Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na Slovensku ukončenie dotovanej ťažby uhlia je vítané, dotácie od vlády končia v roku 2023!R^

Odberatelia elektriny v súčasnosti sa skladajú na dotovanie uhoľních baní viac ako 100 miliónmi € ročne.

"My hovoríme o tom, že štát prestane dotovať výrobu elektrickej energie z domáceho uhlia. Pre bane to znamená, že sa budú musieť prispôsobiť trhovým podmienkam a budú si musieť hľadať klientov, ktorí nebudú mať dotované ceny uhlia, ale budú fungovať na princípe konkurencie,"upozornil 19. novembra 2018 Žiga.

Rok 2023 je podľa neho zároveň limitujúcim rokom pre modernizáciu uhoľnej Elektrárne Nováky, ktorá spaľuje dotované hornonitrianske uhlie.

https://ekonomika.sme.sk/c/22006988/na-podporu-tazby-uhlia-sa-slovaci-prestanu-skladat-skor-navrh-odsuhlasila-vlada.html

0 0
možnosti
Foto

No, tak se přestanou skládat na podporu těžby uhlí a budou se skládat na něco jiného a s pravděpodobností 100% budou v konečném důsledku platit víc. Navíc, pokud se povede zaříznout tu elektrárnu v Novákoch, budou muset její výrobu nějak nahradit. Čím? Nejsem si jistý, jestli zrovna tohle je to správné vítězství a pokrok.

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.