Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obsadil jenom Cechy a Moravu ne?

0 0
možnosti
JD

Ale no tak... na Slezko jste zapomel?:-/

1 0
možnosti
PK

Autor je učen dějepisu pány Hřibem a Novotným? Kde prosím? Oni pouze připomínají pravdivá fakta. Pokud s nimi autor nesouhlasí, měl by KONKRÉTNĚ napsat v čem nemají pravdu. Jinak je tento článek jen propagandou.

4 5
možnosti
AT

Falešný lživý komunistický styl ten autora článku prozradil...

Nelze jinak než s vámi a NE s autorem článku, vyjádřit souhlas p. Pavele Khail !

R^EUR^[>-]R^

2 6
možnosti
MG

"Rusko nemusim, ale rovnako odmietam aj...(tu vo vete nasleduje nieco naprosto nesuvisiace, co je falosne vydavane za "opacny extrem", obvykle EU, alebo demokracia ako taka)"

Toto je zakladna mantra vsetkych, co by celu EU predali za porciu pirozkov a stakana vodky. Vyznamovo zaraditelne hned medzi "Nie som rasista, ale...", "nechcem nikoho urazat, ale..." a podobne samy seba popierajuce kecy. Vetny vzor "Nie som hlupak, ale hovorim hluposti."

2 1
možnosti
SB

Pane Gecíku, "Rusko nemusim, ale rovnako odmietam aj..." je hodně často reakce na to, co píše ten, na jehož diskusní příspěvek člověk odpovídá.

Když někdo tvrdí, že Rusko zařídilo zvolení Trumpa prezidentem USA, že Rusko zařídilo Brexit nebo že Rusko stojí za migrační krizí, tak tím "Rusko nemusim, ale rovnako odmietam aj..." chci pouze říci, že povžuji za nesmysl, že by za všechno mohlo Rusko.

Hodně Slováků nemá rádo Čechy a Maďary, ale pravděpodobně ani jeden z nich si nemyslí, že by Češi nebo Maďaři mohli za všechno, co na Slovensku není v pořádku (a nepořádky jsou ve všech státech světa, takže Slovensko není výjimkou).

Kdyby teopreticky někdo napsal, že třeba Vojtěch FIlip může za vraždu pana Kuciaka a jeho snoubhenky, tak i nepřítel Čechů a současně anatikomunista, který má hned dva důvody nemít Vojtěcha FIlipa rád, by měl napsat, že "Vojtěcha Filipa nemusim, ale rovnako odmietam aj to, že by mohol mať vinu na tomto dvojnásobnom zločine."

To, že někdo nemá rád Rusko, Čechy, komunisty, souseda Jaroslava, svou šéfovou Danielu nebo svého stýce Michala, ještě neznamená, že je obviňuje i z věcí, za které oni skutečně nemohou.

Jestliže (nedej Bože) mi za půl roku lékař řekne, že je mu líto, ale já že mám cukrovku, tak za to skutečně nebude moci ani Rusko, ani vrah pana Kuciaka. Rusko v lásce nemám, vrah pana Kuciaka považuji je sprostý zločinec, ale za tohle skutečně nebudou moci.

Já rovněž Rusko nemusím, ale považuji za naprostý nesmysl ho obviňovat i z věcí, za které nemůže. A nemůže za ně už proto, že nemá ani tak dlouhé prsty, aby tu či onu věc stovky a tisíce kilopmetrů od svých hranic ovlivnilo.

7 0
možnosti
FK

Úplně jednoduché, bylo by fér začít říkat, že za Druhou světovou je zodpovědné SSSR - nedodržování embarga. Vyzbrojovalo Německo a umožňovalo jeho jednotkám na svém území cvičit.

A stejně tak říct, že Druhou světovou začalo SSSR napadením Polska šest dní před tim, než to udělalo Německo.

5 4
možnosti
VK

Naprostý souhlas R^, až na pár "drobných" chyb.

Místo "zodpovědné" spoluzodpovědné a místo "šest (?) dní předtím" šestnáct dní po tom, navíc to společně naplánovali včetně demarkační linie Wehrmachtu a RA:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pakt_Ribbentrop-Molotov#/media/Soubor:Mapa_Paktu_R_M_Izwiestia-18.09.1939.jpg

A pak náležitě oslavili společnou vojenskou přehlídkou v Brestu Litevském:

https://www.youtube.com/watch?v=QspnYAYGJ04

1 2
možnosti
MH

Odpoved na otazku v nadpise blogu je velmi jednoducha - ano, potrebujeme nekoho, kdo nas bude ucit dejepis. Historici uz soubeh udalosti sepsali mnohokrat, wikipedie se take vyjadruje pomerne presne, ale ne kazdy cte tyto odborne rozbory tehdejsi slozite situace. Vetsina naroda se bohuzel spokoji s tim, co jim reknou politici nebo prezident. A dal to neresi. A je mi uplne jedno, jestli se k tomu vyjadri Hrib a Novotny, nebo treba Kalousek ci Fiala, dulezite je, aby lidem sdelili podstatna fakta, pak uz je na kazdem, jak si je dokaze prebrat a srovnat se s nimi. Podle Vaseho clanku mam dojem, ze Vy jste se s nimi srovnat nedokazal, pritom na vyjadreni konkretne techto dvou politiku nevidim z historickeho popisu udalosti nejake zavazne pochybeni, kvuli ktery je potreba vyplodit takovy clanek.

4 0
možnosti
JK

J12o93s66e44f 61K98l44a82t

8. 5. 2020 21:30

“Hřibové a Novotní” - slovník komunistických osmdesátek, opravdu hnus

7 5
možnosti
VB

Hluboce se mýlíte. Historická fakta jsou jen jedna a mění se jen interpretace. Zde Novotný i Hřib vytáhly opomíjená historická fakta (a dali jim následně zapravdu historici, asi nemají takový hlas nebo odvahu) a no a k tomu dodali logicky novou interpretaci, jinou než učila "souška" učitelka před rokem 1989. A najednou křik.

Jinak žádné osvobození 8. května 1945 nebylo, leda porážka nacismu a konec války v Evropě. 68dná svoboda nenastala (vyhnání německy mluvících Čechů spojené s konfiskacemi a 15-30 000 vraždami, "znárodnění" 65 % průmyslu, odvlékání emigrantů do SSSR (1500), Národní fronta a zákaz dalších pol. stran.....

Po porážce německého nacionálního-socialismu byl nastolen český nacionální-socialismus.

8 4
možnosti
Foto

Brat Rusko jako agresora v druhe svetove valce je hovadina.

4 10
možnosti
Foto

a co útok na Polsko???

10 0
možnosti
ED

můžeme stejně tak vyčítat západním spojencům, že čáru rozdělující sféry vlivu Západu a Sovětského svazu nenakreslili o kus dál na východ

Zdroj: https://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751033

.

technická - čáru nekreslil západ

1 0
možnosti
Foto

Ano, chtěl ji mít co nejdále na Východ, Trumanova doktrína zatlačování komunismu.

0 0
možnosti
JZ

Váš typický článek - hodně skvělých momentů, pár slabších. Karmu jsem ale dal:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.