Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Jé, tady je krásně rozvinuto to, co jsem poněkud abstraktněji a stručně napsal ve svém posledním blogu (Krátce o panice). :-)

Souhlasím bezvýhradně. R^R^

0 0
možnosti
KT

Nechtěl jste náhodou v perexu napsat: "...zbývají už je nemoce?"

0 1
možnosti
KV

jasne, dobry blabol, "nebojme se koronaviru", Tedy jen blb se neboji a jeste vy. Tam, kde zachranovali ekonomiku, tak ji stejne nezachranili, 200 tis. mrtvych v USA, ze? Kdyz blbci kolem blba D. T. dovolili poradani setkani motorkaru,. tak se tam sjelo nekolik set tisic blbcu od rychlych motoru, aby demonstrovali svoje pravol, ze jim nikdo nema co nakazovat nosit rousku. Vysledkem bylo.,., jak se uvadelo v mediich, asi 200 tis. nakazenych a buh vi jake naklady zdravbotnickeho systemu v USA. Ti hosi od motooru se take nebali., jako Vy

0 3
možnosti
Foto

Vy jste samý blbec. Znáte to rčení: Pro blbého každý blbý.

Virus slábne a kolem vánoc už bude tak slabí, že nebude představovat žádné nebezpečí.

0 0
možnosti
PN

P98e60t98r 73N22e81d31v29ě41d

19. 10. 2020 13:41

Řeknete to i ČT a třeba i Primě a jejich super reportérům? Mám dojem, že k všeobecné panice, můžu li to tak nazvat, velkou měrou přispívají. Cokoliv vláda vyhlásí, to se snaží podrýt hledáním někoho na koho to opatření úplně přesně nepasuje a vyvolávají dojem, že je vše špatně. A že v zemi asi nejsou jiní lidé, než hospodští a umělci. Proč ti nestranní reportéři, kteří vcelku jednoduše rozeberou a ztrapní každého člena vlády (kromě Prymuly, kterého ještě nerozhodili)za přispění frází od zástupců opozice které jste použil i Vy pane autore. Zasupluji nestranného reportéra a zeptám se i Vás. Trasování? Jak donutit všechny, aby měli v telefonu tu e-roušku? Jak donutit lidi, aby brali hygieně telefony a chodili na požadovaném testy? Je nutné aby se vyzdvihoval hlas několika lidí, kteří se z nějakého důvodu nedozvěděli výsledek testu včas a nikdo se nezmíní o valné většině u kterých to funguje? Roste počet zachycených, tak to asi funguje. Píšete totéž jako říká opozice posílení kapacit v nemocnicích. Proč neřeknete jak? Mají snad Odeesáci s TOPkařema někde schovaný ty lůžka, které vehementně rušili byť světem letěla jiná epidemie? Nebo jste myslel personál? Kde ty lidi vzít? Z kterého oboru? Za někoho se zavedlo, že sestrám nestačí 4 roky zdrávky, musí ještě na vysokou. Tedy min 6 let školy. Kterým lidem by to nacpali do hlav za prázdniny?

3 1
možnosti
Foto

L30u42b18o97š 52Z94á55l29o55m

19. 10. 2020 13:43

Pokud by vláda budila dojem, že opravdu ví, co dělá, a že se skutečně stará, a že se jen nevozí po lidech, potom by nebylo potřeba lidi nutit instalovat si e-roušku a brát hygieně telefon. Veřejnost by se semkla, stejně jako to bylo do značné míry patrné na jaře.

1 0
možnosti
AN

A64l58e61š 40N61o11v90á67k

19. 10. 2020 13:36

a aby toh nebylo málo, tak Hamáček navrhuje změnu krizového zákona:

nový paragraf, který chce ministerstvo vnitra do krizového zákona vložit. „Informace, (...) jejichž zveřejnění by mohlo ohrozit (...) účinnost krizových opatření, (...) se neposkytují.“

1 0
možnosti
Foto

Zaplaťpámbů za lidi schopné přemýšlet. R^

2 0
možnosti
MP

Řekl bych, že ta argumentace se "strachem" je už trochu přehnaná. To je podobné, jako v případě ilegálních migrantů. Také se hodně mluvilo o nějakém "strachu", ale přitom to žádný strach nutně nebyl, prostě jen lidé nechtěli nelegální migranty. A v současné době lze zase zcela racionální úvahou dospět k tomu, že hrozí kolaps zdravotního systému a pokud to člověk nechce, neznamená to, že má nutně "strach".

A riziko zahlcení systému je zcela evidentní. Na rozdíl od chřipky generuje covid lidi v kritickém stavu v mnohem větší míře, navíc je asi 3x více infekční než běžná chřipka, což rychlost přibývání kritických případů ještě zvyšuje. U poslední větší epidemie chřipky se uvádělo cca 600 lidí v kritickém stavu (což je podobné jako teď), ale při počtu nakažených kolem 600 tisíc. Covidu ovšem na totéž množství kritických případů stačilo jen šestinové množství nakažených. 1% nakažených covidem končí na JIPce ve vážném stavu. Při denním přírůstku 11 tisíc to znamená 110 těžkých případů, postelí na JIP máme zhruba 1 tisíc, tak není tak těžké dopočítat, kdy ty postele dojdou.

Co se týče preventivnímu navýšení kapacit během léta - na kolik lůžek měla být dle Vás ta kapacita navýšena? Všechny nemocnice hlásily v létě, že jsou připravené a že jsou schopné dodatečně vyčlenit lůžka ze stávající kapacity jiných oddělení. To měla vláda stavět novou nemocnici jen na covid, v létě, kdy přírůstky byly nula nula nic? Tipuji, že Vy byste byl jeden z prvních, kdo by vládu za to kritizoval.

4 1
možnosti
Foto

Ilegální imigraci nechce vůbec nikdo. Problém ale spočíval v tom, jak se má uplatnit azylové právo. To jsme nechtěli my, liberálové, zrušit.

Ano, hrozí kolaps a hrozí, že zemřou tisíce lidí. Ale absolutní ochrana neexistuje. To bychom museli žít jenom doma, všechno si vypěstovat, vypnout elektrárny a vůbec se nestýkat. To je cesta do doby kamenné. Ta je prostě nereálná.

Politik to říct nemůže, já ano: Mnoho lidí zemře, ale žádný člověk nemá větší cenu než 20 milionů Kč veřejných nákladů.

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.