Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ED

TLDR, připomínka historických skutečností nikdy neškodí, znám minimálně dva lidi vychované za minulého režimu kteří netušili, že Rusko bylo spojenec nacistického německa a společně s ním zahájilo 2.sv.v. napadením Polska a dalších zemí.

5 0
možnosti
Foto

No, to možná svědčí spíš o tom, že nedávali při dějepisu pozor. Nás to kupodivu učili.

0 2
možnosti
MP

Ó ty takzvané "vědy" společenské - to jsou ale pitomosti :-)

0 0
možnosti
DR

Konečně aspoň jedna rozumná úvaha psaná z nadhledem. To už tady dokáže málokdo. Karma. R^

18 7
možnosti
PJ

K tomu se musím přidat. Podle titulku jsem se dost bál, co bude obsahem, ale obsah mile překvapil.

4 1
možnosti
VR

K rozdělení došlo v Jaltě, kde se Rusko, Amerika a Anglie dohodli

9 1
možnosti
MB

V Jaltě se Spojenci dohodli na mnoha věcech (okupační zóny v Německu, účast SSSR ve válce proti Japonsku, Deklarace o svobodné Evropě atd.), ale k rozdělení sfér vlivu nedošlo. Ale jestli myslíte jiné rozdělení, tak se omlouvám.

3 0
možnosti
VR

Postoje USA a EU vůči Rusku a Číně nejsou totožné. Viz. kauza Huavei, plynovod atd.

USA se snaží uspět vývozem vlastního plynu a ropy (drahé), udržet si převahu v komunikacích (sítě 5G). Je toho více.

Provokace našich regionálních politiků a nepřiměřeně reakce Ruska mají narušit postoje EU vůči Rusku i Číně.

I v politice se stačí podívat na motiv.. V čí prospěch?

6 1
možnosti
Foto

Už chápete proč Svobodní jsou na jednom procentu....? Stačí si přečíst demagogický nadpis. Hřib a Novotný pouze připomínají určitá historická fakta, které se ruské straně nelíbí. Máme se snad učit dějepis na ruský způsob...? Dějiny jsou i jednotlivé historické události, tou je i osvobození Prahy. Hřib a Novotný neřekli nic co není pravda. Pokud se už oháníte pravicovostí, tak to by největší pravičáci museli být komunisté v čele hnědoušem Foldynou....

20 14
možnosti
Foto

Náhodou, pane Bárto, kdyby se sečetly výsledky tří - čtyř parlamentních voleb, tak by se Svobodní dostali do parlamentu. Možná;-D

4 3
možnosti
AK

Přepisování dějin - tedy bagatelizování viny nacistů, kteří vyvraždili a umučili skoro polovinu Evropy, hledání kolaborantů v našich řadách, které má sloužit témuž účelu s podotknutím, že jsme se sami nechovali o moc líp, že jediný kdo vlastně trpěl byli Němci při odsunu a bagatelizování podílu Sovětského svazu na porážce nacistů není samoúčelná věc. O ty dějiny zas až tak moc nejde.

To podstatné je zájem na zhoršení vztahů s Ruskem a v tu chvíli by bylo dobré vědět, jestli to může být někomu ku prospěchu.

Těch ekonomických zájmů je možné nalézt celou řadu.

Kdo získá zakázku na dostavbu 5. bloku Dukovan? Westinghouse nebo Rosatom? Mohli by to být i Francouzi, kteří postavili na svém území jaderných elektráren docela dost.

Když jsou Rusáci tak hnusní, že by byli schopni odsoudit Koláře klidně i k 15 dnům veřejně prospěšných prací a nechat ho čistit pomníky, postavení ostatních konkurentů v tendru to posiluje.

Máme přestat kupovat ropu z Ruska a přes ropovod IKL kupovat dražší odjinud?

Máme přestat kupovat plyn z Ruska o kupovat 2 až 2,5 x dražší zkapalněný plyn přes polské terminály z Alžíru, Kataru nebo USA?

Atd. atd.

Já se jen bojím, aby naše 3 hrdiny někdo opravdu nezavraždil.

A kdyby u jejich těl ten někdo pohodil azbukou psaný text nebo matrjošku, aby měli novináři hned jasno koho osočit, byla by celá řada ekonomických zájmů obratem rozhodnuta ve prospěch konkurentů Ruska.

Ti tři mají jedinou jistotu - že ze strany Ruska to nepřijde. To totiž jediné by na tom nic nezískalo, ale naopak by na tom tratilo.

22 12
možnosti
JN

Velice pěkně napsané. Karma.R^

4 2
možnosti
Foto

K bezvýhradnému souhlasu chybí jen jedno - přidat do titulku Foldynu a toho bolševika, co tam štěkali za druhou stranu.

12 3
možnosti
Foto

Ono je to tak, že před psaním tohoto článku jsem Foldynu v médiích vlastně vůbec nezaznamenal. Všichni referovali jen o Novotném a Hřibovi.

1 1
možnosti

Více méně souhlas, až na konec. Celá tahle fraška kolem Koněva je od začátku velice průhlednou snahou pana Novotného o politickou kariéru. A že mu to lidé žerou.

Co se samotného Koněva týče, nedá se ani říct, že by byl kontroverzní osobností. Byl to podrazák a donašeč, špatný velitel s velkými ztrátami. Osobně dohlížel na krvavé potlačení maďarského povstání. Je to postava, která by měla zalézt do historie a už tam zůstat.

Mě osobně ani nebaví ty debaty, na čí hlavu budou kálet holuby. Na pomníky mám stejný názor jako Kryl

7 5
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.