012 20:03
Stejné podmínky

já chci také na konci roku si odečíst peníze za benzín, mikrovlnou troubu, konvici na čaj a jiné

položky, tak jak to dělají účastníci švarcsystému. Pracuji v příspěvkové organizaci a vše si do poslední koruny musím pořídit z výplaty. O víkendu nikoho nezajímá, že nemám spoj, a musím do práce autem. Od svých známých slyším - daňový poradce mně to udělal tak, abych nemusel platit daně. Na zdravotní pojištění odvádí, podle nás zaměstnanců, směšné dávky.

Ne všechna odvedená práce je podložena. Peníze bokem také nejsou k zahození. Je to spravedlivé?:-(

2 0
možnosti
R

Roman37c

11. 6. 2012 20:11
Re: Stejné podmínky

A co ti brání?

0 0
možnosti
FM

František Matějka

11. 6. 2012 18:47
.

R^

1 0
možnosti
KD

péťovakobyla

11. 6. 2012 20:01
Re: .

RvRv

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

11. 6. 2012 18:46
Stát mě okrádá,

proto když nezaplatím daně, vlastně jsem frajer, kterej se nenechá okrádat . (Co na tom, že moji rodiče, či prarodiče pobírají důchod, který se platí z nynějších daní, nebo moje dítě hodí do ZŠ hrazené též z daní). Já jsem totiž pravicovej frajer, kterej si svůj podvod na ostatní členy společnosti umí obhájit. :-P

Se stejnou logikou si zaměstnanec ve Škodovce může říct "Zaměstnavatel mě okrádá, vezmu si tedy co mi náleží.."

A každého půl roku si ukradne jedno auto.

Některým naivům tady se ty vaše demagogické bláboly evidentně líbí. :-/Rv

3 0
možnosti
E

Ezechiel

11. 6. 2012 19:11
Re: Stát mě okrádá,

dan neni jen socialni pojisteni a dan z prijmu, platis, dph, spotrebni dan, nemovitosti, plno dalsich dani, ktere se tvari jako poplatky. zamestnanec, pokud neni spokojeny s platem muze zmenit zamestnavatele, to jste dal hloupy priklad

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.