Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím si, že je dobré si poslechnout toto video, kde je i Havlíček:

https://www.respekt.cz/tydenik/2019/16/klima-vstupujeme-do-temneho-veku?fbclid=IwAR3bHl6fvSWLcLs6PGcvU3YjhxL2SsDkiWX5J5CAIYuqJC16S265PteLicc

nejsem moderátor, ale toto téma považuji za důležité, tak zde rozhovor s Marianem Jurečkou a Václavem Cílkem (vada zvuku, prosím omluvte):

https://www.youtube.com/watch?v=aexhWqv_kAs

a Pavlem Pocem a Milanem Jeglíkem (zde už zvuk dobrý):

http://www.akademiesobestacnosti.cz/video/pavel-poc-a-milan-jeglik

0 0
možnosti

jj, když člověk vyhyne, bude jen dobře.

0 0
možnosti

Vám R^

Je zvláštní, že klimaotravové obtěžují svými utkvělými představami hlavně slušné a ekologicky se chovající (bohatší) Evropany.

Že nejedou přesvědčovat do Jižní Ameriky mafiány, aby přestali vypalovat prales...?

8 1
možnosti

Až na to, že téma deštných pralesů je pro ekologii zásadní už dobře od 80. let a o čem jiném pak byla ta poslední masová kampaň proti palmovým tukům?

1 2
možnosti

" Neexistuje žádný předem určený balík surovin, s kterými lidstvo musí vystačit po celou dobu své existence "

Tak to jsem rád, že množství ropy, uranu, lithia či písku je nekonečné.

Díky za dobrou zprávu.

2 1
možnosti

J71a33n 65P41a89v94e35l

6. 8. 2019 9:40

Spíše to bylo myšlené tak, že technologický pokrok neustále nahrazuje materiály. Prakticky vše je nahraditelné. Ropa je nahraditelná (spalovat jí nemusíme, hnojit můžeme hnojem a jediný problém by byla výroba plastů. Ale ne nepřekonatelný), uran také, lithium také, písek také.

1 0
možnosti

Ano, takto "racionálně" se chovají třeba v Číně. Souzní to s vaším pocitem ideálu?

2 0
možnosti

Environmentalisté, vedeni nenávistí vůči rozumu a prosperitě, jsou zapřísáhlí nepřátelé lidí. My však máme pouze dvě možnosti: využívat Zemi, nebo zemřít. Environmentalisté si přejí tu druhou možnost.

Zdroj: https://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=723285

Tohle by se dalo použít do učebnice logiky.

V kapitole jak nekonstruovat argument. Tři věty a tři argumentační klamy. Ad hominem, straw man a falešné dilema. Tohle musí být nějaký nový rekord.

3 0
možnosti

Úžasné shrnutí, má to jenom jednu drobnou chybičku - obsahem poslední věty blogu obvykle nebývá stěžejní argument, ale závěr, který je nutně subjektivním vývodem.

0 0
možnosti
Foto

1/Jistěže existuje předem daný balík surovin. Země není nekonečně velká a proto i záoby surovin jsou pevně dány.

2/ Jistěže žijeme na ekologický dluh-spotřebujeme totiž více energie než země za rok příjme ze slunce, tedy uvolňujeme v minulosti akumulovanou energii.

3 2
možnosti

1. Jistě. A proto by mělo být cílem zajistit delší životnost výrobků (dnes je tomu naopak), nevozit přes půl Země to, co není nutné, zajistit stabilní a nejekologičtější zdroje energie (také dnes spíše naopak), atd.

2 0
možnosti

J43a42n 78S92o19u62č81e90k

6. 8. 2019 6:58

Souhlas. Ovšem vysvětlujte to současným ekofanatikům. Lidé se něčím strašit musí, dnes je moderní klimatická krize a podobné bláboly. Pokud se někdy tzv. Zelení dostanou k moci, tak zažijeme totalitu par exelance.

2 1
možnosti

Každý vývoj jde vícero cestami a některé se v čase zase spojí a jiné rozejdou a některé jsou prostě slepými uličkami a v jistém okamžiku skončí, pro druh, který zvolí slepou uličku to může být ovšem likvidační chyba i proto je dobře, že lidstvo není jednotné a nejde jako jeden muž, protože v případě slepé uličky by to mohlo mít fatální následky, takže prosazovat svůj směr pro všechny jako ten jediný správný je chybou, nikde není totiž zaručeno, že právě on není slepou uličkou.

1 0
možnosti

Na skutecny, financni dluh zije vetsina zapadnich "socialnich" statu. Zdroje jsou. A kdyz dojdou tak se vypujci, nebo se penize rovnou "natisknou" (ECB quantitative easing). A jede se vesele dal. Ze to skonci bankrotem to nikoho z politiku nezajima. Urcite to ale bude drive, nez dojdou suroviny, neb se zemekoule otepli o jediny stupen.

4 2
možnosti
Foto

Zeměkoule díky člověku a jeho činnosti oteplila o více než 1 stupeň už teď-ted očividně píšete nesmysly

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS