Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Attilla

12. 6. 2012 11:40
Osel

;-DNa to je škoda slov.

1 0
možnosti
S

StandaU

12. 6. 2012 11:29
Komu vadí tzv. švarcsystém,

vadí lidem co jsou na dávkách a hlavně vadí socanům, protože, když někdo dělá ve švarcsystému, tak se velmi těžko nechá ovlivňovat různými volebními hesly socanů a rádoby odborářů. Jeden diskutující napsal "pokřivuje soutěž", toto je úplně směšné, co se zde v soutěži ještě dá pokřivit, dotace a zase dotace, různé benefity mezi úředníky a tomu říkáte soutěž? Máte velmi podivné představy o soutěži. Soutěž, to jsou rovné podmíny pro všechny a to tento socialistický stát rozhodně nepodporuje. Ovčani jsou rozeštváváni mezi sebou a stále je zdůrazňováno, že OSVČ někoho okrádají. Já vám řeknu dnes na OSVČ dělá jen blb, protože proč se nenechat zaměstnat a být v pohodě, někde na úřadu, OSVČ si musí shánět sám práci musí mít nářadí a ještě poslouchat pomlouvání asociálů jak je okrádá. Kdyby všichni co jako OSVČ jen, tak, tak přežívají a šli na pracák, tak se v tom okamžiku zhroutí stát, protože to neutáhne.

12 0
možnosti
S

StandaU

12. 6. 2012 11:30
Re: Komu vadí tzv. švarcsystém, pokračování II

Ona většina OSVČ státu moc nedá ale také nic nechce, jen kdyby chtěli ale oni nechtějí, protože být socka a brát od státu různé dávky, na to musí být povahu ale je pravda, že člověk si i na to zvykne ale pototm si už těžko zvyká na nějakou a to jakoukoliv práci a proto nám socky přibývají. Už nediskutuji musím až do večera makat.

2 0
možnosti

mamina2

12. 6. 2012 11:29
Proč parazit

Pokud by takový pracovník neměl stejný přístup k solidárnímu zdravotnímu pojištění jako ostatní pracující, tak by to bylo v pořádku. Nakonec daně platí jinak. Ale to zdravotní pojištění je tu povinně solidární a asi žádný OSVČ nebude dobrovolně souhlasit s tím, že si třeba část operace zaplatí, když si zvolil menší platbu za pojištění.

0 0
možnosti
JM

Jana11

12. 6. 2012 15:03
Re: Proč parazit

Bez ohledu na příjmy, bez ohledu na výdaje, vlastník živnostenského listu musí platit minimální zdravotní pojištění. Když vám firma přestane platit mzdu, honí tu firmu a zaměstnanec je "ten chudák". Když OSVČ firma neproplatí faktury, tak si stejně musí zaplatit zdravotní pojištění (a pokud je plátce DPH, tak musí z té neproplacené faktury i DPH státu zaplatit, joj, dovolil sis pracovat na sebe, tak plať, že nemáš z čeho, koho to zajímá?)

0 0
možnosti
L

levicak

12. 6. 2012 11:08
A co

silnice, školy, vězení, soudy,zdravotnictví,učitele, zdravotní setsry,důchody panáček potřebovat nebude?

4 0
možnosti
FH

Bouše

12. 6. 2012 11:30
Re: A co

R^:-)

0 0
možnosti
H

Host8

12. 6. 2012 10:58
Musel by se především změnit dańový systém,

který by byl vůči všem stejně spravedlivý a jednotlivé formy práce - ať OSVČ či zaměstnanci by si byli rovni. Dokud se to  neprovede, budeme platit státní šikanu.

3 0
možnosti
G

Grimm3

12. 6. 2012 10:42
Nelegální práce

Návod jak se vyhnout postihu je napriklad tady http://www.noveiso.cz/zpravodajstvi/zakon_o_zamestnanosti.html

0 0
možnosti
DH

B_Simpson

12. 6. 2012 10:39
Daňová povinnost

O jednoduchá řešení se nestojí, neby by se nemohlo všelijak spekulovat....a přitom to tak jednoduché je....kdyby si každý občan musel plnit svou daňovou povinnost sám (myslím tím i odvody na zdr a soc pojištění), tak by vše fungovalo mnohem lépe a nebylo by třeba ani mobilních kontrolorů...

2 0
možnosti
RP

radim36

12. 6. 2012 10:52
Re: Daňová povinnost

R^Přesně tak

A jsou v tom zajedno politici levicoví i pravicoví, aspoň z těch velkých stran, všechno to je v tom směru jedna pakáž.

0 0
možnosti
TV

tomtop

12. 6. 2012 10:17
a co "švarcsystem" ve školství ?

kdy se učitelé propouštějí na prázdniny a po prázdninách ho nemusí přijmout ? Podotýkám, že se to často týká i starých, schopných a zasloužilých učitelů.

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

12. 6. 2012 10:53
Re: a co

Já se zeptám jednoduše - koho učí o prázdninách???

0 0
možnosti
TV

tomtop

12. 6. 2012 10:15
co je špatného na švarc systému ?

daně zaplatí, stát má přehled ... co jim vadí ? Ochrana pracovníka před nesolidním zaměstnavatelem ? Není to i naopak ... osvč může snadněji přelétnout jinam. Znám firmy, kde je víc než 1/2 lidí osvč a fungovalo to dobře - na projekt makali za vyšší "plat" než zaměstnanci, když nebylo do čeho píchnout, tak šli jinam nebo čekali až něco bude ...

1 0
možnosti
RP

radim36

12. 6. 2012 10:23
Re: co je špatného na švarc systému ?

No, v první řadě vadí švarcsystém odborářům, švarcáci nemohou být organizováni a odborářům tak utíkají ovečky a zmenšuje se jejich síla.

No a za druhé vadí socialistlům, švarcáci jako OSVČ musí myslet a musí se rozhodovat sami za sebe, tudíž jsou podstatně odolnější k levicové propagandě a demagogii.

A Drábek, podle toho, co na tom ministerstvu práce provádí,  mně někdy připadá jako tajný agent právě odborářů a socialistů.

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

12. 6. 2012 10:01
Nejtragičtější na celé věci je...

Nejtragičtější na celé věci je, že jakákoliv práce (i při švarcsystému nebo přímo bez papírů) obohacuje naši společnost o novou věc (např. ukrajinci postavený barák). Naproti tomu kontroloři zakazují ekonomickou aktivitu, protože je "nelegální" (ačkoliv vyjma státu nikoho nepoškozuje).

.

Stát bez starobních důchodů a zdravotního pojištění spotřebuje zhruba 600mld korun. možná by bylo na čase zvážit změnu v systému daní - a to tak, že veškeré daně (DPFO,DPPPO,DPH,spotřební ...) nahradíme dobrovolnou daní z hlavy (dnes ve výši +-75.000 Kč ročně) navázanou na sílu hlasu ve volbách. Lidi budou platit daně dobrovolně v takové míře, v jaké uznají za vhodné a potřebné, ti co nemají zájem volit, platit nebudou a rázem se ukáže, jaký stát lidé vlastně chtějí (byrokratickou obludu) nebo mikroskopického trpaslíka zajišťujícího skutečně základní potřeby ze strany státu (=zajištění bezpečnosti a práva)

.

Důchody a ZP jsem vyjal úmyslně - tyhle systémy by měli fungovat "samonosně" a odděleně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.