Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už pomalu ztrácím naději, že se nějaké normální formy kapitalismu dožiju (tím myslím spojení volného trhu a kapitálu). S volným trhem už dávno skoncovaly státní zásahy (nejen ve formě dotací, ale i ve formě zbytečných překážek a omezení, které si mamutí koncerny vylobovaly v neprospěch malých a středních firem), a s myšlenkou kapitálu zase jednou provždy zatočili centrální bankéři. Už to není hodnota, kterou producent odkládá za účelem investic, ale pouhý produkt vysokorychlostních rotaček (obrazně řečeno), které tisknou peníze na politickou objednávku.

5 0
možnosti
LC

Ta poslední věta ... do kamene tesat.

2 0
možnosti
Foto

Pochopil bych, kdyby demonstrovali za zrušení dotací soukromníkům a adresovali to nejen do Strakovky, ale především do Bruselu.

2 0
možnosti
Foto

Nepleťte si demokracii s kapitalismem, i když jedno bez druhého asi nejde. V RF je jistě jakýsi archaický kapitalismus, v Číně též, ale demokracie?

5 0
možnosti
LH

"Chceme brambory a ne řepku"....

Zfanatizovaní pražáci asi nikdy nepochopí,že ty brambory jsme mohli mít.Proč je tolik super, hypermarketů, logistických center, průmyslových zón postavených na nejlepší orné půdě?Ve městech je hromada starých fabrik kde je zavedená voda, elektřina, odpady, silnice a ono se musí stavět na orné půdě.

Z článku na netu..."V Česku zmizí 15 hektarů kvalitní zemědělské půdy denně"...Kolik metráků brambor bychom mohli na těchto hektarech vypěstovat?Tohle je nechává chladnými a proti řepce budou demonstrovat.

Zkrátka je vidět, že pražáci NEVÍ CO JE ZEMĚDĚLSKÁ PŮDA, ale hlavně vědí co je řepka.

ZkráVíce na: https://www.euro.cz/byznys/tady-je-developerovo-v-cesku-zmizi-15-hektaru-kvalitni-zemedelske-pudy-denne-1421564#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink

10 2
možnosti
Foto

Demonstrovat za kapitalismus vůbec nic nevyřeší, protože v tom Vašem způsobu kapitalismu by možná byl Babiš bez přímých dotací, ale mohl by například obchodovat se státem, mohl by nastavoat pravidla podnikání atd.

Ve vašem pojetí "demokracie" by pak Babišové měli realně ještě větší moc než dnes.

1 6
možnosti
Foto

A ten Váš volný trh jak ho propagujete je přesně to co nefungovalo u původní 15 z dnešního EU. Ten volný trh bez sjednocení práva a dotačních pravidel v jednotlivých zemích totiž přinášel neustálé spory o to kdo kolik dotoval, kdo má aké daně, kdo má jaké předpisy,..pravě proto, že to nefungovalo se vytvořila dnešní EU, která e více provázaná, má sjednocené zákony a pravidla.

Pro zemi naší velikosti je jediná šance uspět v celosvětovém měřítku v tom, že budeme součástí většího ekonomického celku a v rámci tohoto celku musí být přesné pravidla a omezení, keré chrání především nás ty menší před ekonomickou silou těch velkých jako je Německo, kterým prostě nejsme schopni ekonomicky konkurovat. Je to stejné jako nedokáže zemědělec s 15 hektary konkurovat gigantu typu Agrofert, jak malá prodejna potravin není schopna konkurovat Kauflandu či Lídlu,...

0 6
možnosti
SN

:-).......Samozřejmě.....výborně napsáno! TeĎ běží na TV 24 přenos z parlamentu, Babiš i Brabec perfektní! Tvrdé argumenty a hlavně, řeší se něco, co si někdo naklepal na počítači, vytiskl na tiskárně, bez průvodního dopisu, bez podpisu! Ale TV má monotematický program 24 hod. denně. Kdo má možnost doporučuji pustit! R^

5 3
možnosti
SN

:-)......Srdečně zdravím "přítele" občana, bojovníka za lepší zítřky, Kindla! V

1 0
možnosti
Foto

I58v70a16n 38M56a34r57e21k

4. 6. 2019 15:01

Naprostý souhlas p.Zálome a karma. R^ [>-] R^

9 1
možnosti
JR

J10a98n 37R83á48ž

4. 6. 2019 15:00

Babiš mi leze krkem a čekám, až náš velký problém "Babiš" už konečně(!) rozlouskne soud...ať máme klidnější spaní.

Upřimně řečeno, pomyšlení, že Babišova vládnoucí klika by měla být nahrazena někým z jako je Fiala, Pospíšil, či Bartoš, mne děsí.

PS. Kdyby se na manifestacích začali objevovat důvěryhodní lidé, kteří by představili oponentní politický program, jak odstranit bahno, které zaplavilo českou politiku, jel bych do Prahy, jako jsem jel na Václavák 23. a na Letnou 25. listopadu 1989. Ale dokud tam mají hlavní slovo mluvkové jako je Minář a jeho suita s pouhým "antiprogramem" , nemám k tomu důvod.

17 0
možnosti
Foto

Čím méně prostředků k přerozdělování, tím menší motivace pro lupiče stát se profesionálním politikem a legálně si hrát s majetkem a svobodou ostatních lidí, samozřejmě ve svůj prospěch.

5 0
možnosti
JR

J10a25n 42R92á91ž

4. 6. 2019 15:03

S tím lze samozřejmě souhlasit a být to hlavním tématem současných manifestací, stálo by za to se jich zúčastnit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.