Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hádám, že tohle vymýšleli stejní experti, co chtěj trestat řidiče za pomalou jízdu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Tahle zákonodárná iniciativa přesně ukazuje, jak jsou poslanci....omlouvám se, ale nenacházím mírnější hodnocení, blbí.

Nikdy nemůže být takovéto pravidlo stanoveno nějakým absolutním rozměrem. Proč? Protože k předjíždění cyklisty dochází v tisících různých konstelacích a proměnných. Někde není vidět, někde není vůbec prostor takový odstup dodržet. Takto stanovený zákon či pravidlo jen nahrává těm, kdo by ho chtěli zneužít ve chvíli, kdy se to bude hodit.

Myslím, že dosavadní formulace obecně, tedy že řidič si má na silnici počínat obezřetně, aby nikoho z dalších účastníků provozu neohrozil ani neomezil, je přesně taková, jaká může být. Přesněji to stanovit nelze z výše uvedených důvodů.

Tato zákonná úprava je naprosto zbytečná.

21 0
možnosti
BG

Nejde o to vyhubit řidiče aut. Jde o to vyhubit špatné řidiče aut.

Osobně je mi celkem jedno, jaký bude odstup. Ale rozumný řidič cyklistu obezřetně objede, aby ani jeden nepřišel k úhoně.

6 2
možnosti
Foto

Však to se také děje.

1 0
možnosti
LV

Výstavba a údržba silniční sítě stojí desítky miliard ročně. Účelem silnic je umožnit automobilům efektivní provoz. To znamená pohybovat se rychlostí, pro kterou jsou konstruovány, a pracovat v režimu efektivní spotřeby energie.

Proto se staví mosty, razí tunely, narovnávají zatáčky.

Cyklista na silnici nepatří. Je pomalý a zranitelný.

Pokud by se měl provoz na silnicích přizpůsobovat cyklistům, potom jsou ty desítky miliard každoročně vyhozeny z okna.

7 5
možnosti
Foto

Cyklista na silnici patří (dobrá, na silnici pro motorová vozidla ne), patří pěkně na krajnici - podobně jako na silnici smí jít chodec. Provoz se samozřejmě cyklistům přizpůsobovat nemá. V pohodě se tam shodneme i bez zbytečných dodatečných regulací.

6 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.