Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J19i80r93i 13T45i51c38h81y

14. 10. 2019 16:35

Vyborny rozbor. Jen bych podotkl, ze Turecko bylo uzitecne, kdy NATO bylo seskupeni namirene hlavne proti SSSR. V dnesni dobe jeho clenstvi v NATO nema zadny smysl. Mimochodem, Turci se take cpali do EU, to se jim na stesti nepovedlo. Oni se ale dostali do Evropy zadnimi dvirkami a obavam se, ze se sem nacpou jeste vice.

5 0
možnosti
MK

Však už jich je v EU několik milionů. Několik milionů voličů pro politiky v Rakousku, Německu, Nizozemí, Belgie atd. Pro politiky, pro které je důležitější koryto než vlastní země.

4 0
možnosti
JN

Turecko je stále užitečné pro NATO. Je pravdou, že NATO dnes není namířené hlavně proti SSSR, ale současně je pravdou, že NATO je dnes namířené hlavně proti Ruské federaci.

0 0
možnosti
MK

Ale kdepak. Turecko dnes nakupuje zbraňové systémy hlavně od Ruska, což je pro NATO riziko, protože se tak Rusové mohou dostat k obranným systémům NATO. Tady jde spíše o to, že turecká armáda je druhá nejsilnější v NATO a státy EU nemají proti ní adekvátní obranu

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.