Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

o právnících se říká, že když se sejdou dva, tak mají na jednu kauzu tři názory. A o covidu to platí dvojnásob. tolik protichůdných názorů, co se na něj ze strany odborné veřejnosti domácí i světové za půl roku vyrojilo, to aby jeden pohledal.

5 0
možnosti
RP

RvJsem ráda že i když žiji v stejné republice nemám kolem sebe žádné znechucení a zlobu. Kdo chce ten si ji vždycky najde. Ve všem. Nevím proč u nás někteří berou roušku jako projev nesvobody, přeci každý se snaží aby vir ustoupil a tohle je jen část malého boje proti němu.V jiných státech asi kvuli rouškám tak nevyvádí jako u nás, stačí se podívat na fanoušky po trasách Tour de France.

9 6
možnosti
Foto

Jenomže tady už vůbec nejde o virus. Každý virus ustupuje sám o sobě. Roušky v tom ohledu mohou pomoci - i když WHO na začátku tvrdila opak. Ale od chvíle, kdy jsou roušky politikum (a stejné politikum bude nepochybně i očkování), tak je zdravotní a vědecký aspekt naprosto druhořadý. Ve svém blogu se např. ptám, jaký je poměr nakažených a nemocných s kovidem a nakažených a nemocných se standardní chřipkou každý rok. To jsou čísla, která by nás měla zajímat. Ukazuje se navíc nade vší pochybnost, že údaje smrtnosti uváděná na jaře, byly řádově nadhodnoceny.

6 0
možnosti
Foto

Holt jo, neposlušní ale svobodní. A budeme svobodně trčet v naší zemi, protože nás nikam nebudou pouštět :-)

1 1
možnosti
Foto

Netestovat, jen léčit a budou nás pouštět všude.

4 0
možnosti
PK

Plošné nařízení? Například školy mají pravomoc rozhodovat samostatně.

A pokud vládnete jazyky porozhlédněte se kolem a nejen v Evropě, tam všude dle vašeho názoru pak vládnou nenávidějící svobodu a nerozumné vlády.

5 0
možnosti
Foto

No však jsme teprve na začátku druhé vlny plošných nařízení. Na jaře také vláda nezaškrtila ekonomiku hned najednou. Co se týče ostatních zemí, ano, máte pravdu: všude vládnou lidé, kteří do té či oné míry neuznávají svobodu jednotlivce. A že např. Švédsko zvolilo cestu bez represí, je spíše shoda náhod. Nicméně na váš argument se zpravidla odpovídá takto: kdyby všude v Evropě skočili z okna, skočíte také?

10 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.