Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaujal mě vámi zmiňovaný rozpor demokracie vs. svoboda. Asi nejlépe ho vystihuje následující (doufám že obecně známé) přirovnání:

Demokracie je stav, který umožňuje aby dva vlci a jedno jehně "demokraticky" hlasovali o tom, co bude k večeři.

Svoboda nastane tehdy, kdy dobře ozbrojené jehně takové hlasování odmítne.

Nevěřím tomu, že v tomto státě je možné dosáhnout svobody pomocí voleb a proto neotálím s ozbrojením.

3 0
možnosti

Za sebe tedy mohu říci, že jsem byla demonstrovat PŘEDEVŠÍM za svobodu. Vláda minulá (a zatím se tak profiluje i vláda budoucí) svobody osekala tak jako 3 předchozí dohromady. Buzeračních zákonů se vyrojilo jako hub po dešti (namátkou z hlavy - absurdní návrat nutného souhlasu obce k pokácení vlastního stromu na vlastní zahradě; úředník s lejstrem, kterého na rozdíl od policie bez rozhodnutí soudu musíte pustit do baráku; povinné reflexní prvky; kontrolní hlášení; EET, atd. atd.). Komunisti chtějí utahovat ještě víc - strana přece vždycky věděla co dělný lid potřebuje, že :-). To se mi nelíbí a proto jsem demonstrovala.

5 0
možnosti

V tom případě je třeba říci i B a to je fakt, že o spoustu svobod jsme v minulém volebním období přišli díky EU. Jinak souhlas.

2 0
možnosti

> Sáhněme si každý do svědomí: jak jsme posledních dvacet let volili?

Máte pravdu, jen připomínám, že voliči nemají odpovědnost za slabou nabídku politických stran, ani osobností. Nabízí se tedy otázka: byla před 20 lety na kandidátkách rozumná alternativa?

1 0
možnosti

Kdysi jsem někde četl jeden rozhovor s panem Martínkem a celkem mi jeho uvažování připadalo reálné, posudtě sami..: „Budeme dál marnit čas. Hádat se. Navzájem proti sobě demonstrovat. A zároveň bude postupně narůstat hněv. Hněv ze strany těch, kteří zatím do dění nepromluvili. Těch, kteří volili Zemana. Těch, kteří volili Babiše. A Okamuru. Pochopte. Tito lidé potřebují změnit podmínky pro svůj život. Jsou týmiž demokraty, mají tuhle zemi rádi možná více, než leckterý modernista, liberál a kosmopolita. Jde jim o totéž společenské uznání. O týž lepší život. Jen prostě nevěří, že lidé jako Kalousek, Fiala, Udženija nebo Bělobrádek jim v tom mohou pomoci. Takže volí Babiše a Zemana. Ale. Když nemůžete nic změnit, a to i přesto, že “vyhrajete volby”, i přesto, že vámi zvolení lidé dostanou mandát, aby změny mohli provést.. a pak je shodí intriky a nakonec nějaký ten převrat.. a všechno zůstane při starém,.. tak ten hněv pomalu naroste. Až to bodu, kdy se hněv pomalu přetaví do bouře. Zatím protestují estéti a demokraté. Proti "komunismu". Tisíce lidí. V pořádku. Je třeba to brát jako vážně projevený názor. Většina ale mlčí, nebo to jen tak suše nebo vztekle komentuje na sociálních sítích. Ale tyhle mlčící většiny nebudou mlčet věčně. Ty se taky mohou celkem rychle zvednout a pak ty protesty nebudou o tisícovkách, ale o milionech. A budou chtít úplně jiné věci, než je odchod nějakého Ondráčka z komise“. Takže se těšme až masy povstanou...;-D

7 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.