Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

lidská společnost se od stáda zvěře příliš neliší. V čele potřebuje moudrého a rozhodného alfa samce, anomálie je třeba zavrhovat a činy ohrožující existenci a správnou činnost tvrdě trestat. Jaká je realita? V čele států či EU jsou šašci. V Evropě je jen jeden skutečný vládce a tím je Putin. Anomálie jsou vynášeny na úkor normálního dění. Trest smrti se zrušil, tresty jsou mírné a ze žalářů jsou zotavovny.

5 6
možnosti
JC

R^ Velmi dobře napsáno, karma, samozřejmě. Trefně popsáno, jak pan Halík překrucuje, ohýbá fakta, znevěrohodňuje oponenty, vnucuje společnosti svůj pohled nenávidění všeho, co on neschvaluje a nemá rád.

Je to veskrze nevhodný kandidát na prezidenta ČR a svým způsobem, jak píše autor, je pro tuto zemi nebezpečný.

15 4
možnosti
MB

Tak určitě, pane Dostálku ;-D

2 4
možnosti
MD

Precetl jsem si. Ale i pan Kasparu je ve svych odpovedich znacne 'diplomaticky'. Diky za odkaz.

1 0
možnosti
PV

Co se tyce pana Halika, ja zase vidim paralelu mezi jeho cinnosti a cinnosti svatych inkvizitoru ve Spanelsku... Tam take prvni inkvizicni soudy zpocatku neukladaly ony zname drakonicke tresty, ani nepouzivaly metody pri hledani "pravdy"... zpocatku jen karali nehodne... a kam to Spanelsko pod kuratelou Velkeho inkvizitora dotahlo... tuto hruzovladu ukoncil az Napoleon... pan Halik ma zjevne stejne sklony.. pravda a dobro je jen jedno a kdo to neprijme bude upalen...

7 0
možnosti
JS

Pan Halík je sice velmi moudrý člověk, ale jeho kalkulace je mylná. Domnívám se, že předpokládá, že příchodem muslimů na naše území se lidé více přimknou ke katolické církvi. Mám jiný názor. Podle mě tato muslimská invaze, pokud nebude všemi prostředky zastavena, skončí jinak. Varianta číslo jedna - obyvatelé vypráskají jak muslimy tak i křesťany. Pravděpodobnější je varianta číslo dvě. Muslimové naše území ovládnou, nastolí právo šária a zlikvidují vše nemuslimské. Jedná se totiž o dokonalý typ současné války. V předchozích válkách bylo nejdříve nepřátelské území zdevastováno a pak teprve obsazeno. Nyní bude území obsazené bez předchozí devastace.

10 1
možnosti

Halík není moudrý, Halík je vzdělaný. A to je sakra rozdíl.

8 1
možnosti
Foto

J91a11n 63R86ý10z27n15a28r

19. 2. 2016 16:36

Tomáš Halík je takový jaký je. Mě spíše zaráží jeho okolí, které si vymyslelo, že jezuitský kněz by měl být v 21. století prezidentem. Na druhou stranu jaké asi okolí může mít narcis?

Druhý zajímavý pohled je fakt, že představou kandidatury p. Halíka na post prezidenta kněží a preláti přiznávají své faktické selhání. Po neúspěchu katolického laika Petra Nečase na úřadu premiéra už nemají koho do politiky poslat. Půjde tedy jeden z nich - Tomáš Halík.

11 1
možnosti
MD

I intelektualni autorita muze dusevne onemocnet. Ba prave ona za urcitych podminek nejdrive. I pak, po nejaky cas, zustava autoritou. Pokud T. Halik dusevne neonemocnel, nelze ho v dane chvili povazovat za intelektualni autoritu. Zustava jen krizencem symbolu jez predstavuji Narcis a Satan.

Clanku karma.

23 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.