Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

karelman

11. 6. 2012 18:03
Pěkně jste to popsal

0 0
možnosti

Ondřej Šmída

11. 6. 2012 17:57
Ale...

I přesto milion OSVČ odvede alespoň 3 miliardy, kdežto kdyby byl milion lidí doma, kolik odvede a kolik nás to bude stát? Já říkám, že je švarcsystém lepší, než kdyby ti lidé nedělali vůbec. Sice jim prácí shání někdo jiný, ale aspoň je nemusí za ručičku vodit stát a všechno jim platit. A k přirovnání, že někdo plátí 3x méně.  V podstatě pobírači dávek platí limitně nekonečně mnohokrát méně (0 Kč), ale že by používali infrastrukturu nebo školy méně, se říct nedá. Podle mě stát chce mít víc peněz, protože si to firmy většinou prostě můžou dovolit. I tak, když odvádím 42% své mzdy, na kterou si musím tak jak tak vydělat, je mi z toho značně nevolno. V německu to aspoň mají napřímo, ale u nás je to ještě pokrytecky schováno za superhrubou mzdu... ;-€

5 0
možnosti
M

m.stitek

11. 6. 2012 16:38
demagogie

Ze začátku to vypadalo jako hezký článek, než jsem se dostal k větě "Ve skutečnosti je to stát (potažmo jeho klienti v podobě pobíračů

dávek), kdo se všemožně snaží cizopasit na produktivní práci jednotlivců". Tady jsem přestal číst, jelikož argumentovat tímto stylem je naprostá demagogie a jakékoliv myšlenky tohoto autora jsou tím sraženy někam do kanálu. Doporučuji autorovi se podívat do rozpočtu ČR kolik peněz ročně dostanou oni "klienti" a pak něco mlít o tom, jak je ten stát hrozně nespravedlivý a bůhvíco.

5 0
možnosti
TK

dineder

11. 6. 2012 22:23
Re: demagogie

Oni "klienti" dostanou víc než 50%, viz. http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/Zak_455-2011_priloha-3.pdf . Takže než někomu něco doporučíte, zkuste si to nejdřív sám nastudovat.

1 0
možnosti
OP

Bětka

11. 6. 2012 16:17
Kontrola

Přišly do mé prodejny 2 dámy,kterým jsem musela dokazovat,že sama sebe nezaměstnávám nelegálně.Při odchodu mi kladly na srdce,ať pečlivě uschovám dokumenty o této kontrole, protože přijde kontrola kontrolující je. Fakt je mi líto,že nezvládám uživit sebe,kontrolorky a kontroloy kontrolorek,jejich cestovné a jiné náklady. :-(

5 0
možnosti
KD

péťovakobyla

11. 6. 2012 16:55
Kolik ročně odvádíte

na živení....;-D

1 0
možnosti
KD

péťovakobyla

11. 6. 2012 15:56
Ryzí pravá demagogie, která ve své¨m důsledku

ohrožuje pravici. Cca 1 milion našich živnostníků zaplatí na daních z příjmu cca 3 miliardy za rok. Cca 5 milionů zaměstnanců zaplatí na daních z příjmu cca 140 miliard korun. Živnostníci stejně využívají služby státu jako zaměstnanci, myslím tím školy všech stupňů, policii, hasiče, soudy a jiné úřady. Využívají i daleko více infrastrukturu státu. Jejich odvody na sociální a zdravotní jsou v porovnáním se zaměstnacem zhruba stejného příjmu jsou třetinové. Ale lékařskou péči živnostníci nemají třetinovou a rozhodně budou mít více peněz na připravované nadstandardy než zaměstnaci. OSVČ u nás parazitují na zaměstnancích a na jejich zaměstnavatelích. To je fakt a proto je u nás nezvykle vysoký počet živnostníků v porovnání s Evropou.

3 0
možnosti
LZ

generallz

11. 6. 2012 16:04
Re: Ryzí pravá demagogie, která ve své¨m důsledku

proč si myslíte, že živnostníci více využívají služeb státu?

1 0
možnosti
ZR

729

11. 6. 2012 15:53
Pan autor si naložil pěkně těžké břemeno,

kritiku ministra Drábka  ZPRAVA!!To by nedokázal jinší borec, ale jak vidno  úspěšný, neskutečně pracovitý a mladý   člověk se jen tak ničeho nelekne. Obhájit tezi, že černá práce přináší naší zemi hodnoty, a že tzv. šcvarcsystém není zavrženíhodny dokáže obhájit jinom ten, kdož nikdy nepracoval. Černota a švarcka je výhodná pouze pro zaměstnavatele, pokud si toto pojmenování  název vůbec zaslouží. Ralativní výhody krátkodobého charakteru pro "černého" zaměstnance a obrovské ztráty pro stát. Proboha, už si to uvědomil i Kalousek a to je co říct. Dojemná je snaha autora vyvolávat lítost na ubohým osudem těžce vydělávajících socek, starých a nevýkonných, kteří by jinak bídně zahynuli, kdyby nebylo statečných podnikatelů, nabízejících  jim práci, byť mizerně placenou. Nicméně černou. Obecně platí- černá práce = černý zisk.

1 0
možnosti
LZ

generallz

11. 6. 2012 15:57
Re: Pan autor si naložil pěkně těžké břemeno,

pozor, ani v nejmenším netvrdí, že černá práce přináší zemi hodnoty, protože vůbec neuznávám, že za kolektiv je možné nějaké hodnoty vůbec vztáhnout. tvrdím, že je výhodná pro ty dvě smluvní strany, kterým je zákonem bráněno maximalizovat svůj užitek legálně. "hodnota pro zemi" je mi ukradená, nebo´t ani nemůže existovat.

2 0
možnosti
JS

kelner

11. 6. 2012 15:53
Máte pravdu,ale

Máte pravdu, ale potom jak zaměstnanec tak zaměstnavatel, kteří podle Vaší teorie svobodně uzavřeli smlouvu, nemohou mít možnost využívat v plném rozsahu služeb zabezpečovaných státem t.zn. zdravotích, sociálních, policejních atd. Na zahraniční mise by asi měli vysílát svoje jednotky.

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

11. 6. 2012 19:38
Re: Máte pravdu,ale

Jenže oni budou budou platit jiné daně (DPH, spotřební, z nemovitosti, ekologické, zdravotní, sociální...). A to by jim na služby poskytované státem stačilo bohatě! Jenže stát okrádá lidi, aby mohl stavět předražené dálnice, aby mohl živit stovky zbytečných úřadů, tisícovky úředních parazitů, nakupovat předražená letadla, transportéry, auta pro policii,... takhle bych mohl hodně dlouho pokračovat. Utrácí se aby se mohlo sem tam něco poslat domů. David Rath není zdaleka jediným hejtmanem či politikem. Jsem zastupitel, vím jak probíhají výběrová řízení, ale nemohu s tím nic dělat, protože je to často pouze spekulativní obvinění, které bych nikdy nebyl schopen prokázat. Konkrétně jsou to zakázky šité na míru. Navíc na stavbu absolutně zbytných věcí, přitom by šly peníze mnohem lépe utratit a nebo neutrácet vůbec a nechat je lidem = všem lidem co si peníze poctivě vydělali, ať oni rozhodnou co s nimi udělají. To by byla podpora poptávky - kdyby se lidem pouze nechali jejich peníze.

0 0
možnosti

dva mraky

11. 6. 2012 15:40
šedá ekonomika

šedá ekonomika je obvykle důskledkem špatné práce státu, např nadměrné daňové zátěže, korupčního porstředí, případně i příliš děravými předpisy. Apelovat na morálku mohou politici jen tehdy pokud oni sami jsou příkladem.

3 0
možnosti
PM

pavel-m

11. 6. 2012 15:24
Pěkná blbost..

"Je naprostým omylem tvrdit, že se prací načerno někdo dopouští něčeho

nemorálního, že snad parazituje na zbytku společnosti nebo na sociálním

systému."

To se tedy dopouští nemornální činnosti parazitující na zbytku společnosti. Máme zde pracovní trh kde stát vykolíkoval pravidla. Možná nejsou ideální ale od toho tu máme volby a politiky aby to zlepšili. Na trhu práce musím soupeřit s jinými uchazeči o práci. Já dle našich právních předpisů nabídnu zaměstnavateli nějaké podmínky, ale ten zaměstná někoho načerno (protizákoně), čímž mne osobně diskriminoval. Tzn. jakákoliv práce načerno je parazitismus na našem právním řádu.

1 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

11. 6. 2012 15:31
Re: Pěkná blbost..

přesně!!! Levičáci a kryptosocialisti učí lidi jen lhát, krást a podvádět!!! Jinak nepřežijete!;-€;-€;-€Rv

0 0
možnosti
S

standysman

11. 6. 2012 15:19
Ještě bych dodal

že i z každé tisícovky vydělané na černo (né švarcsystém) stejně stát dostane 14-20%, případně spotřební daň, daň z nemovitosti, dálniční známku apod. Takže, že by stát nějak extra tratil se říci nedá, stejně je to strašně moc. Jasně, z černejch peněz se odvede méně, ale pořád dost na to, aby stát radši šoupal nohama a byl rád, že dostane aspoň něco. Ponziho schéma, jménem sociální pojištění se nechce účastnit stále více lidí. Je to totiž největší podvod lidské historie. To by vydalo na samostatnou knihu. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.