Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rv

Nevidím to tak děsivě!

Dav se postavil proti nezbezpečí odvolání Pavla Zemana, který je garantem naší svobody a demokracie v úsilí o nezávislost justice, které nám přes všechna ujišťování hrozí!.

Dav se také postavil proti ovlivňování soudů, státních zástupců a policie, které visí jen na vlásku již od vlád Václava Klause, a o které se neustále zápasí s většími či menšími úspěchy.

V současnosti je samozřejmě reálné zastavení trestního stíhání Andreje Babiše z pozice síly premiéra a prezidenta. A to vnímají občané jako nespravedlnost.

Pohled autora na politiku, jako na neustálý boj politických frakcí je logicky opodstatněný, ale zde se mi jeví, že primárně šlo o to, aby stíhání Andreje Babiše nebylo zastaveno. Nic víc!

:-)

2 1
možnosti
Foto

Promiňte, ale on ho někdo odvolává? Také si to nepřeji, pane Šimku. :-/

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že jste v této diskusi už prokazatelně několikrát byl od položení mé otázky a stále se vyhýbáte odpovědi, tak znova: co udělají europoslanci pro czexit, když ho podá naše vláda? Pokud to bude tvrdý czexit, tak na co tam ti poslanci budou?

3 0
možnosti
Foto

R^ Inu, nejsme jako ,,oni". A s pravdou a láskou nadále milujme se a množme se a perme se a žerme se. Vespolek;-)

2 1
možnosti
Foto

A proč Vám to vadí? Škublo to kšandou? Rv

3 4
možnosti
Foto

co to znamená "škubnout kšandou"?

3 0
možnosti
Foto

Lidé si vůbec pojmy fašismus a nacismus představují velmi zjednodušeně. Nadto ještě oba pojmy hladce zaměňují, ačkoliv synonyma to nejsou. Takže nakonec jsou oba pojmy používány pouze jako dehonestující, zlobná nálepka, ale bez znalosti skutečného obsahu a podstaty.

Málo kdo je schopen analyzovat, že ve skutečnosti máme k fašistickému pojetí státu a ekonomiky až nebezpečně blízko.

12 0
možnosti
Foto

Ano. Ale nejen u nás..A často to více než souvisí se snahou o vytvoření superstátu, resp. až říše.

3 1
možnosti
Foto

Nabývám dojmu, že "demokracie je.............když se řve"

12 5
možnosti
Foto

A když někdo stále ostatní poučuje! ;-D

4 2
možnosti
SB

Problém je v tom, že spousta lidí má tu tendenci si myslet, že to, co prožívají oni zrovna v tuto chvíli, je něco mimořádného.

Tihle lidé si myslí, že Babiš je nějaké mimořádné nebezpečí. Deset let po jeho odchodu z politiky nebo po jeho úmrtí si na něj nikdo nevzpomene.

Když se volil největší padouch českých dějin, Gross obsadil myslím že druhé místo za Gottwaldem, protože v tu dobu vrcholil jeho skandál s penězi na byt. Grosse jsem neměl rád, ale že zrovna on by byl větším padouchem než třeba Urválek, Zápotocký, Čurda nebo Hepnarová, to si věru nemyslím. Ale ta volba probíhala zrovna v dobu, kde se mluvilo o něm.

Stejně tak na ryze osobní úrovni si maminka třináctiletého školáka láme hlavu s tím, zda Vojta bude mít na vysvědčení z matematiky jedničku, nebo dvojku. V tu chvíli to vidí jako konec světa. O čtyři roky později je jí to už jedno, nebo ještě pravděpodobnější je, že už si ani nevzpomene, jakou že to známku vlastně přinesl.

A kvůli pseudoproblémům mají lidé tendenci přehlížet skutečné problémy.

V současné době čelí Česko dvěma velkým nebezpečím, z nichž jedno nemůžeme ovlivnit vůbec a druhé jen do omezené míry:

1) Jestliže budou pokračovat suchá léta, tak se může stát, že do deseti let bude naše území neobyvatelné, což by byl ohromný problém, protože někde žít musíme a jinou zemi než tu současnou nemáme. To nemůžeme ovlivnit vůbec.

2) Jestliže dojde k pádu evropské civilizace v důsledku nezvladatelné situace kolem migrantů, tak do toho spadneme také. To je to druhé nebezpečí, to které můžeme ovlivnit jen do velice omezené míry.

Ale ostatní nebezpečí, která někteří lidé vidí jako jedinečná, jaká tady nikdy nebyla, jsou jen nepatrnou epizodou v historii této země. Na problémy s Babišem to platí naprosto jednoznačně.

17 0
možnosti
JC

Prostě! Všichni jsou bl.b.ci. Jen ty máš vod všeho klíče...

4 8
možnosti
JK

J14a23n 85K25o10z65á84k

1. 5. 2019 1:04

Aspoň už nikdo nemůže pochybovat o vaší inteligenci.

1 0
možnosti
Foto

Jak jsem pochopil z volebního programu vaší strany (Svobodných občanů) do Evropského parlamentu, tak chcete zhodnotit zda by nebylo vhodné z EU odejít, a to za tři roky, až se z příjemce staneme plátcem. Lepší zdůraznění české vypočítavosti jste ani nemohli podat. A vy se hrdě hlásíte k tomu, že to reprezentujete.

9 10
možnosti
Foto

Ono rychleji odejít nejde, víte?

7 4
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.