Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdybyste se nechal sečíst, jakou újmu byste ráčil utrpět?

5 1
možnosti
AN

A32l86e47š 25N45o63v77á61k

26. 3. 2021 15:01

všechno, co o vás stát potřebuje vědět, už ví. Není důvod to ještě znovu opakovaně sdělovat. Nejde o újmu, jde o princip.

1 0
možnosti
Foto

Je mi smutno a trapno za každý ten ohnutý hřbet, za každého nevolníka, který se dobrovolně hrbí před vrchností. Lokajové shrbení před mocí samozvaných tyranů a despotů. Zkažení jste! Zkažení až do morku kostí!

5 5
možnosti
ND

Vážený pane, kdyby byl každý tak "zkažený" jako já, byl by ráj na zemi. Jestli vy hodnotite lidi podle toho jestli se sečtou nebo nesečtou, tak to vás lituju...

3 0
možnosti
Foto

Anarchista Bakunin hadr...:-)

10 0
možnosti
Foto

Jako vtip dobré, ale ne zas tak moc.

Jsem pro minimální stát. Ne pro absenci státu.

Co tam máte dál?

1 0
možnosti
Foto

Vy se bojíte, že budete sečten?

2 0
možnosti
Foto

Ne, bojím se, že budu dělen.

0 0
možnosti
JK

332/2020 Sb. Zákon o sčítání lidu, domů a bytů v roce 2021.

Vládu máme mizernou, ale zákony musíme dodržovat, nejsme totiž Hradní papaláš. Zvolili jsme si hloupou vládu, tak máme hloupé zákony. Vypovídací schopnost informací téměř nulová a přesné informace jsou asi jediný rozumný důvod sčítání. V době krize a zejména těsně po ní se společnost proměňuje a získává nové priority a jiné naopak zavrhuje. Takže toto sčítání bude pro historiky zajímavý otisk krátkého okamžiku v životě společnosti v pandemické krizi, ale to je tak vše. Predikce vývoje, středně a dlouhodobé plánování podle toho dělat nejde a spousta údajů je dramaticky zkreslena. Ve statistikách se píky škrtají, takže statisticky bude celé toto sčítání vyškrtnuto pro hodnoty mimo normu. Vyhozené peníze.

No a ty pokuty, 10 tis. za nevyplnění, no dobře, ale 500 tis. za ukradení maximálně citlivých dat celého národa je směšné. Zákonodárce evidentně nemá ponětí za kolik se podobná, méně přesná data prodávají. Nebo je to předem připraveno, pro velkou datovou loupež, protože půl mega je směšně málo.

1 0
možnosti
Foto

Vládu máme mizernou, ale zákony musíme dodržovat, třeba zákaz poslouchání londýnského rozhlasu?

Ne. Posledním arbitrem platnosti zákona je svobodný, samostatně myslící občan. Máme morální povinnost nerespektovat nesmyslné a svobodě škodící zákony. Samozřejmě namítnete, že to by byla anarchie - samozřejmě nebyla. Protože respekt či nerespekt vůči tomu nebo onomu zákonu nemůže být věcí libovůle, ale racionální úvahy. Racionální člověk nemůže dojít k jinému závěru, než že například omezovat pohyb mezi okresy je absurdní. A stejně tak racionální člověk musí dojít například k tomu, že krást je špatné - ne kvůli tomu, že krást zakazuje zákon, ale protože je to objektivně špatné. (I kdyby zákon povoloval krást, stejně to bude nemorální a špatné)

Jinak samozřejmě s tou pokutou 500 tisíc za ukradení dat je směšná částka - ale ona je směšná i ta samotná deklarace tohoto přestupku. Že se s citlivými daty kupčí, to je takřka veřejné tajemství.

2 0
možnosti
TT

Správný přístup ke státu! R^

2 3
možnosti
Foto

Děkuji. Musím ovšem říct, že když si srovnám reakce před deseti lety a dnes, tady v této diskuzi, tak mě trochu zarazilo, kam jsme se za tu dobu posunuli. :-(

0 0
možnosti
JP

J41i63ř12í 82P28l20í79v75a

26. 3. 2021 12:48

Statistický úřad je monstrózní instituce(podívejte se na jejich budovu), která řádně provětrává státní rozpočet. Zaměstnává tisíce úředníků, kteří si libují v tradici sčítání lidu - myslí si, že je to důvod jejich existence. Stát v dnešní době sčítání lidu nepotřebuje. Když se něco dělá zbytečně, je to škodlivé - nejen tím, kolik to stojí. Otravují tím lidi. Podobně jako testovací mánie vlády - myslím si.

9 1
možnosti
AM

A63d77a74m 34M38a73l45ý

26. 3. 2021 12:48

Ale ano, postavme se vládě. Ale zrovna porušení zákona jako první volba.

Nejdřív bychom mohli vyčerpat předchozí možnosti.

Zde má pan opoziční politik ze strany Svobodní ještě rezervy.

1 1
možnosti
Foto

Tak Svobodní se například aktivně angažují ve sdružení, které se staví proti vládě ve věci lockdownu. Společně se sdružením Chcipl PES.

Vláda pošlapává naši svobodu každý den, kdykoliv. Sčítání lidu je jen jeden dílek v mozaice.

A my se domníváme, že svoboda je nedělitelná. Není "malé pošlapání svobody" nebo "velké pošlapání svobody".

A hlavně: podívejte se na obrázek ministra Hamáčka, a pak jděte vyplnit sčítací archy. Je vám dobře?

Možností je samozřejmě celá řada. Tohle je jedna z nich. Zítra přijde jiná příležitost. Pozítří další. A je to jenom na vás, zda se podvolíte dnes, zítra, pozítří nebo raději nikdy.

3 1
možnosti
AL

Jak jsme šťastní a jak moc dobře se máme, že si můžem dovolit řešit problémy tohoto typu a nemusíme se starat, jestli zítra poteče voda, kde seženu něco k jídlu a jestli se s rodinou dožijem večera nebo jestli nějaká raketa zbourá náš dům... no tak se nesčítejte a vaše problémy tím budou jistě vyřešené.

1 2
možnosti
Foto

To máte pravdu. Může být daleko hůře. Nicméně ono hůře bude - politická realita má své nevyhnutelné následky a setrvačnost. Viz např. Venezuela.

Ohledně toho, že sčítání je banalita, ve svém textu píšu. Četl jste to?

0 0
možnosti
Foto

vaše starosti bych chtěl mít

3 1
možnosti
Foto

Předpokládám, že jste to nečetl. Cenzus je skutečně v podstatě banalita. Vyplnit nebo nevyplnit. Prostě banalita. Morální podstata je pořád stejná - stát na to nemá právo, omezuje naši svobodu, míří na nás zbraní. Ale ok, je to banalita.

Jenomže kdo se ohne před nemorální banalitou, ohne se o to více, až o něco opravdu půjde. Tento národ zažil mnoho ohýbání. A tou ohnutou masou byli všichni možní Janové Pražákové. Vaše poslušná konformita, ustrašenost, pohodlnost, nesamostatnost myšlení, špatné svědomí. To je to, co nahrává mocichtivým darebákům jako je např. Babiš s Hamáčkem.

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.