Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

S autorovými závěry a návrhy na řešení nemohu souhlasit, autor stav zjednodušuje, relativizuje a někdy až idealizuje. Tady totiž nejde jen o přirozené a pokojné prorůstání islámu do západní politiky a kultury, ale o zápas - kdo s koho, tedy zápas na život a na smrt, který je určen samou podstatou obou systémů. Obě kultury jsou natolik metafyzicky neslučitelné, že jakákoliv dlouhodobá mírová existence života jeden vedle druhého není možná! Dostatečným argumentem budiž víc než tisíciletý konflikt mezi židy a islamisty, který neskončí, dokud jeden nepadne. Pasivita a ustupování z naší strany může mít jediné vyústění - zánik západní civilizace se vším všudy!

37 1
možnosti

Tisíciletý konflikt mezi Židy a muslimy?

To jste vzal kde? Ti se nesnáší od doby vniku Izraele. Do té doby tam byla jen obvyklá řevnivost mezi náboženstvími.

1 1
možnosti
Foto

Doporučuji počítat s ještě horší variantou, pro začátek dvojnásobek imigrantů oproti této vlně.

4 0
možnosti
TT

Příliš optimistické. Korán říká něco jiného, celé dějiny islámu něco jiného potvrzují. Spolužití v přátelství je nemožné, sekularizace muslimů je vlhký sen - viz Atatürk, kde skončil. Ale darmo mluvit... :-/

32 0
možnosti
PK

Mustafa Kemal Atatürk,1881 – 1938, první turecký prezident: .. Islám ,tato absurdní teologie nemorálního beduína je mršinou, která otravuje naše životy“

10 0
možnosti
PN

Objevil se internet a nezávislámédia a fakta už mainstream nemůže zamlčet tak snadno jako před těmi 20 lety. Pálení aut je v Paříži hobby arabských mladíků už po mnoho dekád. Bere se to jako folklór, policie s tím nic nedělá a pojišťovna vám proti tomu auto nepojistí

17 0
možnosti
BL

Nejen v Paříži, ale i v Bruselu, Malmö....

8 0
možnosti
PN

Nesouhlasím, čas nemáme.

I takzvaná "pesimistická" varianta je nesmyslně optimistická. Právě teď vAfrice probíhají jednání, která by masivní mnohomilionovou imigraci zlegalizovala a tím zcela vyrazila zbraně z rukou armády, policie a pohraničníků. A zároveň probíhá příprava na Dublin4, který je automaticky přerozdělí a kvóty pošle k nám. Klidně jich tady můžeme mít milion než se kdokoli probudí.

Dovolím si jako paralelu uvést prognózu z roku 1990, kdy nám pan ředitel zaplatil autobus do Anglie ke spřáteleným stavebním firmám. Řidiči dálkového autobusu nás (stavbyvedoucí, geology a podobná individua) přivítali a sdělili nám, že nemusíme mít obavy, že plechovkového piva za české ceny mají dost i na zpáteční cestu. Cestou tam asi při třetí zastávce v Paříži zděšený řidič řekl: "Jestli budete pít tak jako doteď tak pivo zítra dojde!" Pivo došlo za hodinu. Byli zvyklí na cesty rodin, kde muži byli menšinou a navíc si paničky své polovičky hlídali.

Takže prognóza vychází z minulých trendů, ale pracuje se na tom, aby skutečnost byla řádově horší než nejhorší odhad. A proto čas opravdu nemáme.

47 0
možnosti
JH

J57a12n 58H85l79e62d72í80k

4. 12. 2017 18:03

slyšel jsem, že muslímů v ČR rychle přibývá, snad přes 300.000 a další jsou na cestě z důvodů prý rozdělení rodin. Vzhledem k faktu, že promiskuita je běžná věc, tak jsou si všichni mohamedáni sestřenicemi a bratranci. Jediné, co je spojuje je kmenová sounáležitost a na druhé straně nesmiřitelná nenávist je atributem politického hnutí zvaného islam. Alláh je pro tyto fanatiky předsedou vlády a ministrem války, školství a propagandy, vše zaobalené do zrůdného náboženství. Na tzv. humanitu doplatí Evropa, humanitu vyhlásili proti vůli domorodců papaláši bez použití mozku, proto by měl Haagský tribunál konat dříve, než bruselští dědci vymřou.

8 2
možnosti
BL

Tak takhle hrozné to nejspíš ještě nebude. Navíc se slučování rodin může týkat jen těch, co mají přiznaný azyl. Jinak souhlas..

0 0
možnosti
JH

Závidím jim jejich optimismus. Natalita, umocněná západním zdravotnictvím, jim umožní ovládnout Evropu během 50 let a to to ještě beru s rezervou. U Vídně bojovali naši předkové, oni nebyli hloupí a taky věděli svoje, proti muslimům na život a na smrt. My jsme na to jaksi zapomněli a sami si je tady zveme, vítáme je, podstrojujeme jim. Připomíná mi to jednu starořeckou legendu o Tróji a koni do ní přicházejícímu.

40 0
možnosti
BL

To je ovsem "trojskej kůň", co má kůži a svaly z průhlednýho plastu, že jo.. Kdepak. Tohle je směs zrady, naivity, úplatnosti, vydíratelnosti atp. Ale to je fuk.. Výsledek bude hovořit. Máme tady , ve V4, ještě snad šanci. Migrace v Evropě ovšem je a ještě bude takovým tématem, že dokáže rozpoutat válku sama o sobě..

4 0
možnosti
OP

Za beznaděj, která vyplývá z rostoucího počtu muslimů v západních zemích, si mohou západní země samy, protože rezignovaly na bezpečnost a na sekularitu své společnosti. Na jedné straně jsou rozcapující se muslimové, na druhé straně jsou ustupující původní obyvatelé. Kdyby tento nehorázný přístup k muslimům neexistoval, museli by muslimové i v množství 30% původního obyvatelstva žít sekulárně a za nedodržování zákonů by byli řádně trestáni, nepracující by nedostávali podporu, což se neděje a západní země s tím zřejmě nepočítají. Základ problémů je ve dvojím metru. Role našich zemí je jednak uchovat si svéprávnost a jednak nastavovat zrcadlo, proč problémy na západě jsou a že mají stále řešení

13 0
možnosti
BL

V "krátkodobém" horizontu bych možná i souhlasil..., ale. Paní Pavlíková, čelíme zcela soustředěnému, nekompromisnímu a nemilosrdnému džihádu. Tady nás již sekularismus,.resp.jeho vyžadování fakt nezachrání. Vše se mění. I islám se změnil. A má sebedůvěru, jak C.Ronaldo. Já jsem " opatrný" ateista, ale cítím, že tady potřebujeme víc, než dodržování pravidel.oddělení státní.moci od víry. My totiž budeme potřebovat tu víru. Jinak jsme ztraceni. Ale kde ji vzít...

0 0
možnosti
Foto

Dotaz: a jsou všichni migranti muslimové? A jak je chcete rozeznat?

1 8
možnosti
Foto

Ale, vždyť článek je, Pavle, o muslimské migraci, že?

12 0
možnosti
BL

Pro mně je odpověď jasná. Islám do Evropy nepatří, takže 0. Naši předci věděli, proti čemu bojují. Křesťani vraždí po celém světě a nikoho to nevzrušuje. Vůbec mě jejich (muslimů) osud nezajímá, ať se klidně vyvraždí. Je to horší, než mor, komunismus a nacismus dohromady. Kdo nevěří, ať..si počká..

21 0
možnosti
BL

Oprava."KřestanY vraždí...."...

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.