Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dotaz: Mají ti krátkodobí pronajímatelé schváleno vše hygienikem?

0 0
možnosti

Kauza restaurace Rizkarna nebyla o aktivistech, kteří jen tak za účelem senzace bezdůvodně šikanovali majitele. Šlo o to, že majitel za odvedenou práci neplatil mzdy, brigádníky na zkrácený úvazek nutil do přesčasu, najimal pracovníky na zkoušku, aby je z jakéhokoli důvodu vyhodil bez výplaty. A záměrně zaměstnával pouze nezaměstnané a lidi v nouzi. Jakmile chtěli za práci výplatu, tak na ně házel škody a jiné prohřešky. Ke všemu byl nepříjemný hulvat. Ti zaměstnanci si to nenechali líbit, šli proti němu protestovat do ulic (stejně jako chvilkari proti Babisovi) a jistá neziskovka jim v tom pomohla. Akorát nelegálně vylepovali plakáty se svým příběhem všude po Praze i v MHD. Což se jim nevyplatilo, protože byli popotahovani za černý vylep a dostali obrovskou pokutu.

1 0
možnosti

A záměrně zaměstnával pouze nezaměstnané a lidi v nouzi.

Tahle věta se vám opravdu povedla. Je vidět, do jakých zrůdností se nám kapitalismus až rozrostl. Kdo to kdy dříve viděl zaměstnávat nezaměstnané v nouzi.

Nicméně já to zase slyšel jinak. Líné smažky mu tam kradli a dělali si co chtěli. A když je vyrazil mstili se mu.

2 1
možnosti

Problém přece není Airbnb. Pokud někdo dělá v baráku bordel a není s ním rozumná domluva, má to řešit a) policie, b) soud. A mají to řešit tak, aby si to dotyčný příště rozmyslel (a majitel je zodpovědný za to, co se děje s jeho bytem), v extrémním případě soud může nařídit i prodej bytu. Dneska na to zákony už máme, proč vymýšlet pořád další regulace. Ale to by naše slavná policie nesměla upřednostňovat vybírání výpalného na výjezdech z obce deset metrů před cedulí (například) a dělat něco užitečného.

A pokud někdo byt pronajímá, ale chová se slušně, co je komu do toho, co legálně dělá se svým majetkem?

5 0
možnosti

Vždyť Piráti jsou jen mladí komunisté!

6 0
možnosti

P60e52t31r 38B52u88r30i71a80n

17. 2. 2020 19:34

Kteří oproti těm starým umí s počítačem, jak vtipně zaglosoval autor :-)

1 0
možnosti

Koukám že zdejší radobypravicoví diskuteri a milovníci práva a svobody jsou jen pro některé věci ale běda prebeda když se projeví v praxi... ;-D

1 1
možnosti

P57e35t24r 31B45u21r22i88a26n

17. 2. 2020 18:27

Hezky jste se rozjel, škoda že vám došel dech už po deseti metrech. Předpokládám, že ty "některé věci, které se projevily v praxi" se už asi nedozvíme.

1 1
možnosti

P23e98t84r 30B40u48r60i85a55n

17. 2. 2020 18:12

R^ naprosto výborně napsáno. Mám stejný názor. Jedná se o postranní podrývání práva a zákonů populistickými a o to nebezpečnějšími způsoby a to vše, bohužel, za souhlasu těch, kteří by jako první měli právo chránit.

3 1
možnosti

P95e51t16r 57T26o42m50e86k

17. 2. 2020 16:55

Psal jste to pod vlivem???

0 8
možnosti
Foto

Když nesouhlasíte s tím co autor napsal, tak napište co vám vadí a proč. Proč pořád argumentujete tím, že autor něco fetuje, kouří, nebo pije ? Nebo jestli s tím máte zkušenost , že pod vlivem se takto píše, tak nám své zkušenosti popište.

6 0
možnosti

A64d29a59m 86M72a43l35ý

17. 2. 2020 16:35

Skupina si tedy pronajala byt.

Zaplatila.

Pak tam uspořádala akci, aby upozornila na problematiku airbnb (který vlastně přetváří byty na ilegální penziony).

Čeho se tedy dopustili?

Co hrozného spáchal Hřib?

4 1
možnosti

1. Porušili pravidla pronajímání - byt je pornajímán pro konkrétní počet osob a jiné tam nemají co dělat

2. Porušili veřjený pořádek - dělali bordel v bytě a otravovali okolí i nájemníky. Zákonů dbalý politik - pokud by tam už přišel - na ně měl zavolat strážníky a ne je ještě pdoporovat.

9 2
možnosti

P63e69t35r 75Č92e66j14k98a

17. 2. 2020 16:24

1.) Zajímalo by mě, jestli podnikatel, který pronajímá byty za účelem airBnB a tedy za účelem zisku, platí ostatním spolumajitelům společných prostor domu zvýšené úhrady - protože je samozřejmě velký rozdíl mezi běžným užíváním domu a společných prostor a užíváním za účelem pronajímání.

2.) Zákony a represe formou policie má nastupovat až tam, kde selže prostá obyčejná lidská slušnost. Autor tuto obyčejnou lidskou slušnou přebijí čistě pragmatickým zájmem na zisku. Co je mi po sousedech, že mi turisti (moje zlaté slepičky) dělají bordel (protože sem samozřejmě jezdí v době dovolených a můžou třeba dělat kravál protože na rozdíl od sousedů se nepotřebují vyspat, aby vstávali v půl šesté do práce, že?), ať si sousedé kdyžtak zavolají policajty, jestli jim to dělá problém..... místo toho, aby ten majitel prostě věděl a případně řešil, jestli s tím sousedé mají / nemají problém. On to totiž fakticky problém toho pronajímatele JE, je to jeho odpovědnost, komu to pronajímá a vůči sousedům je to jeho odpovědnost, jak se ti turisté v domě chovají.

3.) obrovský problém, který si autor neuvědomuje je fakt, že daný byt či dům neexistuje ve vzduchoprázdnu - ale "okupuje" nějaký prostor a ten prostor je omezený - proto tu bude vždycky i ten aspekt veřejný, nikoliv ryze soukromý. Aby mohl být dům postaven, musí mít nějaké parametry, nějaký účel (byty, kanceláře, nebytové prostory..... cokoliv) a v tom je ten háček. Jaký je účel bytových domů? Pokud by to byly hotelové služby, tak je otázka, jestli by v daných místech vůbec město vystavění hotelu povolilo. Jinak řečeno - v podstatě jde tu o obcházení práva. Byt slouží k dlouhodobějšímu bydlení, nikoliv pro krátkodobá ubytování turistů. A pokud byt není využíván ke svému účelu - s nímž byla výstavba toho domu, jako takového povolena, tak je to veřejný problém, protože účel toho nefunkčního domu musí být někde nahrazen - a to nahrazení nebude funkční, pokud zase ten dům někdo zneužije pro airBnB.

8 1
možnosti

P73e98t81r 92B85u52r77i91a96n

17. 2. 2020 18:20

platí ostatním spolumajitelům společných prostor domu zvýšené úhrady..

Zvýšené úhrady za co?

0 0
možnosti

Tentokrát nesouhlasím. Oni totiž neokupovali byt, ale nelegální penzión, a upozorňovali tak na porušení zákona majitelem původního bytu - podle mne je proti lidem tímto způsobem porušujícím zákon vhodná jakákoliv akce. Klidně i konečné vyvlastnění jejich hotýlků. :-P

1 11
možnosti

Pokud u nás není pronajímání touto formou zakázáno - což není - nešlo o žádný nelegální penzion a majitel bytu žádný zákon neporušil. Majitel může se svým majtekem zacházet jakkoliv v mezích zákona - a pronajímání formou AIrbnb u nás povoleno je, socani všech druhl a barev je zatím ještě nestihli zakázat.

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS