Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No a ode dneška se můžeme zase rok těšit na příští oslavy.

0 0
možnosti

"Chvilkaři" si zvláště všímají nedostatků našeho demokratického a právního státu (jsme ze 167 zemí až na 32. místě jako "demokracie s nedostatky", takže si osvojme zákony zemí, které jsou trvale na vyšších příčkách, např. skandinávské nebo SRN a Rakousko). K pojmu svoboda patří i pojem odpovědnost, a to jak jednotl. občanů, tak zejména institucí a politiků na všech úrovních. K výročí, které nás zbavilo totalit. komunistického režimu, má vždy smysl se vracet, už jen pro možnost bilancování, zda se nevzdalujeme od hodnot, které jsme chtěli na začátku 90. let. Určitě jsme nechtěli demagogii na sociál. sítích, určitě jsme nechtěli korupční stát v nové podobě.

0 0
možnosti

Vlastní "samet" už bych neslavil (domluvený prezident, příprava a provokace Stb, atd.) , ale nadšení lidí v ulicích bylo autentické. Že Klaus nechal Z Á M Ě R N Ě rozkrást republiku je věc druhá.

Vaše obecné odmítání opatření vlády proti Covidu je však mimo mísu a spojovat je se ztrátou svobody, tak jak to podobně dělají zoufalci z "Chvilek", je blábol aspirující na cenu roku.

1 4
možnosti
Foto

Já jsem si nevšiml, že by se "zoufalci z Chvilek" někdy jakkoliv zastávali svobody.

0 0
možnosti

Karmuji, ale jednu technickou bych měl. Dlouholeté zkušenosti mě poučily, že texty, delší než 3/4 stránky formátu A4, málokdo přečte celé.

5 0
možnosti
Foto

L51u84b95o51š 90Z34á78l84o10m

17. 11. 2020 20:53

Kratší to nešlo :-)

0 0
možnosti

S článkem souhlasím. Opozice je tu pouze na papíře, takže coby opozice vůbec nefunguje, a tudíž vlastně ani neexistuje. Prakticky všechny kroky vlády (již dlouhodobě) schvaluje a s jistotou téměř 100% schválí 19.11. i prodloužení nouzového stavu do 20. prosince, aby se v šílených restrikcích mohlo nadále pokračovat. Neoponuje, ale kolaboruje, a proto nese stejně takovou vinu a zodpovědnost na současné situaci jako koalice. Z tohoto důvodu mne jako potenciálního voliče nemůže ani jedna strana oslovit.

Neslyšel jsem dosud ani jednoho poslance Parlamentu ČR, který by se za celou dobu proti koronafašismu tvrdě ohradil. Dále netřeba komentovat.

Vám karmaR^

4 1
možnosti
Foto

Mohlo se to po Listopadu vyvíjet mnohem líp. Stačilo, aby politici včas stvořili zákony, tvrdě trestající korupci a podvody. Privatizovalo by se méně živelně, pravděpodobně i pomaleji, ale nedošlo by k takovým ztrátám. Klausovi se mělo podařit uzákonit vyrovnaný státní rozpočet a do dnešního dne bychom ušetřili 1,5 bilionu Kč, co odhaduji, že nás stála správa státního dluhu.

3 0
možnosti
Foto

I když jsem anarchokapitalista, rád podpořím jakoukoliv stranu, která bude prosazovat myšlenky svobody jednotlivce a principy dobrovolných vztahů. Naději stále vidím ve straně Svobodných občanů, jen je potřeba aby tato strana začala víc pracovat. Aby oslovila každého podnikatele a zaměstnance s tím, že svoboda a méně zásahů státu, jim přinese víc benefitů než opak. Myslím si, že to v této době není nereálné.

2 0
možnosti

J14a94n 50R76á40ž

17. 11. 2020 17:23

To "oslovení" Svobodným po odchodu Macha chybí, nemají zřejmě "lidi", a proto jsou tam, kde jsou.

0 0
možnosti

Na svobodu si hrajte vy, když myslíte, že je to hraní. Nám ostatním nechte ať si ji vychutnáme i se všemi rozpory a průvodními jevy.

6 5
možnosti
Foto

L26u15b18o27š 71Z43á98l26o10m

17. 11. 2020 15:58

Pravděpodobně i před rokem 1989 zde byla spousta lidí, kteří se domnívali, že jsou svobodní.

6 0
možnosti
Foto

Zbytečně zapšklý článek, na 17.listopadu nikdy nebylo moc co slavit, takže dnešek není žádnou výjimkou !

3 8
možnosti

J98a51n 40R14á59ž

17. 11. 2020 15:29

Na ty dny před jednatřiceti lety je dobré občas vzpomenout. Jinak ovšem vzpomínám já, kdy se musím usmívat v jakých naivních představách o lepších zitřcich jsme se klepali zimou na náměstích a zahřívali se křičením různých hesel a jinak musí vzpomínat ten, kdo si tehdy myslel, že definitivně skončila doba, kdy členství ve správné straně umožnilo získat výhodné postavení ve společnosti, aby později zjistil, že se mýlil, na morálku se nehraje a jen bylo potřeba získat členství v jiné "správné" straně a znovu využil novou příležitost.

Ale i tak na těch pár dnů všeobecného nadšení vzpomínám rád a nezkazím si vzpomínku naříkánim, že se to vyvinulo poněkud jinak, než jsme si na těch náměstích v roce 1989 většinou představovali.

2 1
možnosti

Tvrzení, že "se to vyvinulo poněkud jinak", je nepřípustný, zkreslující a sprostě lživý eufemismus,

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.