Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kladete spoustu otázek. Resp. podsouváte je. To fakt není ani návod k řešení.

0 0
možnosti
JP

Co vlastně navrhuje Vy? Jste fanatický příznivec Klause a jeho teorie, kterou však čas odvál na smetiště dějin. Oháníte se svobodou, ale ti mladí jen svobodně vyjadřují svůj názor. Vyvrátit jim ho můžete v diskusi, ale místo ideologických klišé byste musel předložit věcné argumenty.

1 0
možnosti
Foto

Jste vedle jak ta jedle, mladí zahodili svobodu na hnůj a požadují, aby za ně někdo vyřešil jejich problém. Oni neříkají, my půjdeme, vyřešíme to a zaplatíme, oni říkají, bububu a koukejte s tím něco dělat a koukejte to zaplatit, my máme strach a to je sakra rozdíl.

0 0
možnosti
Foto

Jednak souhlas a druhak jsem ráda, že Vás vidím. Chyběl jste mi a chtěla bych Vás tu vidět častěji. Ale je to jen můj názor a rozumím tomu, že to nemusí být tak snadné, v horším, že Vás to unavuje. Ať tak nebo tak, mějte se, jak nejlíp je to možné a přeju všechno nej.

0 0
možnosti
ZH

Koukám, že vám nedochází víc věcí...

V případě akutního ohrožení (například ve válce) žádná demokracie nefunguje, nehlasuje se o tom, zda se budeme bránit, nebo ne. Prostě se vyhlásí výjimečný stav a jede se podle rozhodnutí malé skupinky lidí. Ti, o kterých píšete, vnímají situaci jako stav akutního ohrožení, proto volají po razantních opatřeních, při kterých nemá nějaká diskuze či hlasování místo. Z jejich pohledu jednají racionálně, protože jim jde o záchranu planety. V tomto smyslu je naopak iracionální váš článek - protože jste prostě nepochopil podstatu problému, o kterém píšete. Vy jste pochopil jen to, že směřují k totalitě, ale nechápete, co je k tomu vede. Proto v boji s nimi nemůžete uspět. Musel byste nejprve jasně prokázat, že se mýlí.

0 2
možnosti
Foto

Neexistuje nic jako "jednat racionálně z jejich pohledu". Člověk bud jedná racionálně nebo ne. Racionální či iracionální jednání je objektivní fakt.

A klimatičtí záškoláci nejednají racionálně, protože zcela evidentně odmítají brát v úvahu všechna fakta.

Samozřejmě chápu, co je k tomu vede. Počkejte si na dokončení článku.

6 1
možnosti
AM

Pane, pojďte si hrát.

A na co?

Na filozofii...

---------------------------------------------------

Dnes už druhý blog, který říká, že ekologičtí aktivisté budou vraždit a rozvrátí civilizaci, protože to mají jejich hnutí v genech.

Jaká je ovšem pravda???

Třeba v roce 2015 bylo zavražděno 185 ekologických aktivistů, nejvíce v Brazílii (50), na Filipínách (33) a v Kolumbii (26). A to číslo každoročně stoupá...

https://www.theguardian.com/environment/2016/jun/20/environmental-activist-murders-global-witness-report

----------------------------------------------------------

Je mi na blití z těchle blogů...

2 2
možnosti
PS

P73a54v67e27l 87S54i80t71a15ř

26. 8. 2019 15:33

ano ano ano... jen houšť, a kolik bylo zabito ekoaktivistů v ČR, Evropě, Austrálii, Severní Americe??? 0!! Ty co se připoutávali na Šumavě a jinde k napadeným stromům a dneska se tvrdí, že kvůli kůrovci přijdeme až o třetinu lesů, někde jsem dokonce viděl od nějakého alarmisty až o 90%. Kdyby jsme takový ekozblbla neměli, možná by nebyl ani kůrovec?

3 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.