Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dějiny nepíšou jen vítězové. Vítězové mají větší možnost prosadit svůj pohled. Pokud však poražení nejsou úplně vyvražděni a jejich města zničen (Kartágo), píší si dějiny Vítězové pro sebe a své spolupachatele, a poražení zase ze svého pohledu a pro své spolupachatele. Logicky potom existuje více pohledů na svět.

1 0
možnosti
Foto

Jenže sám uznáváte, že tato část dějin byla utvářena bolševickým étosem.

Z pohledu spojenců bylo zase nutné rozcupovat nacionalistické tendence kvůli vytváření multikulturní společnosti a zároveň zdiskreditovat důvody proč válka začla. Takže jim ty bolševické lži příliš nevadily.

Ale dnes po tolika letech by snad ani nevadilo, kdyby ty lži byly rozcupovány. A to z obou stran vítězů.

A je mi upřímně jedno jestli to řekne historik, nebo nějaký Pirát.

0 0
možnosti

Jednoduchá odpověď...ano.

1 0
možnosti

CCCP nás obsadilo a podmanilo!! Pouhý náznak samostatnosti okamžitě tvrdě potrestalo! To je nepopiratelný fakt. Částečné rozvolnění nastalo až vlastním rozpadem neudržitelného. Vliv si tady udržují v maximální možné míře.

8 0
možnosti

Odvěký souboj svobody s totalitou řeší rozumná část lidstva remízou, tedy nadvládou většinového svobodného názoru. Tomu říkáme demokracie, není to perfektní, občas se k moci cpou vůdci s totalitními sklony a občas chce ostatním diktovat menšina svůj svobodný názor, na nás je nedopustit jedno ani druhé. Ruku v ruce s tím jde i vnímání historie, od svobodného zkoumání faktů bez návazností až po vůdcem určený jednoznačný pohled. Je tedy dobré vědět přesně jak se něco stalo, ale i souvislosti předcházející a následné.

Jestliže dnes, zaplať pámbu, se můžeme rozhodovat demokraticky, tak to bez bázně čiňme, nenechme se jakoukoliv totalitou ovlivňovat a naopak dejme jasně najevo, že si do svých svobod nenecháme kecat.

5 0
možnosti
Foto

Je mnoho kdyby,,,

Kdyby západní bankéři Hitlerovskému Německu nepůjčili peníze nebyla by II světová válka.

Kdybychom v 38 roce bránili naše hranice, prohráli bychom, ale pravděpodobně by nebyla II světová válka.

Kdyby Němci nešli do Ruska a podrželi si jen to co dobili, tak pomáhej Slovanům pán Bůh.

Kdyby Němci porazili SSSR...to by teprve byl mazec.

Kdyby v roce 1946 český a slovenský národ nedal komunistům 36% hlasů, možná? by bylo jinak. Ale Československo již dohodou mezi vítězi války, se stalo Ruskou děržavou, takže o politickém směru bylo stejně rozhodnuto i kdyby jsme se bránili sebelépe. ;-)

6 0
možnosti

Existuje i teorie o nevyhnutelném řetězci činů a následků, kde žádné kdyby neexistuje.

1 0
možnosti
Foto

I historici jsou jen pouhými zaměstnanci poplatní době. Politici jsou právě ti co práce historiků vyzdvihují nebo zatracují podle toho kam fouká politický vítr

5 0
možnosti
Foto

Obávám se, že -bohužel - máte pravdu. Což je velmi smutné.

0 0
možnosti
Foto

Sovětský svaz ztratil ve válce dvacet milionu lidí. Já jsem jim za osvobození vděčný .Díky jim jsem prožil 74 roků ve svobodě.

8 6
možnosti
Foto

Dovolím si malý korektiv. Můžete být vděčný za to, že jste ty roků vůbec prožil, ale ve svobodě?8-o O jaké svobodě mluvíte?

8 6
možnosti

Take nechci zpochybnovat, ze ke konci valky se stavali zverstva. Kdyz ale ctu, jak se pomerne dost prispevku zastava Nemecke armady, ze pry "proc se nenechali byt" na pokoji, kdyz uz byl konec valky.. tak mi muze nekdo vysvetlit, proc bestialne 5 kvetna napr. vypalili vesnici Javoricko? Proc se bojovalo i 13 kvetna? Proc v Praze ostrelovac zastrelil jeste mnoho lidi? Fanatici, kteri nemohli prijmiut porazku a konec valky...Rv

9 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.