Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono vůbec není nutné se domnívat, že naše kultura je hodnotnější než kultura Křováků, jak píšete.

Je klidně možné připustit, že obě ty kultury jsou rovnocenné, nebo dokonce i to, že ta kultura Křováků je ještě hodnotnější.

Rozhodující pro mne je to, že žijeme v oblastech, kde podnebí, tradice, hustota osídlení a mnohé další faktory neumožňují realizaci jiné kultury než té naší.

Stejně jako nám není na nic jejich schopnost vyhledávat jedlé hlízy a kořeny v pouštním písku, jim by v jejich podmínkách nebyla na nic naše schopnost vypěstovat obilí nebo vybudovat v krajině, kde je vody dost, rybník.

I kdyby tedy jejich kultura byla vyšší než ta naše, tak při příchodu sem by museli přijmout tu naši, protože tady lidé musí pěstovat pšenici a nikoli hledat hlízy v pouštním písku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.