Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FB

Nechci polemizovat, protože na argumentaci teď nemám čas, ani komentovat. Jen technický dotaz. Autor správně říká, že záleží na vědecké metodě a že naslouchat vědě je ok. Druhým dechem říká, že klimatologie je totálně zpolitizovaná věda, která nemůže mít žádnou autoritu. Chápu tedy správně, že v otázkách klimatu (a tedy výsostně náležejících klimatologii) máme poslouchat především vědeckým autoritám z jiných oborů (třebaže jsou nejčastěji pouze v pozici interpretů sekundárních zdrojů) a u klimatologů se máme jen pobaveně či pohoršeně ušklíbnout a pomyslet si cosi o kariérismu a dotacích? Je toto správný směr věcné diskuze?

4 1
možnosti
Foto

na to je jednoduchá odpověď: očistěme klimatologii od politiky. pokud nebude na straně politiky poptávka po jakési vědecké odůvodnění omezování svobody, ničení trhu, atd, pak bude klimatologie opět důvěryhodná, stejně jako jiné obory, do kterých politika nestrká nos.

dokud je klimatologie zpolitizovaná, sledujme pozorně klimaskeptiky. jestliže byl IPCC několikrát usvědčen z nepravd, potom v současné době všeobecné ekologistické masírky, nechceme-li se nechat balamutit, bychom se o alternativní výklady a teorie měli zajímat.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.