Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Naše místo je v EU a NATO. Co děláme s dotacemi, je naše hloupost a kořistnictví Pak si nejlépe integrovanou zemí je Polsko ! Jasný profil zahraniční politiky, snaha oprostit se od rudé minulostí a úchvatný vývoj infrastruktury. My nejsme schopni udělat prostý obchvat kolem města , politika se dělá z průjězdu 10 vozidel spojenců ! Kdyby bylo po mém - (Nadsázka), Ihned u nás umístit základnu NATO + vlastník RD by měl mít v zahradě jednu raketu - nejlépe pak dvě ... :-)

12 4
možnosti
Foto

že se za peníze EU postaví nesmysl, za to EU nemůže, to je naše pitomost.

11 3
možnosti

Není, stavba nesmyslů je hlavním smyslem dotací kdekoli

0 0
možnosti

Luboši,osvětlí mi,prosím tě,pojmy jako..cestou svobodného trhu,malých a snesitelných daní....atd.Děkuji

3 1
možnosti
JR

Svobodní se svými fantasmagoriemi jsou prostě nevolitelní.

13 12
možnosti
RC

Nemyslim si, ze by to vse byly fantasmagorie, ale nejsem si jist, jestli vidi vsechny dusledky sveho programu. Nemam rad zmeny metodou pokus omyl.

0 0
možnosti
VV

Ale mohli pane Zalome, mohli. Priblizne jen na malo horsi urovni nez pred vstupem do EU.

2 0
možnosti

Já myslel, že v roce 2000 nás podle eurohujerů ovládal Putin a žrali jsme hlínu.

3 0
možnosti
DV

D63a24v70i52d 33V32l43k

1. 8. 2017 15:07

S těma dotacema máte pravdu.Slouží z významné části k tomu, aby byli bohatí ještě bohatší.Vystupovat z EU bychom ale neměli spíše kvůli vzájemné kooperaci a obchodu. Po vystoupení by se nám nikdy nepodařilo vyjednat ani náznakem podobně výhodné podmínky jako máme nyní. Vystoupit z EU je ekonomická sebevražda.

7 2
možnosti
RC

plus s vyhradou k prvni vete

3 0
možnosti
JA

Velice dobře napsáno pane Zálome. A rozhodně to není zadarmo, platíme za tyto peníze ztrátou suverenity. Už teď se nás pokouší EU, pomocí upozorňování na to, že pobíráme dotace, vydírat například v migrační otázce. Ale i kdyby tomu tak nebylo, tak stejně všechny ty "darované" peníze budeme muset jednou vrátit, i s úroky.

13 9
možnosti
RC

Vy mate predstavu, ze bez EU nebudou migranti? Podivejte se na Srbsko. V EU neni a migranty ma. Protoze zodpovedne Madarsko je nepousti na uzemi Schengenu.

7 3
možnosti
JS

EU považuji by mohl být velmi racionální projekt. Ovšem jsem zásadně proti jakýmkoliv dotacím na vnitrostátní projekty. Domnívám se, že prostředky EU získané od jednotlivých států by měli být výlučně využity a realizovány EU na celoevropské projekty nikoliv na budování golfových hřišť atd.

2 0
možnosti
TP

Já myslím, že EU by žádnými penězi disponovat neměla. Naopak bych byl pro co největší decentralizaci, a když už je nutné přerozdělování, tak ho delegovat co nejvíc na obce a kraje.

3 2
možnosti
Foto

Jak si to Svobodní představují v praxi, přece názorně předvedl váš předseda. Jen co se stal europoslancem, hbitě jako svou asistentku zaměstnal svou manželku. Inu, tady europeníze zřejmě vůbec nesmrdí (parafráze na císaře Vespasiana). A na co byly použity eurodotace, je hlavně věc národních vlád. Třeba v Brně se díky eurodotacím vyčistila přehrada, léta zaneřáděná sinicemi.

10 7
možnosti
Foto

myslíte si, že zrovna vyčištění přehrady je něco, na co by bez EU prostředky nebyly? jste si tím tak naprosto jistý?

5 2
možnosti
Foto

Není to tak, že každý projekt "s dotační podporou EU" musí být min. z 51% financovaný "z vlastních zdrojů"? Nevím jak nyní, ale dříve to tak bylo.

0 0
možnosti

Je to složitější, záleží na tom, zda to je veřejný, nebo soukromý projekt. Podle toho se odvíjejí procenta.

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.