Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

G82e51o80r46g76e 39H68o21l81y

30. 9. 2021 23:30

Ohledne elektromobilu je dalsi problem: co se bude delat s temi bateriemi az doslouzi?

0 0
možnosti

K automobiůizaci planety došlo v posledních 70-ti letech. A to převážně tam, kde elektrickou energii pro elektroauta prostě mít nebudou, Asie, Afrika, J. Amerika ještě nedávno jezdily na oslovi. I u nás budeme pro elektroaua potřebova 2 - 3 Temelíny navíc a k tomu novou rozvodnou soustavu k el. chargerům nahrazujícím benzinky. Někdo bude dobíjet doma a tam to také bude chtít posílit přívod. Takže Evropa by ještě 50 let mohla zůstat v klidu a ne šílet se zákazem spalovacích motorů za 15 let. Dalším problémem je zasvinění planety, které také narůstá převážně v těch chudších regionech, kde na nějakou ekologickou likvidaci odpadů nemají peníze a stále bude Indie likvidovat odpady do Gangy. Také spotřeba papíru v těchto regionech prudce vzroste, protože je přestane zajímat lopuchový list a bleskově budou zlikvidovány zbytky tropických pralesů. Půjde to tak rychle, že lidské tělo si včas nezvykne na snížený obsah kyslíku ve vzduchu. Všechno jsou to důsledky přelidnění a z nich plnoucího zrychleného dočerpání všech zdrojů. My opět nejsme viníky, naše porodnost je 1,4 a při našem počtu a kultuře jsme zcela bezvýznamní pro záchranu planety. A mají muslimové v Koránu vůbec zmínku o přelidnění nebo ekologii? Samozřejmě nemají a v předklonu k Alláhovi je to ani nenapadne. Bílí Křesťané, nenechme se manipulovat morální demagogií, příčiny budoucí neudržitelnosti jsou zcela mimo náš region.

0 0
možnosti

Plný souhlas s autorem a karma.R^

9 0
možnosti

J59a21n 77R62á13ž

29. 9. 2021 18:44

Takový festival ideové vyprázdněnosti a plochých frází, jaký provází letošní volební kampaň všech stran, jsme ještě po listopadu 89 svědky nebyli.

4 0
možnosti

"Obětujte své životy ve prospěch stále se měnícího a lidmi neovlivnitelného zemského klimatu."

Co kdyby všechny jaderné mocnosti najednou odpálily své atomové bomby? Myslíte, že by tím neovlivnily zemské klima??? No samozřejmě že ovlivnily, a to dokonce brutálně. To, že lidstvo po tisíciletí nebylo schopno klima ovlivnit, neznamená, že toho není schopno teď a v budoucnosti. Gigantická produkce skleníkových plynů ze spalování fosilních paliv sice nemá sílu a rychlost ovlivnění jaderného arzenálu, ale že klima ovlivňuje už není možné tváří v tvář faktům popírat. A že ho neovlivňuje k lepšímu, ale k horšímu, to také ne.

Zelená politika je pak nutně morální a sobecká. Chce uchránit, co máme. Chce zachovat bohatství i pro budoucí. Chce zastavit devastaci konečných zdrojů a nastolit udržitelnost.

0 0
možnosti

J78a21n 41M93a78r29e87k

29. 9. 2021 18:36

K tomu odpalu VŠECH atomovek světa. Je jich prý kolem 20 000. To by na změnu klimatu nemělo žádný vliv. Celé klima i s celou zeměkoulí by se vapařilo

1 0
možnosti
Foto

Považovat zdravotnická opatření an sich za "...bezprecedentní okleštění naší svobody", to chce opravdu velmi tvůrčí zadubenost.

Jistě, souhlasím s masivní kritikou naší vlády a jejich opatření cca od června (ač i prvotní nejsou nic moc), neboť to byly výplody populismu, osobních zájmů, mocenské politiky proložené diletantismem, ale obavy z neznámého viru mlátit lidem o hlavu vzdáním se svobody, inu to je opravdu ..... Ale co, mějte si to. Já při takových výplodech mám před očima sudovitého volného, který odvolávaje se na svobodu, neuznává jiný názor než svůj a ostatní potírá.

0 0
možnosti
Foto

Kdepak, to není zabedněnost, to je znalost morálních principů. Zabedněnost je spíše jejich neznalost a souhlas s jejich porušováním.

2 1
možnosti
Foto

K otázce "Koneckonců, nebyla německá dobyvačná kampaň druhé světové války vlastně prvním dějstvím evropského integračního procesu? Pokusem zavést na evropském kontinentě společný trh, společnou měnu a společný národ?"

Odpověď zní: Nebyla.

Předtím podobnou věc zavedla Římská říše. Měna "Solid" zůstala dodnes v jazyce jako znak spolehlivosti. O společnou měnu se několikrát v novověku pokoušely tenkrát ještě nesjednocené německé státy.

1 0
možnosti

Morální kýč laissez-faire sobectví.

1 6
možnosti

Ne vždy s Vámi úplně souhlasím, ale tohle bych podepsal, bez jediné výhrady.

6 0
možnosti
Foto

J87a21n 76Š16i27k

29. 9. 2021 13:22

Tvrdá diktatura s mlácením lidí.....hmmm. Každý asi žijeme v jiné zemi, pane Zálome. Omlouvám se, odtud jsem Váš, pro všechny opět jistě velmi poučný a střízlivě psaný článek, nedočetl. Jen útočte na ty ovce dál, to Vám jde vážně dobře, tím si přilákáte masu voličů. Krásný den

3 6
možnosti

...tu a tam sáhli politici spíše k měkčímu přístupu a namísto zákazů volili doporučení.

Zdroj: https://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776504

Chce to, když něco čtete, číst do konce a pak to pochopit.

4 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.