Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Zde ale rozhoduje a měla by rozhodovat jednoduchá rovnice. Na jedné straně je kritická infrastruktura, kterou určitým způsobem může poškodit anebo vyřadit, povodně, zemětřesení, orkány, to naštěstí, má jeden dopad, a pak jsou věci kde to je rafinované, a to epidemie kde záleží i na ročním období. Zde to jsou nemocnice a vyčerpané sestry, personál, lékaři, pak ohrožená skupina populace, dále distribuce životně potřebných služeb, stav bezpečnostního systému státu. Kdo to nejvíce dnes odskáče, zdravotníci. Navíc je zde už řada pacientů, jež čeká na operace a další ošetřeni, tedy nemocnice mají už přejít do normálního režimu a medici se vrátit do škol. Druhá strana rovnice je snížení šíření viru, a to dnes zatím lze pomocí snižování soustředění populace na jednom místě, roušky. Pak nastupují priority a funkčnost. Na prvním místě je to obchod a potraviny a denní potřeby, kde se volí mezi způsobem běhat krám od krámu anebo si vše koupit v jednom obchodě a k tomu to jak obchod finančně a logisticky zvládne, což by malé obchody hodně zatížilo, nehledě rychlých reakcí. To vezme až 75% možnosti volby dalších priorit, školství, kde je zase problém 1 a 9 třída, maturity, pak třeba základní služby, opravny, kadeřník, pak turistický ruch, zde je ale celosvětově utlumen a tím pádem logicky část "nabaleného" průmyslu padne, včetně restaurací, to je tržní hospodářství. Tedy volí se nejmenší zlo a co zvládne dynamiku vývoje pandemie, kdy je potřeba vlastně operativně zasahovat. Pro mě na 1. místě jsou zdravotníci, jež to vždy odskáčou obchod, školství, restaurace stejně čeká útlum a udrží se jen ty s veřejným stravováním, doba hospodářského zázraku je pryč, už přicházel útlum. Stačí jedna jednoduchá rovnice ... Jaký byl zájem o restaurace třeba v dobách povodní 1997, 2002 ?

2 3
možnosti
Foto

Šíří se covid v restaurcích. ???? Vláda neví. Zanedbala trasování teď střílí restriktivní opatření od boku.

16 2
možnosti
MR

A co ostatní vlády v okolních zemích??? Trasování je v rukou hygieny a kolikrát bylo v mediích, jak to lidi kamuflují. Navíc trasování není všespásné, kdy je nejvíce nastuzení a chřipek??? V létě určitě ne ... Vláda nedělá nic jiného, než že řeší jednoduchou rovnici, kde na jedné straně je potřeba přibrzdit šíření viru v populaci a tím pádem dopad na nemocnice a vyčerpaný personal a k tomu má možnosti a priority, co je nutné pro chod státu, pak distribuce elektřiny, plynu, vody ... , pak základní služby a potraviny, pak sociální služby, školství, infrastruktura... Z logiky věci to nemůže být obchod a potraviny, neboť je to nezbytné k životu a do obchodu jde velká část populace, další je školství, zde ale je problém 1 a 9 třída a maturity ... Vláda neměla vůbec otevřít restaurace a nechat jen maloobchod. Jenže televize a media neustále řešily zavřené hospody a ministry konfrontovali se zoufalou situací hospodských, průvodců, fitek , ale to je vždy první na co udeří krize ... Kde byl maloobchod, jak fungují fabriky, distribuce elektřiny, jak to zvládá infrastruktura, zdravotnictví ...

1 1
možnosti
JA

J59a67n 16A78b77r96t

8. 12. 2020 15:44

Opozice zcela legálně může prosadit neprodloužení nouzového stavu. Je jakási nepsaná domluva, že na schůze Sněmovny chodí z každé strany pouze 1/2 poslanců, aby v případě nákazy a vyhlášení karantény nebyla ochromena její činnost. Tedy udělat "podraz" na vládní MENŠINU a těsně před hlasováním o prodloužení nouzového stavu zvýšit počet opozičních poslanců příchodem několika, kteří by měli být zrovna doma. Stačí mít nadpoloviční většinu PŘÍTOMNÝCH poslanců. Tedy nouzový stav by v sobotu 12.12. skončil a od příštího týdne by opoziční strany měly ostře tlačit na hlasování o důvěře vládě.

10 3
možnosti
Foto

Kdyby se návštěvníci restaurací chovali adekvátně dnešní situaci, nebyl by problém. Bohužel se někde chovali jak utržení z řetězu a tak si zatím vykoledovali zkrácení pobytu a čekám, že nebude dlouho trvat a o lokál zase přijdou.

5 18
možnosti
JP

takže na základě kolektivní viny jsou snadno perzekvovány celé skupiny osob. .

5 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.