Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J62a26n 70R39á56ž

7. 9. 2019 12:37

Při vzpomínce na nedávnou paniku s ozonovou dírou, která nás měl všechny během pár let zahubit, tak bych chtěl připomenout, že se vše dalo do pořádku, žádné hrozící ozonové díry už nejsou bylo tím, že se o tomto problému začalo racionálně diskutovat a přijala se účinná opatření.

Hysterie, která dnes panuje kolem CO2 přináší jenom neefektivní volání po opatřeních, která mají zejména Evropu ekonomicky zničit. Sice si na tom honí ego pár pomatenců a dost oligarchů si namaže kapsy nevídaným způsobem, ale k ozdravění planety toto bláznění nijak nepřispěje.

PS. Tvrzení, že naprostá většina vědců se shoduje s tím, co tvrdí ekoalarmisté, má pro řešení ekologických problémů planety stejnou relevanci, jako představa, že když zubní pastu Sensodyne doporučuje devět s deseti zubních lékařů, budeme mít všichni zdravé zuby.

1 0
možnosti
Foto

Technická poznámka: Kdy nastane v budoucnu ten správný okamžik, ve kterém se za zlomek dnešních nákladů, vyřeší změny klimatu, ke kterým, dle Vás, vůbec nedochází? Není to trošku protimluva - na jedné straně říkat ono se nic neděje, ale v budoucnu se to vyřeší??? Ano v budoucnu se to asi vyřeší za zlomek nákladů jen tak mimochodem, až celému kapitalismu dojdou síly a demokraticky si snížíme počet obyvatel.

Chcete, aby se díky spotřebě fosilních paliv na nás rozvojové země dotáhly? Toto je jedna ze základních lží současných ekonomů, kteří jak jste říkal, jsou pragmatičtí egoisté - Všichni ti uprchlíci a lidé v rozvojových zemích jsou potřeba proto, aby se točily peníze! Všimněte si co stálo za růstem ekonomiky Německa - vybrané daně od občanů se rozdaly uprchlíkům a ti je z vesela utratili. K tomu všemu se zaměstnalo spousta lidí v sociálních službách, bezpečnosti, ... a to všechno proto, aby část peněz skončila v těch správných kapsách a rostlo DPH. Lidé nízkého věku (v překladu děti) v rozvojových zemích si svojí prací zvyšují životní úroveň díky štědrým zahraničním kupcům jejich výrobků a brzy nás doženou ;-(.

Současná ekonomická ekologie - tedy jak to vnímám já, je jen způsob protáčení peněz v ekonomické křeči. Všechny ty papírové nákupní tašky, elektromobily, obchvaty měst, sešlapávání PET sjednocené barvy (aby se po vyložení do moře jen tak mimochodem při cestě na recyklaci do méně rozvinutých zemí) rybám nepletly jsou součástí ekonomické ekologie. Lidé totiž musí pracovat, aby bylo z čeho ztrhávat. Vysoká životní úroveň není to, že máte barák za Prahou, k tomu auto, aby jste se těch 50 km za dvě hodiny do Prahy dostal a pracoval jen proto, že potřebujete zaplatit to auto a barák a nevšimnete si, že by jste bez toho všeho mohl pracovat denně jen třeba dvě hodiny. Svobodný člověče v okovech ekonomiky.

0 1
možnosti
Foto

S dovolení budu parafrázovat:

Pokud chtějí být klimaskeptici intelektuálně poctiví a otevření, neměli by se dopouštět manipulace s daty a zkreslování údajů, jak to např. na tomto fóru předvedl pan Kremlík (zájemce si jistě rád dohledá). Velmi to škodí jejich aktivitám a absorbovatelnosti.

0 4
možnosti
Foto

Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit, můžete i protestovat..... ale to je asi tak všechno. Pravda zůstává pravdou i když se vám to nelíbí a nechcete jí vidět. :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.