Diskuse

Festival Prague Pride a ideologická podstata LGBT hnutí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Kolik jse v populaci LGBT ? Není více třeba včelařů, nebo rybářů, nebo leteckých modelářů ? A ti se nepotřebují agresivně prosazovat. Je to politicko - společenský nátlak na většinovou populaci. Nic proti jednotlivcům nemám, ale jejich skupinové nátlakové prostředky jsou minimálně nevhodné. Pochod "smrti" je vrcholem zpupnosti.

0 0
možnosti
BG

Je zvláštní, že slepců je méně a přizpůsobily se jim zákony, normy, povrchy, prostranství... Nikdo jim nikdy kvůli jejich jinakosti neubližoval, nikdo je nikdy nepopravoval, neponižoval ani nezesměšňoval, a přesto se jim bez keců vyšlo vstříc.

0 0
možnosti
NM

Trochu dlouhé, přesto k věci. S obsahem se ztotožňuji.

0 0
možnosti
Foto

J67á13n 66P73o24ľ39a

11. 8. 2017 10:36

Aktivisti najprv žiadali elementárnu vec - aby nikto nediskriminoval človeka na základe jeho sexuálnej orientácie. Famózne, odvážne a potrebné! Potom zašli ďalej, žiadali o registrované partnerstvá. Tam, kde to dosiahli, žiadali o homosexuálne manželstvá. Tam, kde dosiahli aj toto, žiadali o povolenie objednávať si deti a tvrdé tresty pre ľudí, ktorí sa im postavia do cesty. Egoistické, nezrelé a poľutovania hodné! Bolo vôbec správne, že homosexualita prestala byť ochorením? Dôsledky zahlasovania za menšie zlo sú globálne fatálne. Nezabudnime aspoň na to, že rovnakopohlavný zväzok nemá mať nikdy právo nazývať sa manželstvom, pretože sa to veľmi zneužije, ako sa zneužil doteraz každý politický ústupok voči homosexuálom, a budú trpieť najmä deti. Homosexuáli sú dnes rovnako chránení pred zákonom a stigma či hendikep nestoja nad zákonom. Máme netrestať a neodsudzovať homosexuálne páry väzením či posmeškami, ale nemáme právo ich stavať nad prirodzený i právny systém. Prispôsobiť sa pravde a väčšine si žiada pokoru, avšak sebadramatizovanie a infantilné upozorňovanie na seba budú vždy stáť v ceste zdravému rozumu, no nenechajme sa zastrašovať. Chráňme záujmy dieťaťa, nie nezrelého dospelého, ktorý nejde pomáhať dieťaťu, ale svojmu egu. Takisto si pripomínajme, že bezdetných heterosexuálnych párov bude vždy dostatok a vždy sa nájde vhodný pár. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo gayovia chcú mať (rozumej vlastniť) hlavne pokrvného potomka a prečo pri cudzích deťoch tak nástoja len na adopcii, ak sú dostupné iné formy náhradnej rodinnej starostlivosti? Dôležité je poznamenať, že aktivisti vždy vysmievali terapeutov, ktorí tvrdili, že sexualita je vrodená len sčasti. Tvrdí to aj český terapeut Chvála vo svojej knihe Žena a muž v rodině: "Donedávna smenevedeli, že interakcie s okolím majú vplyv na utváranie mozgu už od prvýchhodín po narodení. Preto je predstava, že by sa človek ako homosexuál alebotranssexuál narodil, takpovediac neudržateľná."

1 1
možnosti
BG

Ono je lepší si vytáhnout studii nebo vědeckou práci, která podporuje náš názor, protože se nám prostě víc líbí.

Je však zajímavé, že stejný typ lidí, jako jste Vy, se vynoří, až když začne jít o adopce homosexuálními páry. Kde jste byl, když jeden pár prodával svou dceru k dětské pornografii? Proč jste nekomentoval článek o tom, že paní dala dvě děti do babyboxu? Proč jste nehájil práva novorozence, který díky své matce skončil zakopaný v poli kdesi u Loun?

Pochybuji o tom, že máte nějaký zdravý selský rozum, když si myslíte, že se dá homosexualita naučit. Pokud si to opravdu myslíte a navíc máte pocit, že je to nějaká móda, staňte se na nějakou dobu homosexuálem. Zkuste se na chvíli přeorientovat na to, že se Vám líbí muži, a pak se vraťte zpátky. Když se tohle dá naučit, tak v čem je problém? Budete aspoň průkopník v tomto vědeckém směru.

Jako ostatní znovu píšete ty samé bláboly, které už nemám náladu vyvracet. Snad jako kdybyste ani nechápal, co čtete, nebo si nechtěl vyhledat relevantní informace. Na internetu je k dispozici spousta materiálu, které podporují můj názor na věc. Ale dopadne to stejně jako vždy: jednu studii budeme přebíjet druhou a nikdy nedojdeme ke kompromisu.

0 0
možnosti
Foto

J69á57n 33P56o84ľ52a

11. 8. 2017 10:18

Skutočnáhomosexualita v ríši zvierat neexistuje. Pozorujeme len správanie podobnéhomosexuálnemu správaniu človeka, ktorý môže byť, na rozdiel od zvierat, skutočnehomosexuálny bez zjavnej (alebo ľahko detekovateľnej) príčiny. U zvierat jepríčina takého abnormálneho správania ochorenie, porucha mozgovej štruktúry,hormonálna nerovnováha, ale najčastejšie prírodné či chovné podmienky (ak sapodmienky hoci aj pri dospelých jedincoch vrátia do normálu, za pomerne krátkyčas sa správanie mení - avšak pri človekovi v dospelom veku nepomáha jednoduchozmeniť podmienky, aby sa zmenila jeho sexuálna preferencia). Sexualitu človekanie je možné odpojiť od psychiky, pretože z nej u človeka vychádza a je priľudskom druhu najkomplexnejšia. Vedci posledné roky uznávajú, že boli príliš manipulovanígay propagandou a že síce v ríši zvierat môžeme pozorovať homosexuálnesprávanie, no to je neporovnateľné s homosexualitou človeka, nie je trvalé, nieje u zvierat normou a hlavne sa v skutočnosti vyskytovalo pri oveľa menejprípadoch, ako bolo prezentované (omylom alebo zámerom).

http://www.bbc.com/earth/story/20150206-are-there-any-homosexual-animals

1 1
možnosti
BG

Zase a opět stejný omyl. Jak jste přišel na to, že jsou účastníci průvodu hrdí zrovna na svou sexuální orientaci?

Manželství stejnopohlavních párů už v zahraničí existují. Irsko si je dokonce samo odhlasovalo. A nijak to ostatní lidi nepoškodilo. Když se dvě ženy vezmou, nikoho tím neohrozí, nezasahují nikomu do osobního prostoru, nic neukradly, nikoho nepodvedly a není to ani proti zákonu. Zákon o registrovaném partnerství je tak trochu paskvil a může se zařadit mezi jiné zmetky, které naši politici vyplodili. Je nedomyšlený a jsou v něm absurdity. Já osobně bych byl pro, aby registrované partnerství, jakožto nižší formu partnerského svazku, mohl uzavírat i kdokoliv jiný než homosexuálové.

K tomu zbytku: nechci nic jiného než rovné zacházení. Nejsem o nic víc a o nic míň člověkem. Fakt nepotřebuju, aby na mě někdo zíral nebo křičel, ba mě dokonce napadl, když vezmu svého partnera za ruku. Nebo když ho obejmu a na rozloučenou políbím u vlaku. Pokud tohle vymizí, hesla provázející průvod budou zbytečná. Ale když to jde v Rakousku, Islandu, Budapešti nebo v Grónsku a bez zbytečného povyku okolo, nevím, proč by to nešlo i u nás. V Bratislavě je to o zdraví, dál na východ dokonce i o život. Homosexualitu tam sice potírají, ale nezdá se mi, že by se tamním obyvatelům žilo lépe.

0 0
možnosti
JR

J31a51n 43R18á50ž

10. 8. 2017 16:52

Když se napíše, že česká společnost je tolerantní k sexuálním abnormalitám, a je jedno zda se jedná o homosexuály nebo transsexuály nebo jedince, kteří si operativně změnili pohlaví, je to naprosto správné. Musíme se ale shodnout na tom,co pojem "tolerance", či něco tolerovat znamená. Tolerance znamená mezní odchylku od ideálního stavu, která ještě dovoluje bezchybnost funkce, v našem případě bezproblémové spolužití sexuální minority s majoritou.

Nejsme si jistý, zda narcistické exhibice homosexuálů, jako je Prague Pride jsou ještě tou přijatelnou mírou tolerance, kterou ještě jako bezproblémové jednání minority vnímá majorita. Už několikrát jsem zde psal, že mám dobré kamarády gaye a já jejich sexuální odchylku nemám zapotřebí tolerovat, neb mi je naprosto lhostejná. Chovají se totiž tak, že neprovokují, kdo je nazná si ani ničeho nevšimne a v zahraničních hotelích se nikdo nad jejich spolužitím nepozastavuje. Naštěstí mají na LBGT exhibice stejný názor, protože, kdyby se takového pochodu "hrdosti" zúčastnili, přestal bych je za kamarády považovat

5 0
možnosti
RS

R66u54d93a 73S53l74a75v42í29k

11. 8. 2017 17:41

Tolerance ve společenském smyslu znamená schopnost snášet něco, s čím osobně třeba nesouhlasím, nebo je mi nepříjemné.

0 0
možnosti
VV

Dobra predvolebni agitka. Jiste vam prinese nekolik hlasu podobne jako vy smyslejicich.

1 7
možnosti
PB

P52e89t20r 38B63u93r13i39a13n

10. 8. 2017 17:16

Neměli by se tedy veřejně činní lidé čtyři roky před každými volbami k ničemu vyjadřovat?

2 0
možnosti
JD

TLDR

Dve pripominky:

1. Argument, ze je Ceska Republika 'tolerantni' a tudiz nema smysl v ni konat Pride, neni validni. Ceska Republika se muze snazit projevit verejne sympatie, ktere jsou urcite vnimany i ve zbytku sveta. Prague Pride tedy neni jen lokalne zamerenym happeningem pro konverzi Prazanu, ale jako projev mezinarodni podpory. V cim vice zemich se bude konat Pride, tim vice bude homosexualita vnimana jako prijatelna, a jeji kriminalizace v ostatnich zemich jako neprijatelna.

2. "Mit respekt" a "neco respektovat" ma dva ruzne vyznamy. Spolucestujici v metru nema muj respekt (nesznam ji), ale budu respektovat napriklad jeji soukromi, jeji pravo na nazor, a podobne.

2 3
možnosti
Foto

Čím více "Někde Pridů", tím větší nevole obyvatel.

6 1
možnosti
PB

P94e61t11r 14B63u25r20i80a38n

10. 8. 2017 14:56

Naprosto brilantní rozbor! Souhlasím s každým písmenkem.

10 0
možnosti