Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PI

Turecku je jasné, že Evropa, resp.USA proti ním nepůjde, tudíž si dělají co chtějí, je to smutné, hnusné, ale je to tak.

Nějaké sankce jsou jím ukradené, islám je pro ně více. Vše se dá vysvětlit a aláh je velký-fuj je mi zle

1 0
možnosti
PN

No, takže trošku reálpolitiky. Protože pan Zálom si to představuje jak Hurvajz.

Pokud si nepamatujete, jak to s tím pučem proti Erdoganovi bylo, tak se pokusím osvěžit paměť.

Erdogan hrál na straně USA proti Rusku. Připomeňme si sestřelení ruského bitevníku z Turecka. Ovšem Erdogan nebyl poslušnou Americkou loutkou, byl spojencem, měl i své vlastní zájmy - osobní i celoturecké. Připomeňme si jeho kšeftování s ropou prodávanou islámským státem a třeba i to, že ranění bojovníci islámského státu byli léčeni v Tureckých nemocnicích. Že Turecko - Syrská hranice byla volně průchozí pro zahraniční i místní bojovníky islámského státu si cvrlikali i vrabci na střechách.

Turecká armáda byla sekulární, to je fakt. Velká část vyšších Tureckých důstojníků byla vystudována na amerických kadetkách a důstojnických školách a měli přímé linky na své spolužáky ve velících strukturách US armády. Tato spojení byla mimo kontrolu Erdogana.

Vojenský puč proti Erdoganovi byl s největší pravděpodobností upečen v té samé dílně, kde se pekly barevné revoluce po celém (asi nejenom) blízkovýchodním světě. Erdogan unikl speciální jednotce s úkolem ho zabít o pár minut, dostal se do letadla a uletěl. Údajně ho varoval osobním telefonátem Putin, který včas dostal signál ze své rozvědky. Každopádně Erdogan seděl v letadle a telefonoval Merkelové, jestli dostane azyl a Merkelová mu ho odmítla. Mezitím vojáci a nižší důstojníci porazili pučisty v Istanbulu, Erdogan tam mohl přistát a nastartovat boj, který vyhrál. Divíte se mu, že poté udělal v armádě totální čistku a zlikvidoval generály a plukovníky, kteří vystudovali v USA a měli prsty v tom puči? I když Evropa a USA vřeštěli jak banda paviánů, já se mu vůbec nedivím. Čistky pak pokračovali na universitách a v dalších institucích, čímž efektivně zlikvidoval pátou kolonu "Istambulské kavárny". Samozřejmě, že "Pražská kavárna" i ostatní obdobné páté Sorosovské instituce, které jako rakovina prolézají Evropu i USA vřeštěli. To je principiální boj.

1 2
možnosti
PN

Pokračování

Teď jde o to, co s tím. Erdogan povolil Rusku vést přes své území Turkish stream s ruským plynem pro Evropu, co těžce podrývá americké zájmy. Eredogan také nakupuje ruské zbraně - nejenom protiletadlové systémy S400, ale možná také letadla 5 generace. Trump zoufale potřebuje udržet Turecko v NATO a nějak jej opět dostat do stavu, jako před tím, že bude zajišťovat jižní obklíčení Ruska. To kdysi zajišťovaly dva státy - Irán a Turecko. Irán je od pádu šáha protiamerický, a jestli padne Turecko, tak je obklíčení Ruska prolomeno. Americe zůstane jenom Evropský západ - a Evropské státy jsou totálně nespolehlivé a rozhádané, no a na Východě Japonsko a Jižní Korea. Nic moc. Pokud Trump vystoupí proti Turecku, tak prohraje strategickou hru celé studené války. To je moc vysoká cena za skalpy pár milionů Kurdů - není tomu tak? To je ta reálpolitika. Otázkou je, jestli i za tuto cenu Turecko udrží. Ale to je už jeho boj.

1 1
možnosti
MZ

Velmi dobře napsáno

1 0
možnosti
JP

Naprostý souhlas. Krásně vyjádřeno. Děkuji.

2 0
možnosti
Foto

je třeba vystoupit z NATO

1 5
možnosti
RS

Ty bys měl hlavně vystoupit z kolotoče.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Foto

Buďte v klidu, vše jde podle plánu. Trump dobře věděl, co se stane. Turkové ví, proč mají sebou Svobodnou syrskou armádu. Kurdové museli povolat symbolickou Asadovu armádu. Iránská armáda cvičí u hranic s Tureckem a přestože do konfliktu nechce vstoupit, nějak se to zařídí. Američanům končí záruční doba na rakety a kdo by je náročně rozebíral, když jdou tak jednoduše někam poslat.

0 2
možnosti
RS

Kdy končí záruční doba na rakety Rusům?

0 0
možnosti
JM

Nakonec dojde stejně ke střetu. Vzhledem k technologické převaze západu bude islám úplně zničen, z islámských států zůstanou trosky. Doufám, že se toho ještě dožiju. Protože bude alespoň co sledovat.

Jinak bych docela rád věděl, kolik sebevrahů teď tráví nebo plánuje strávit dovolenou v Turecku a prodloužit si léto. Protože turistické destinace budou pro Kurdy ideální místa pro odvetu.

5 1
možnosti
MK

Paradox je, že nebýt Kurdů, tak by muslimové nikdy nezvítězili nad křesťanskými vojsky. I nejvíce oslavovaný islámský vojevůdce Saladin byl Kurd. Jenomže zde je jedno ale. Saladin byl respektovaný i na Západě pro svojí čestnost. Přestože ta čestnost se týkala jen bojovníků se šlechtickou krví. Po bitvě u Hattinu Saladin zachoval život jen šlechticům a obyčejní vojáci měli na výběr smrt anebo konverzi k islámu. Popravčími byli súfisté. To jen na okraj, jak súfismus je mírové náboženské hnutí.

Nicméně Saladin ctil dohody, ty byly výše než náboženské rozdíly a vychází to z kurdského kmenového pojetí spravedlnosti. A nebojím se toho, že by Kurdové napadali letoviska v Turecku, i když po zradě Západu, kdo ví.

3 0
možnosti
JL

Ano. Trump směřuje k určité formě izolacionismu, Francie Británie - nejsilnější evropské vojenské mocnosti - mlčí. Takže Kurdové mají smůlu. Zřejmě budou muset Erdoganův aknektovaný pás opustit a nebo se smířit s okupací. Asad nemůže válku s Turky vyhrát a Rusové nemají důvod, proč s Turky válčit.

0 0
možnosti
MK

Francie a Británie mlčely i v roce 1938. V podstatě ze stejných důvodů z jakých mlčí dnes. Jediný hlas proti, hlas Churchilla tenkrát nikdo neposlouchal a došlo to tak daleko, že dnes v Británii dělají z Churchilla rasistu a xenofoba.

7 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.