Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Přemýšlet o odstranění daní a založit stát na formách dobrovolné platby......".

I pro takovéto myšlenky dopadají Svobodní ve volbách špatně. Vnímáte vůbec nerealizovatelnost takové představy v našich poloměrech? Mnohé akce založené na dobrovolném vstupném či jiné platbě dokládají, že občanstvo jako takové nedospělo do stádia, kdy by uznávali nutnost dobrovolných plateb ve prospěch státu a není se čemu divit..... a to nejen po zkušenostech s komunisty, i po ́89 stát předváděl, jak si vybrané peníze nezaslouží a bude trvat dlouho, než se situace změní.

Toto není jediný příklad nepoužitelnosti Svobodných, takto je to ve většinové části jejich představ.

0 3
možnosti
Foto

Pozor, odlišujte prosím to, co je prosaditelné v praktické politice v dohledné době, a co je tedy součástí nějakého politického programu, a politickou filozofii, která říká, co je ideálem. Vy jste ten článek patrně ve skutečnosti nečetl. O tom, že politika nemůže změnit vše, a že důležitější je filozofie, se tam zmiňuji.

Samozřejmě bych se chtěl dožít toho, že Svobodní jednou v parlamentu zruší i tu poslední daň, která ještě zbyde - ale buďme realisté. Politickým cílem je daně snížit na rozumné minimum. Ideologickým a morálním cílem, kterého se patrně nikdo z nás nedožije, je žít ve svobodné společnosti.

2 0
možnosti
MK

Ovce si nepřejí svobodu. Ovce si přejí být ostříhány a proto volí, tak jak volí. Tady svoboda hned tak nebude.

2 0
možnosti
Foto

Proto je potřeba vysvětlovat a vysvětlovat a vysvětlovat.

0 0
možnosti
OP

Kdo ví, zda bezuzdná sprostota z politických pater není fikaný záměr, který má vliv na obecnou sprostotu v patrech dolních. Skvěle se pak zdůvodní jakékoliv šmírování

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.