Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jediná naděje, jak zastavit řádění vlády, je neprodloužení nouzového stavu.

10 2
možnosti
MR

Zde je i jiný ukazatel, proč zavření hospod vlastně neřeší tak ženy, kde je převážně v jejich rukou domácnost ...

0 0
možnosti
VN

Jaký chcete důkaz, že hospody jsou z hlediska přenosu COVIDu nebezpečné ? Za ten rok, co tento virus zde máme víme to, že se přenáší dlouhodobějším kontaktem. Máme na to dokonce výnos hygieny, který definuje rizikový kontakt , kdy mezi dvěma osobami bez roušek je vzdálenost menší než dva metry. To, že hlavně ve večerních hodinách se v restauracích hlavně konzumuje alkohol ve velkém , to je prostě fakt. To,že lidé pod vlivem alkoholu ztrácejí zábrany a dělají to, co by za střízliva nedělali... to je také fakt. To, že to vláda blbě komunikuje je však také pravda. Chápu hospodské, že jsou z toho velice smutní a frustrovaní. Je ale jiné řešení ????

5 8
možnosti
PB

P76e55t64r 40B94u25r11i73a51n

8. 12. 2020 18:41

Jistě že je jiné řešení. Už na začátku léta si měla vláda nechat vypracovat analýzu rizikových skupin, prostředí a přenosu a zacílit své úsilí a prostředky na to. To neudělala. Žádné spešn opatření a finanční podpora pro centra seniorů, žádná varování a postupy pro slabé, potenciálně ohrožené či rizikové skupiny. Jen plošné žvanění a chaotické střely typu jakožetořešíme.

Mimochodem lidé, kteří chodí do hospod a tam se do noci zlejou jak záhon jsou titíž, kteří mají nějaké důsledné dodržování karanténní prevence zrovna v paži. Tedy myslet si, že v šest večer vstupuje do baru ostýchavý panic a v deset je z něj Belmondo je fakt mimo. Navíc ty stejné persony úderem zavření hospody nevysublimují, ale jdou se pohybovat jinam a s jinými lidmi.

A v reálu to celé vypadá takhle: po osmihodinové šichtě v kolektivu osmdesáti lidí v kolbence zaskákne dělňas na úřad, kde si díky zkrácené provozní době pochrlá v čekárně s deseti jinými. Pak to vezme přes Kauf, kde se díky zavření malých provozoven prodere davem ke kase a takto uspokojen z dobře vykonané práce políbí dcerku, která se vrátila ze školy se stovkou jiných žáků, políbí manželku, která se konečně urvala z práce od regálů v Lidlu a jde si sednou do hospody ke stolku dva metry od kámoše. A covid jen bezmocně zatíná pěstičky

8 0
možnosti
KN

Přestaňte už otravovat s hospodama, welnesama a tatérama.

4 3
možnosti
MR

kdo zažil zimu 1979 (uhelné prázdniny) anebo tuším 1984, povodně 1997, 2002 tak nechápavě kroutí hlavou nad naší dobou co vlastně řešíme a co řeší media ...

3 0
možnosti
PB

P95e98t13r 91B10u22r81i24a23n

8. 12. 2020 17:55

Samozřejmě, že vládě nejde skrze těch opatření o žádné snížení nakažených. To neumí a ani nemůže pořádně ovlivnit a ví to. Řádění covidu vůbec nekoresponduje s žádným opatřením. Celosvětově různě tuhle stoupá, jinde nelogicky klesá a to přes různou míru direktivy, místa a času. Kdyby vědci věděli proč a jak, vydali by seznam závazných účinných patření. Takový ovšem neexistuje. Existuje jen seznam šokujících zjištění, nelogicky se chovajících grafů a chaosu vlád.

Vláda ví, že s tím nemůže dělat nic jiného, než čekat, až se covid sám unaví a opadne. Ovšem do té doby bude vydávat různá nelogická a protichůdná nařízení, aby na konci té štrapácie mohl pan velkostatkář říct: čau lidi, porazil jsem pandemii, děkujte mi a volte mě. Zachránil jsem vám život!

Vládní opatření se vymýšlejí takto:

Jardo, zatoč kolem štěstí. Padlo mi Autoopravny. Servisy ne, bude zimní období, lidi potřebujou přezouvat gumy. Tak dáme místo toho papírnictví? Blázníš? Před vánocema ne. Dej tam drogerie. To je to stejný. A co Zverimex? Pane velkomožný, zverimexy by šly?

Babiš kouká do seznamu firem spadajících pod Agrofert. To ako ty butiky s mačkami? Ano, ty. Dobre, dajte tam tu haveť.

Vládní nařízení: od pondělí se zavírají všechny maloobchody s živými zvířaty. Nařízení se nevztahuje na prodej kaprů v předvánočním období. Nařízení má omezit šíření a mutaci viru Covid19 a platí do odvolání.

Z diskuze pod článkem: lidi si to udělali sami. Kdyby se chovali zodpovědně, tak by to vláda nemusela nařídit.

Z poslanecké kantýny: morče na smetaně s knedlíkem, 15kč.

6 1
možnosti
Foto

J22a64n 55C66i33b63u92l44k10a

8. 12. 2020 17:47

Restaurace jsou naprosto zbytné. Kdyby existovala povinnost dávat si nad rámec důchodového pojištění stranou peníze na SVŮJ důchod, kdyby existovala spoluúčast za lékařskou péči, kdyby sr půjčkx více regulovaly... neutrácelo by se za blbosti.

Nechápu, kde hlavně socky a smažky berou prachy na to neustále lézt do hospod a ještě si tam dávat rozkroje!? Zejména v době, kdy jeden neví, jestli bude mít zítra práci.

Celé naší ekonomice by prospělo, kdyby se tahle branže z gruntu redtrukturalizovala a pracovní síly mobilizovaly. Nejde být hospodskou republikou navždy!

2 11
možnosti
PB

P24e38t88r 18B97u44r31i46a11n

8. 12. 2020 17:57

Dufek by to neřekl líp. Vy mu píšete projevy?

12 0
možnosti
RK

R28a19d88e25k 66K56o79h39u44t

8. 12. 2020 17:42

Agrofert již skoupil 2/3 putyk.

0 0
možnosti
Foto

J55a42n 16C39i22b92u72l45k76a

8. 12. 2020 17:48

Pak by byly vyjmuty z omezení. Ale nejsou. Takže kravina.

1 0
možnosti
PC

Pane Zdechovský, karma R^.

Nechápu však, proč opozice už dávno nedala vládním manýrám stopku a neprosadila konec nouzového stavu. Doufám, že tentokrát jí dá tipec v pokračování škod, které už tu za téměř rok páchá.

Prodlužování, byť jen o týden nebo dva, vede jen k dalším škodám a sikanóznim nařízením, kterými nás tu deptá.

0 0
možnosti
PC

*opr. ...které už tu téměř rok páchá.

0 0
možnosti
Foto

I85v92o 29C47i11l92i83c25h

8. 12. 2020 16:55

Karma Vám patří plným právem R^

17 3
možnosti
JZ

Zasloužená smutná karma. Je mi restauraterů líto, zrovna dnes jsem četl vyjádření nějakého kuchaře, že nakoupili zásoby za statisíce korun a dobrou půlku toho mohou při zkrácené provozní době restaurací vyhodit.

18 1
možnosti
MR

Smutné by bylo, kdyby to bylo důsledkem náhlé katastrofy, ale v situaci, která už zde rok panuje, lze celkem předvídat co bude a k tomu se přizpůsobit ... Někteří restauratéři sdělili moderátorům, že ještě raději počkají, jak se to projeví, byla dva, jež to risknou a zásoby nakoupí i když se neví, jestli vláda je otevře v pondělí. Pak tu jsou restaurace závislé na turistickém ruchu a boomu ... Vám není líto těch, na jež bedra to dopadá nejvíce a jež už padají vysílením na hubu, sestřičky, zdravotní personal, lékaři. To byste raději zavřel malé obchody a služby ... Jedna sezona – rok bude špatný jako mnohokrát v minulosti, ale zase přijde dobrá sezóna a bude zde možnost šance ... To je prostě příroda ... Horší je že vláda na naléhání vystřílí všechnu munici, finance a ...

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.