Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M24a81r68t16i10n 12L47ö67w

30. 8. 2018 14:50

A pointa? Jak si tu "zodpovědnost" představujeme v praxi?

0 0
možnosti
PH

P52e11t43r 42H52á38l96a

29. 8. 2018 12:40

Nesouhlasím s tím, že je to z pohledu majetkových práv v pořádku. Nalákat někam lidi s vidinou svobodného prostředí a pak začít cenzurovat je podle mě podvod.

1 0
možnosti
TB

Však už dávno si Merkelová pozvala Zuzkerberga na kobereček. A na výhrůžky, že pokud nesmaže politicky nevhodné informace, stává se jejich spolupachatelem si taky dobře pamatuji. Nejvyšší čas přesunout se na necenzurované sítě, jako je gab.ai.

1 0
možnosti
VJ

Také zvažme, zda Fabebook provádí tu cenzuru (v Číně natrénovanou a skupinkami svazáckých udavačů poháněnou) ze svého vlastního uvážení, nebo podlehl silovému nátlaku úřadů a bohatě dotovaných levicových aktivistů.

6 0
možnosti
PP

P71a42v80e36l 61P21o37n12e76c

27. 8. 2018 21:28

FB využívám hlavně jako nástroj pro sledování zájmových okruhů (politika, technika, zábava). Existuje několik zajímavých konkurenčních projektů, mají však nesrovnatelně slabší komunitu uživatelů. Náhradou může být také využívání RSS kanálů, ale chybí tam možnost přidávat vlastní komentáře a sdílet jednoduše informace s přáteli. Bohužel, ne všechny webové zdroje RSS podporují.

Tip: https://theoldreader.com/

1 0
možnosti
MS

Těžko soudit, co by jste si přál.

Na jednu stranu konstatujete, že každý uživatel, ale i poskytovatel má právo volby.

Uživatel může a nemusí mít profil a nemusí tak respektovat pravidla FB a poskytovatel je soukromá firma, která si určí pravidla.

Na druhou stranu vyzýváte poskytovatele, aby se vrátili ke kořenům internetu? Proč? Jenom proto, že na nich vytvořili firmu?

To je slabý důvod, protože svoboda internetu nebrání vytvořit vlastní sociální síť. Každý uživatel internetu, když bude chtít, může si vyhrnout rukávy a zahrát si na Zuckerberga. Konkurence FB jenom prospěje.

Další věc je, že pravidla na internetu také určuje stát, kde sídlí mateřská firma a přes to bohužel vlak nejede. Takže by jste musel pro mateřskou firmu vybrat příhodný stát, kde by nebyl problém šířit pravicové i levicové postoje.

0 0
možnosti
PP

P61a54v57e33l 14P88o86n93e64c

27. 8. 2018 20:28

> Konkurence FB jenom prospěje

Myslím, že konkurenčních aplikací je dost, dokonce některé mají licenci typu open-source. Dnes není problém ani najít provozovatele takových aplikací ( https://www.google.com/search?q=facebook+alternatives ). Autoři příspěvků na alternativních sociálních sítích se však jen těžko smíří s malým počtem potencionálních čtenářů.

> pravidla na internetu také určuje stát, kde sídlí mateřská firma

Mám dojem, že pravidla se řídí zákony země, ve které běží server (pokud to provozovatel nespecifikuje jinak)

0 0
možnosti
KK

Taková soukromá hospoda je také soukromý podnik, a přesto majitel či provozovatel nesmí nikomu zakázat vstup do hospody a musí každému hostu umožnit být obsloužen.

Je snad rozdíl mezi hospodou a FB?

4 0
možnosti
MS

Ano, například zákaz podávání alkoholu mladistvým, řidičům a podnapilým osobám. Takže absolutní hospodská svoboda neexistuje. Také vás hostinský může vykázat na základě osobní zášti. Je to jeho právo komu naleje a jeho volba, když přijde o zákazníka.

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, nenapsal bych to lépe. Východiska vidím dvě:

1. Založit si profil na konkurenční síti VK.com

2. Založit novou sociální síť, jejíž admini se nenechají zastrašit neomarxisty z EU

4 0
možnosti
Foto

ad 1) ne, Vkontakte vlastní uzbecký muslim, který taky vlastní telefonní společnost. a aby se člověk dostan na svůj profil, tak po něm vyžaduje telefonní číslo.

ad 2) to by bylo nejlepší, ale nestane se to.

4 0
možnosti
Foto

Autor blogu píše v tom smyslu, že si soukromé firmy mohou dělat co chtějí a nerespektovat Ústavu ČR, jejíž součástí je Listina základních práv a svobod, kterou cenzurou a stahováním stránek porušují.

4 2
možnosti
Foto

jenže skutečný význam pojmu cenzura je omezení tisku (resp. médií) ze strany státu. pokud majitel webu sám určí, že nebude publikovat články komunistům, není to cenzura.

problém nastává tehdy, když je dané médium ve své podstatě spojené s politikou.

a morální problém nastává, když majitelé takového média potlačují svobodu, potlačují postoje obhajující svobodu jednotlivce, zatímco jejich média vznikla na myšlence svobody internetu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.