Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. Jen bych opravil jedno slovo: "Doba... je od nás vzdálená dlouhých 28 le..." Správně tam patří "pouhých" místo "dlouhých".

0 0
možnosti

Jenže já se spíš setkávám s neskutečně pitomou reklamou. A dle mé osobní skutečnosti se opakovaně reklamují věci, které bych si vzhledem k jejich kvalitám a toho jestli je potřebuji, nekoupila.

Něco jiného je seznámení zákazníky s nějakou novinkou na trhu. Tam je reklama potřebná. Jenže nekonečné omílání, že tenhle výrobek je ten nejlepší, je otravné. Většina reklamních spotů, plakátů billboardů jsou plné podvědomých signálů, že ten pravý, spokojený, zábavný(a jinak vábivý) způsob života nelze bez toho výrobku ani nelze žít. Mě to připadá jako něco nepatřičného, co na veřejnost nepatří. Ne vždy mají pravdu, ovšem vše je tak na hraně, že se to nedá dokázat. Mohla bych jmenovat, ale asi by se to oněm firmám nelíbilo. Některé takto omílané výrobky mají zdravější a hlavně levnější alternativu, kterou nikdo nereklamuje a lidé jí kupují i bez reklamy. Občas mám pocit, že reklama je tu pro ty chudší duchem. Ti by totiž bez ní nevěděli co mají nakupovat.

Dost mě baví i recyklování reklam - např. v televizi. Jeden rok běží reklamní kampaň. Další běží jiný spot, který je vidět během filmu v každém reklamním bloku a za rok zase ten starý. Proboha proč? Lidi ten výrobek už znají a ti kdo ho chtějí kupovat ho kupují. Ostatní o ně nestojí. Asi občas někoho ta reklama zviklá, ale stojí to za to? Kolik nových zákazníků přinese nekonečná reklama na výrobek, který je na trhu už několik let? Nakolik se taková reklama vyplatí? Přesněji: o kolik se zvedne tržba za prodej toho výrobku a kolik stojí reklama na něj? Tu nekonečnou reklamu stejně platí kupující v ceně výrobku a kdyby nebyla, možná by stál o 10% méně. Nebo si výrobci toho produktu nevěří a myslí si, že bez neustálého připomínání to nikdo nebude kupovat. To je to tak špatný výrobek?

A jsme u toho. Co nám vlastně ta trvalá reklama říká?

1 0
možnosti

Tam jsem se překoukla. Oprava:

"způsob života bez toho výrobku ani nelze žít."

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS