Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P92e49t68r 30S59k80á40c39e94l

10. 3. 2013 21:24

"Přiznejme si, že jako lidské bytosti máme pouze dvě alternativy: využívat Zemi nebo zemřít." (za dvojtečkou by mělo být velké písmeno).

Ale proto jsem větu nezkopíroval - autor je vedle jak ta jedle. Nejsou dvě alternativy, nepřiznávejme si bludy vedoucí "k uspokojování stále rostoucích materiálních a kulturních potřeb obyvatelstva" (heslo známé jíž před 43 lety, po roce 1990 plánovitě uskutečňované). Kdo tohle tvrdí a nějak důvěryhodně prokázal že jsou jenj dvě možnosti? Stále totiž platí odkaz velikána:

„Pokud chcete poznat tajemství vesmíru, zajímejte se o jehofrekvence.“ » Nicola Tesla.

Takže nemusíme měnit kámen na energii, drancovat jen Zemi. Tu bychom měli předat dalším generacím pokud možno i v lepším stavu, než jsme ji převzali od svých předků. I když naši slovanští předkové 300 let  (po Bílé hoře) zde žili v souladu s přírodou, potom se to jaksi "moderní" dobou pokazilo. Ale náprava je možná, zdravý rozum do hrsti a bude líp.R^

3 3
možnosti

P74e83t95r 64S34k64á90c81e73l

10. 3. 2013 21:28

P.S. Nesouhlasím s většinou názorů "ekoteroristů", u nichž člověk není hoden ochrany. Zajímají se o druhy zvířat, ale že naše děti a mládež jsou každý rok vystaveni koncem března a října stresům, nikomu z nich nevadí. Více viz: (http://www.casproevropu.cz).R^

0 3
možnosti

Obdivuji všechny diskutující, že vydrželi tuhle snůšku nepravd, demagogie a neznalostí. I dítě školou povinné ví, že to s ropou není nijak růžové. ČR nemá žádnou. Ale těžit plyn tímto způsobem je čiré šílenství. Je třeba se soustředit na mnohem menší spotřebu, tudy vede počáteční cesta.

5 3
možnosti
Foto

Já tvrdím opak.

0 4
možnosti

J27o85s43e63f 56N27o85v70á16k

10. 3. 2013 22:48

Vy v CHKO, víte, co je to FRAKOVÁNÍ? Dostanete na frak.

0 1
možnosti

KARMA JAKO HROM!!!!!!R^R^R^R^R^R^R^R^R^

4 6
možnosti

J10o74s39e70f 19N71o56v12á84k

10. 3. 2013 23:02

Nic ve zlém, to byl vtip.

0 1
možnosti

Jistě, věřím tomu, že plyn bude levnější. Ale jen do té doby, než se začnou řešit následné ekologické problémy. Jejich nápravu zaplatíme my, daňoví poplatníci, ale že je plyn levnější na platbách nepoznáme.

Nechme tam ten plyn a vytěžme ho až bude opravdu nejhůř a budeme chcípat zimou.

8 1
možnosti
Foto

No, ono se může stát, že sice plyn jako takový rapidně zlevní - jenomže zelená lobby, kdyby náhodou frakování prošlo, si prosadí zvýšení spotřební daně, takže to na své peněžence možná potom opravdu nepoznáte. Jenomže to není chyba těžby, ale vina ekologistů.

4 5
možnosti

Víte , kdyby podobný článek napsal nějaký geolog či podobný odborník , bral bych jej. Od Vás jako pravicového fanatika jej neberu.

9 3
možnosti
Foto

Já se zaměřuji na filozofické a morální premisy environmentalistů. K jejich posuzování není geolog kompetentní. A co se týče technické stránky věci, v článku se odkazuji na geology. Takže v pořádku, ne?

2 2
možnosti
Foto

Tak nějak se mi nezdá, že by trh byl schopen vyřešit otázku šetrné těžby plynu. Jste zajímavá osoba, ovšem v jakém slova smyslu, to jest otázka. Ze srdce nenávidím slova jako ekoterorista, ekofašista a spol.Smutné také je, že jste zastáncem absolutní svobody člověka, ale když se někdo svobodně vyjádří, že nechce těžbu plynu z břidlic, tak ho zatracujete. No, hodně štěstí ve Vašem životě. Určitě se Vám hodně daří, nicméně jen jednu radu.... Svět není černobílým místem.

15 0
možnosti

Jako víceméně pravicový ekofašista říkám: Škoda, že jste se rozjel tak zeširoka a začal odsuzovat veškerou ochranu přírody. Kdybyste se držel konkrétní otázky těžby z břidlic, měl byste pravděpodobně daleko větší šanci někoho přesvědčit, než když začnete paušalizovat a démonizovat veškeré ochránce přírody, hledat jejich skryté opovrženíhodné motivy atp.

8 2
možnosti

Zkuste si představit, že mezi "ekoteroristy" a Vámi (a obdobně smýšlejícími jedinci) stojí většina lidí, kteří s oběma názorovými extrémy nesouhlasí. Používáte totiž shodně formulované argumenty, s tím rozdílem, že se vzájemně negujete.

8 2
možnosti

U podobných článků se píše tldr. Chce to zkrátit na třetinu. Obsahově to skutečně neospravedlňuje takhle dlouhý text.

Ale k samotnému tématu. Nevím toho moc o frakování břidlice. Nedokážu posoudit jestli se mohou dostat chemikálie do spodní vody. Ale vím jedno. Ze strategického hlediska je těžba nesmysl. Rozumné státy si chrání přírodní bohatství pro budoucnost. Už nevím kdo prohlásil těžbu uhlí pro energetické účely za zločin na budoucí generaci. A on to je. Máme možnost postavit jaderné elektrárny které neznečišťují ovzduší a zejména, mají palivo na MNOHEM delší dobu než uhelné. To samé je s plynem. Proč těžit v Čechách plyn na energetické účely, když může postavit jadernou elektrárnu? Připadně využívat ruský plyn, který je co vím (opravte mě pokud se mýlím), odpadní produkt při těžbě ropy.

Jsem pravičák do morku kostí a nesnáším melouny. Ale v případě plynu z břidlice skutečně nevidím důvod pro jejich těžbu. Ten plyn teď nepotřebujeme a technologie jeho těžby se bude vyvíjet a možná bude v budoucnu šetrnější. Když ne, tak to necháme bez jakýchkoliv škod na budoucí generaci.

12 1
možnosti
Foto

neboli, vem rozum do hrsti

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.