Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jeste bych mel jeden takovy dotaz. jako pomerne slaby v anglictine bych rad vedel co to to Rfidays For Reason znamena.

0 0
možnosti
Foto

Rfidays? To není nic.

Fridays For Reason je parafráze studentské environmentalistické iniciativy Fridays For Future.

V pátek stávkují "za budoucnost".

Protože tito studenti si přes prázdniny dali volno, protože se nechtějí okrádat o volno, a budou stávkovat zase až se začátkem školního roku, nazval jsem tento svůj seriál Fridays For Reason. Pokud oni mají pátky pro budoucnost, přes léto se zde mohou seznámit s publikacemi, které ukazují, že není radno věřit zelené propagandě. Pátky pro rozum, pátky pro racionalitu, pátky pro argumenty.

Stačí? ;-) :-P

3 0
možnosti

Zajimave, Proc vy "svobodni" musite neustale psat o tom, o cem nemate vubec zadne ponet?

Rik vam neco Universita Bern?

Zkuste si tam neco o klimatu precist. Pokud ovsem znate jazyky jako je Italstina, Francoustina, Nemcina nebo Rhetoromanstina.

Maji o tam v nich pekne popsane a oduvodnene . Neni to neco podobneho jako veledilo reditele zemekoule Modra, ne zelena plneta.

0 8
možnosti

Prekvapuje mne, kolik ceskych "inteligentnich" lidi nevi nic o UNI Bern.

0 2
možnosti
Foto

Vědci a Konference v září 2018 San Francisco a Global Climate Action Summit (GCAS)upozorňují, že není dostatek dat, která by umožnila jednoznačně říct, zda oteplování je krátkodobý výkyv, anebo zda se jedná o zásadní změnu a zda na to má vliv člověk. Počasí se mění co je planeta planetou. Z Atlasu knihy o počasí vyplývá, že v Praze se v 19 a na začátku 20 století ochlazovalo o jeden, až dva stupně v Posledním desetiletí se v Praze otepluje a to o jeden a půl stupně až o dva stupně. Před 250 miliony lety došlo na Sibiří k výbuchu několika sopek a v důsledku toho došlo k radikální změně počasí, teplota stoupla o 10 procent a 95 procent živočichů v moři a na zemi vyhynulo. Na Severním pólu zhruba před 55 miliony let bylo 30 stupňů, žila tam zvířata a byla tam zelená vegetace. V 70letech vypukla panika, protože podle vědců, například George Kukla a Robley Matthewese lidstvu hrozila doba ledová. Přijímala se opatření, natáčely se katastrofické filmy, jak planeta zmrzne. Nakonec nic se nestálo. Ze změny klimatu se stalo nové náboženství.

8 0
možnosti
Foto

Země byla během lidské civilizace mnohokrát chladnější i teplejší a také, že za posledních 6 – 8 000 let byly teploty mnohem vyšší než dnes. V roce 2006 Al Gore řekl, že máme 10 let na záchranu planety. Zkáza Země se ale po 12 letech nekonala. Gore predikoval, že arktický ledovec zmizí do léta 2014, což se nestalo. Řekl, že tempo Golfského proudu se bude zpomalovat, což povede ke klimatické katastrofě. Údaje NASA ale ukazují, že jeho proudění by se ve skutečnosti mohlo zrychlovat. Polární medvědi měli být na pokraji zániku. Jejich populace je ale nyní nejvyšší, co kdy byla. Gore v roce 2006 predikoval, že hladina moří „v blízké budoucnosti“ vzroste až o šest metrů. Nicméně, tempo růstu mořské hladiny je zhruba 3 mm ročně.

6 0
možnosti

Jo Kremlík, to je démon -- nedávno jsem náhodou četl nějaký jeho článek, v němž se snažil dokázat, že na rozdíl od tvrzení vědců se Sahel neotepluje a nevysychá.

A použil k tomu graf, který právě to dobře zachycoval, zřejmě v přesvědčení, že publikum, pro které píše, takové triky neprokoukne...

Totální fraška.

(A mimochodem, už počítačové modely a předpovědi prvního klimatického panelu z roku 1990, který je zpětně zván "alarmistickým, se nyní naplňují nebo jsou už překročeny)

Nicméně globální klimatická změna nabírá na tempu a začíná se pozitivně vazbit a zesilovat, takže to nebude trvat tak dlouho, a tyhle řeči budou zaváté časem a lavinou událostí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nesepisujte pamflety a raději se připravujte...

1 5
možnosti
Foto

Jenomže o tom, že se Sahelem to není tak, jak tvrdí zkorumpovaná klimatologie, nepíše jen Kremlík, ale např. i Lomborg a další.

2 0
možnosti

Obchodovat se strachem, stejně jako politizovat vědu, je zajisté ubohost. Ovšem zavírat oči před realitou klimatických změn působených člověkem, je neméně hloupé. Samozřejmě, že natírat kolejnice bílou barvou, jak o tom psali včera, je stupidní nápad, ale přijmout strategii uskrovňování se ve spotřebě a naopak obohacování se v oblasti chápání přírodních jevů je cesta

0 2
možnosti
Foto

Ne, je tady spousta jiných důležitějších faktorů, než lidská činnost. Přečtěte si např. knihu pedologa Miroslava Kutílka.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS