Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soudný člověk vidí, že nejlepší léta EU a Západu jsou dávno pryč. Je velmi zajímavé, že současný velký zastánce EU Ivan Bartoš hlasoval v roce 2003 proti vstupu do EU, naopak prezident Zeman, o kterém se neustále tvrdí, že je pro Čínu a Rusko, tak byl vždy pro EU a nikdy členství nezpochybňoval.

Co se týče úprchlické krize, tak funguje propaganda, že pomáhat úprchlíkům patří k evropským hodnotám a že bysme chtěli jen výhody a pomáhat to ne. O morální povinnosti rád mluvil slovenský exprezident Kiska, kterého média líčila jako prezidenta, kterého musíme závidět. Naštěstí Slováci toho neuvěřitelně křivého člověka poslali do propadliště dějin.

5 0
možnosti
VV

Kazdy soudny clovek vi, ze nejlepsi leta skoncila vstupem postkomunistickych zemi do EU.

1 1
možnosti
LC

Nevěřím, že by Česko dokázalo vystoupit z EU. Na to prostě nemáme ani sebevědomé politiky ani sebevědomé občany. Já jen doufám, že technologické a ekonomické zaostávání EU vyvolá v Německu něco jako revoluci. Němci totiž nebyli zvyklí (jako my) závistivě nakukovat do zahraničí. Všichni nakukovali k nim. A zatím to vypadá a zvlášť když uvážím green deal, že za méně než dvacet let, budou Němci nakukovat do Číny (my už za méně než deset).

1 0
možnosti
Foto

Němci jsou disciplinovaní. Ti budou první, kdo se novému fašismu podřídí.

0 0
možnosti
PL

No, ve Večerníčku o Machovi a Šebestové se o někom říkalo, že je

- - - -

PRAŠTĚNEJ PAVLAČÍ.

- - - -

(citát - to pro cenzory)

0 0
možnosti
LB

Nevím už, jestli to byl František Palacký nebo někdo jiný, kdo byl proti rozbití Rakouska - Uherska. Argumentoval tím, že bychom si samostatnost dlouho neudrželi a stali bychom se kořistí každého příštího vítěze. A přesně to se nám ve 20. století stalo.

Má-li Evropa obstát v dnešním složitém světě a být silným partnerem velmocí, pak jedině jako jednotné společenství; její rozdrobení je cestou do záhuby.

7 3
možnosti
VB

Na rozdíl od vás jsem sledovala Brusel už dávno před naším vstupem do EU: záviděla jsem tehdejším jejím členům kvalitní zákony pro všechny oblasti života společnosti (hospodaření s veřej. prostředky, lidská práva atd.), skandinávské či západoevrop. země držely vysokou laťku jak pro kvalitní život jednotlivce, tak pro dobré fungování státu. Po vstupu postkomunistic. zemí se prostředí na úrovni EU horší: pročpak? Státy poznamenané dlouhodobou totalitou tam mají výrazný počet pro hlasování, takže pokud se vám něco nelíbí, podívejte se, kdo jak hlasoval. V současných bezpečnostních rizicích žádný stát neobstojí sám o sobě proti Rusku, Číně aj. Můžete z EU emigrovat. Já bych v ní zůstala, ale radši bych žila např. v Rakousku, Německu, Dánsku apod.

5 2
možnosti
JL

Nikdo vás násilím v EU nedrží.

8 3
možnosti
TT

Je to marný. Jeden z pevných pilířů vlády je voličstvo - a jak to řekl George Carlin: "Představte si, jak blbej je průměrně inteligentní člověk. A teď si vezměte, že půlka lidí je ještě blbější!"

3 1
možnosti
PK

P49a55v34e52l 25K38r73á32l

5. 5. 2021 17:31

ještě že se umíte popsat;-D

1 1
možnosti
Foto

Ono je asi zbytečné vůbec uvažovat o Czexitu z čistě pragmatických důvodů. Jak si představuje autor fungování malého vnitrozemského státu obklopeného ze všech stran státy EU? Jak si představuje autor dojednání smluv s EU? Myslíte, že se s námi bude někdo vůbec bavit? Podívejte se, jak jednala a jedná EU s Velkou Británií, a to je Velká Británie ještě v pozici, že si to mohla asi jako jediná evropská země dovolit.

4 1
možnosti
Foto

Ano, bude. Právě díky naší geografické poloze si můžeme vymoci velmi mnoho. Průšvih Velké Británie byl v tom, že brexit prováděli politici, kteří si jej vlastně vůbec nepřáli.

1 4
možnosti
Foto

Podívejte se, jak alternativně prospívá GB. Lepší příklad asi není.

Návrh pro Vás a vaší stranu: zakupte nebo pronajměte nějaký neobydlený ostrov a na něm nám bez členství v EU předveďte, jaký hospodářský zázrak dokážete způsobit.

Jako hlavní věc doporučuji instalovat rozvod elektřiny 175V, 71 Hz. Ať všichni vidí! ;-D

8 5
možnosti
Foto

A proč si vy nejdete někam na nějaký ostrov zkoušet socialismus???

3 4
možnosti
JK

Existence Strany svobodných má alternativu: neexistenci.

8 5
možnosti
PK

P75a69v74e19l 20K86r53á33l

5. 5. 2021 17:29

Byla by to o dost lepší varianta

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.