Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Literární styl následujícího odstavce se jmenuje parafráze:

Například volební právo bylo kdysi vymyšleno tak, že ho mohli využívat jenom a pouze muži. Volba předáků v určitých situacích byla v celé historii vždy jen mužskou volbou, aby se toho nechopili ti nezodpovědní. Neexistuje nic jako právo volit. Kdyby začaly najednou volit i ženy, kam by to vedlo? Proč se u toho zastavovat, aktivistky nám pak budou tvrdit, že volit můžou i koně, psi a kdovíco dalšího! Volení předáků bylo historicky vymyšleno primárně jako ochrana stability a tak se také osvědčilo, snaha žen o volební právo je překroucení tohoto účelu.

2 7
možnosti
MV

Ano. Pro všechny, kteří si to přejí. Není přece nic zvláštního, když se dva zamilují a chtějí mít svatbu. Přej a bude ti přáno. Jak jednoduché...

7 2
možnosti
Foto

Jde jen o to, že by si měli homosexuálové pro ten svazek vymyslet jiný, vlastní název. Matka je vždy také jedna. Pokud matka není skutečnou biologickou matkou, je to náhradní matka, nebo macecha. Navrhuji tedy název náhradní manželství. Pojem manželství je pár, týkající se se týká dvou od sob různého pohlaví, muže a ženy - v biblii Adama a Evy, kteří jsou schopny zplodit spolu další potomstvo. A ne je jen spolu vychovávat. . Z těch dvou může být rodič dítěte jen jeden - a druhý pěstoun.

8 1
možnosti
VB

Nezáleží na pohlaví, záleží na dobrém srdci, pokud jde o výchovu dětí, někdy je lépe vychová babička, jindy zcela nerodinný dobrý životní vzor. Postoje lidské společnosti v různých koutech světa, její morálka, právo aj. se všelijak vyvíjejí; jedna věc je uznat city mezi lidmi, druhá věc je umožnit praktický život. No a aby to bylo ještě složitější, asi přijdou i pokusy uznat jakési třetí či neutrální pohlaví, někteří v zahraničí prosazují, aby si dítě v dospělosti mohlo samo vybrat, kam se zařadí, do té doby by bylo úředně vedeno jako "to" člověk.

0 0
možnosti
Foto

Manželství je institut, který vymysleli lidé a církev jej zneužila k prosazení svých demagogických zájmů. Tolik ve zkratce.

Neexistuje jediný důvod, proč by tento statut měl být upřen například homosexuálům. Nikomu to neublíží, nikoho to neohrozí. Zastánci "tradičního"výkladu" manželství k němu takto budou i nadále bez omezení přistupovat.

Jen pár náboženským fanatikům bude kypět žluč, že přišli o další bod kterým mohli ovládat a otravovat lidstvo, což je jen dobře.

6 18
možnosti
PV

P14a61v91e22l 13V84é35b41r

3. 5. 2021 14:23

Jsem ateista, ale jsem proti manželství pro stejnopohlavní páry. Manželství je svazek muže a ženy uzavřený za účelem plození a výchovy dětí. Stejnopohlavní páry to plození zajistit nemohou (pokud pomineme partenogenezi), proto manželství uzavřít nemohou. Mohou uzavřít svazek se stejnými právy, ale nechť se to nezve manželstvím. Na to ale nepřistoupí, protože jim nejde o nějaké děti, ale aby byla homosexualita uznána normou. Ona ale normou není, je to porucha. Sice nezaviněná, ale porucha.

11 2
možnosti
Foto

Dal jsem vám karmu.

To je bohužel asi tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

5 1
možnosti

R^

Manželství pro homosexuály? Nesmysl! Homosexuálové nám tvrdí, že jim jde o stejná práva. Opravdu? Tak proč si je neprosadí přes parlament? Proč k tomu musí deformovat pojem manželství?

Manželství je podle nich svazek dvou lidí bez ohledu na sexualitu! Znám soužití matky se synem. To bude také manželství?!?

:-)

10 3
možnosti
MR

Homosexuálové tvrdí, že jim jde o stejná práva. Ta přece ale dávno mají. Jenom jim úplně nevyhovují a ve skutečnosti chtějí nějaká speciální pro sebe. Debatu o nich bych vůbec nezačínal dokud to otevřeně nepřiznají.

3 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.