Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EU je hezká věc.

Německo bohatne a většina ostatních států se stále více zadlužuje. Investice do rentabilních podniků v rámci EU a obchodní strategie německých nadnárodních firem ovládá většinu trhu v EU.

Čím déle jste v EU, tím víc se zadlužíme. Dá se to vyčíst z přehledu zadlužení jednotlivých států EU.

Česko zatím na tom není nejhůře, ale ten dluh převážně stále roste.

Ten dluh nám nikdo neodpustí a budeme ho splácet i když vystoupíme z EU. Je na nás, jestli máme na to, abychom se důstojně uživili i bez členství v EU, ale to bychom museli také snížit počty státních zaměstnanců a výdajů, téměř na polovinu.

0 0
možnosti
PD

Myslíte jako že dokud k nám z EU tekly stamiliardy, dalo se to vydržet, ale teď, když bohatneme a potok vysychá, začíná to být nesnesitelné?;-D;-D. Před odchodem bychom ty peníze měli s díky vrátit.

1 1
možnosti
Foto

Rychle vystoupit a vše vrátit. Souhlasím.

1 0
možnosti
PD

Tolik dalších států o vstup do EU léta usiluje a ještě si počkají a my se budeme drát ven, abychom si mohli sami vládnout - což nám šlo vždycky skvělě zejména s našimi nezkorumpovatelnými politiky - raději bych tu měl ty evropské standarty, kterých bychom se od našich politiků těžko dočkali.

1 0
možnosti
Foto

Čím dále je od vás vláda, tím větší despocie.

1 0
možnosti
DR

Já pro členství nehlasoval, poněvadž jsem na rozdíl od jiných naivů kteří čekali že jim vstupem do EU budou do huby létat pečení holubi jsem věděl že to tak nebude, takže si na rozdíl od nich můžu kritiku EU dovolit.

1 1
možnosti
AL

Jojo, zrušit členství v EU. Vzápětí nám bude nabídnuto členství ve SNS :-)))))))

4 2
možnosti
Foto

Nevím nic o tom, že by Švýcarsku někdo nabízel členství v SNS.

3 0
možnosti
VV

Ano, mate pravdu. Byla to uplne jina Unie zalozena na solidarite a bez postkomunistickych zemi s natazenejma rukama.

4 2
možnosti
SB

Co já vím, tak nejvíce nataženou ruku má Řecko.

Je to také postkomunistická země?

6 0
možnosti
PK

Vždy když podobné úvahy čtu, přál bych si aby jejich autor nabídl promyšlenou úvahu jaké budou důsledky a další kroky. My bohužel nežijeme ve VB ani nejsme Švýcarsko.....

7 3
možnosti
JK

buďte klidný, určitě nezemřeme hlady a zimou

4 0
možnosti
RC

A co takhle referendum o rozpusteni Ceske republiky? Nebo snad nekdo z nas mohl rozhodovat o tom, zda Ceska republika vznikne a jak bude vypadat? Ne, jen par jednotlivcu.

4 2
možnosti
Foto

No, s trochou nadsázky, Česká republika bude dříve či později rozpuštěna rozhodnutím Evropské unie. Stane se z ní pouhý region. Jakmile ztratíme suverénní daňovou, rozpočtovou, bezpečnostní a azylovou politiku, pak nejsme stát.

3 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.