Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

A57l47e31š 55N34o83v88á59k

17. 2. 2020 15:43

účast primátora mě taky dost překvapila...možná to bude mít za následek další kolo "dohadovacího řízení" v pražské magistrátní koalici. Kdyby se akce účastnil Klaus junior nebo Okamura, jistě dostane větší mediální výprask...

8 0
možnosti
LL

Oni tam byli legálně, majitel dostal zaplaceno a možná pro něj bylo lepší to co se tam událo než kdyby tam měl bandu ožralých puberťáků.

2 2
možnosti

Majitel dostal zaplaceno za daný počet lidí - určitě ne víc než 2-4. Takže tím, že si tam pozvali bandu desítek dalších, přinejmenším porušili pravidla Airbnb - což legální opravdu není. Nebo vy snad máte ve zvyku podepsat, že dodržíte nějaká pravidla - a pak je svévolně porušujete?? )tedy podle vašich zde prezentovaných názorů bych se ani nedivila;-D)

3 0
možnosti
PH

Každé výzvě a rezignaci se tady Mocipán jenom zasměje - to tak nějak patří k věci. Poplácá se po rameni, hodí slinu správným směrem, a správně zauvažuje, že až pro něj skončí dny vína a růží, ten další se taky na jeho místě sestřelit nedá.

4 0
možnosti
JH

Jinak tato situace je celkem běžná. Byt si pronajme malá skupinka turistů a ve výsledku jich tam přespává i třikrát víc. Pronajímatelé to nekontrolují, hlavně mají zaplaceno. Jak se projevuje dvanáct mladých, trochu posilněných, lidí v cizím bytě, to se dá lehce domyslet. O pořádku v domě nemluvě.

3 0
možnosti
Foto

ale za účelem zachování pořádku a klidu tady už přece příslušné instituce máme, ne? pokud si někdo zve domů často hosty, a pak tam popíjejí a dělají hluk, ale jsou to jeho vlastní hosté a nic mu neplatí - prostě je to jen parta opilců - tak to má taky řešit speciální regulace?

nikoliv. tady je evidentní, že Hřibovi a spol. nevadí nepořádek - koneckonců, už ho řešit může. má na to městskou policii. jemu vadí , že někdo má zisk.

8 0
možnosti
TB

1. Pokud si někdo z té bandy ten byt pronajal, tak je to čistě věc majitele bytu, jestli k dotyčnému vyvodí nějakou odpovědnost, nám je po tom vcelku kulové ;-)

2. Airbnb se zvrhnul do šílené podoby, kdy jsou byty skupovány velkými skupinami a pak pronajímány, není to už v naprosté většině o tom, že někomu pronajmete jeden pokojíček, když jedete někam pryč....a v tom případě by se na airbnb měly vztahovat stejné regule jako na penziony nebo hotely, není důvod, aby k tomu bylo přistupováno jinak, když nabízejí to samé.

8 0
možnosti
Foto

ale proč by to měla být šílená podoba? přece není možné říct, že nějaká lidská aktivita je dobrá jen tehdy, kdy se dělá v malém a bez nějakého delšího výhledu. to, že to na začátku v případě sdílených pronájmů takto bylo, neznamená, že to tak musí být navždy. očividně tyto služby fungují lépe, než standardní hotely, přinejmenším pro určitou část lidí. souhlasím, že na hotely i airbnb by se měly vztahovat stejné regule, a jsem pro důraznou deregulaci hotelových služeb a vůbec celého podnikání (nejen) v této oblasti. (to samé i pro Uber, mimochodem).

2 0
možnosti
JH

Mám vážné obavy, že o problémech se sdíleným bydlením nemáte ani to nejmenší tušení a ani vám o ně nejde. Jenom jste využil možnosti kopnout si do lidí, které nemáte rád.

4 6
možnosti
MZ

A Vy nemáte žádné ponětí o zákonech ČR, si nevyberete. Tak jste si kopl do člověka, co ho nemáte rád...když byla ta možnost.

5 0
možnosti
Foto

Aírbnb se ovšem poněkud zvrhl v cosi nechtěného.Původní myšlenka,že majitelé bytu občas pronajmou turistům volný pokoj ve svém bytě je už pryč.Byty nejsou kupovány k tomu,aby se v nich bydlelo.Je to opravdu v pořádku?Tím,že jsou vykupovány byty pouze za účelem jejich pronájmu turistům vzniká nedostatek bytů a zvedá se jejich cena.Je v pořádku,že lidé kteří chtějí v bytech bydlet už na ně nemají?Majitelé ostatních bytů nemají žádná práva a nemohou se bytům pronajímaným přes Airbnb bránit?Nemají právo žít a bydlet v klidu...?Tento problém řeši všechna turisticky atraktivní města,Praha není vyjímkou....tohle je přesně situace,kdy původně dobrý nápad zvrhl v pravý opak a nezbývá než se proti němu bránit.

7 4
možnosti
MZ

A to dává komukoliv právo porušovat Ústavu ČR, tedy něco o majetku atd? Nebo žijeme v komunismu?

6 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.