Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I67v93a60n 25M40i92n91á91ř

18. 4. 2017 23:59

Na výsledku referenda v Turecku není opravdu nic divného. Je to jen ukázka, že větší část muslimů po demokracii netouží. To jen my Evropané se Spojenými státy jsme přesvědčeni - že demokracii je nutné implantovat po celém světě. Rovněž tak jsou naprosto nesmyslné a zhoubné snahy EU .. integrovat nás s islámem !!

6 0
možnosti
JK

V Turecku, arabských zemích, ani v Africe holt ještě tak daleko nedospěli. Země, kde to fungovalo, měly buď monarchu, nebo diktátora a když ti padli, vrátila se země o léta zpět. Viz Irán, Etiopie a i to Turecko. On Kemal Mustafa je také držel dost u huby.

0 0
možnosti
AR

Erdoganovi a jeho straně se nedivím, že mají výhrady vůči způsobu života zvláště v západní a severní části Evropy. Sekularizovaná Evropa a rozmach multikulturní vize pro 21. století v prvotních zemích EU je svými výsledky viditelná i u nás. Jde tam o duchovní vyprázdněnost spojenou s plody multikulturalismu, rozkladem rodin a vymíráním občanů počínaje a třeba feministicko - genderovým prosazováním konče. Proto také není div, že turečtí občané žijící v Evropě většinově teď volili Erdogana. Mají vlastní zkušenost s tím, kam levicí a liberály prosazovaná multikultura původní Evropany vede. Tedy k rozkladu toho co dosud je Evropou. Vždyť těm multikulturním "pokrokářům" říci něco o křesťanských hodnotách Evropy je jim k smíchu. A to Turci žijící v Evropě nechtějí připustit, aby i oni padali na hubu tak, jak teď padá "moderní a pokroková" Evropa. A u nás by nemělo být jedno, budou-li za sto let zde občané křesťany nebo muslimy!

3 0
možnosti
PH

P33a76v95e89l 89H81o23r41á61k

18. 4. 2017 20:43

Asi tak. Pokud muslimové v Evropě vidí, kam se zejména ta její západní část dostala, pak je jasné, že to poslední, co by chtěli doma, je nějaká demokracie.

2 1
možnosti
VH

Lze samozřejmě souhlasit, že "Jestliže lze Turecko pokládat za nově se etablujícího islamistického hegemona, západní země vůči němu projevují stejnou míru ustrašenosti, díky které se dříve staly tak silnými zeměmi Írán a Saúdská Arábie, v jejichž režii se dnes odehrává kulturní i násilný džihád islámských fanatiků vůči Západu."

Naše poučení snad bude zřejmější z věty "Západní země vůči Turecku projevují stejnou míru ustrašenosti, kterou projevily ve 30. letech minulého století. Stejnou míru ustrašenosti, která Hitlerovi umožnila rozpoutání světové války". Nemylme se - Erdogan je na stejné cestě. A směruje ji také na všechny světové strany.

Vzhledem k NATO je třeba konstatovat, že poslední rok je reálně vojenským spojencem Moskvy, ne Západu.

7 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.