Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P39e42t22r 39H87a39n71n24i20g

19. 1. 2017 15:16

Dobře a bez emocí napsaný článek.

5 0
možnosti
EH

Už jsem to psala pod včerejším článkem, že muslimka ve zdravotnictví je vlastně blbost, protože šátek nešátek jak bude ošetřovat mužské pacienty, když se nemůže dotýkat mužů?

Jak to bude vypadat, když se pacient nedovolá pomoci, protože sestra je zrovna na modlitbách?

5 0
možnosti
LP

Skvěle napsáno. Děkuji Vám.

4 0
možnosti
MK

Už jsem to zde psal, ale k tomuto to patří též:

1) Šátky v předislámské době měly ryze praktický charakter, v žádném případě ne sexuálně-eticko-ženský; ostré slunce a pouštní prachové bouře.

2)V textech ze "zjevení" není o šátcích řeč; pokud je stanovila "náplava" výmyslů pozdějších učenců, je to pouze výmysl člověka a ne Boží vůle.

3) Příkladem nepovinnosti zahalování je žena jordánského panovníka, který svůj původ odvozuje z přímé větve Mohamedovy. Nikdy nebyla zahalena.

4) Příkladem nezahalování je také vlast stěžovatelky; Somálsko, se slabou centrální vládou, rozdělené spíše na kmenové územní celky, je spíše s ženami nezahalenými.

5) Soudní jednání je zcela nepatřičné, politicky ovlivněné, zvláště osobními pohnutkami proti státu pracující Šabatové; soud žalobu neměl vůbec přijmout. Pokud byl v inkriminované době platný školní řád, a to byl !!!, pokrývka hlavy se nepřipouštěla. Soudní jednání degraduje všechny podobné vyhlášky a nařízení, na úrovni školního řádu, tedy vnitřního chodu všech organizacích, od domovních řádů až po ministerstva; vždy je možné je zpochybnit.

6) Odvolávka na porušení zákona o náboženské svobodě je kontraproduktivní, protože otvírá současně pochybnou legitimitu existence islámských spolků dle zák. č. 3/2002 sb. § 5.

7) Když máme respektovat u muslimů jednu náboženskouzvyklost, proč ne hned všechny?!

Modlitebny, čas na modlení, strava, oddělené třídy dle pohlaví,omezení vhodinách kreslení, neúčast v hudební výchově, neúčast v tělocviku nebo pouze skantorem - ženou, tatáž podmínka ve zdravotnictví, rozdělené dopravníprostředky, úpravy osnov - bez holocaustu, evoluční teorie, v dějepise vůbec nepravdivý obraz a historie všech náboženství atd. atd.

Narázby to moc bolelo a neprošlo by to; musí se pomaloučku, postupně. Začít třeba odšátků

13 2
možnosti
MK

P.S.

U komentářů pana Maška, Polického, Vokouna, madam Jary Rank a jim podobných, očekávám jen argumenty k věci a ne obecné bláboly.

5 4
možnosti
Foto

Je třeba neustále sledovat principy a ne účel.

1 1
možnosti
Foto

Vy jde tak velkým zastáncem svobody jednotlivce až některým jednotlivcům chcete zakazovat aby chodili v čem chtějí:-/Rv

3 11
možnosti
AP

A43d18a77m 75P65o14c55h58e

19. 1. 2017 9:49

Ony určité předpisy, jak se kde oblékat, existují odjakživa, ale až teď si jedinci vašeho typu vzpomněli, že pro nadřazené muslimy to platit nemá...

1 1
možnosti
DK

Budu moci v Sýrie operovat v županu a na hlavě budu mít natáčky? Mohu tak ošetřovat pacienty, protože se tak cítím svobodně...jako doma...

7 1
možnosti
JL

Vy, operujete doma? V natáčkách? No pozdrav pánbůh.

2 2
možnosti
Foto

O této kauze, nastartované a umožněné hlavně nesmyslným postojem paní Šabatové, bylo již popsáno mnoho.

Stejně tak, že se v zásadě nejedná o žádnou kulturu či svobodu odívání, ale o věc propagace nelidské totalitní islámské ideologie prostřednictvím tohoto předepsaného a pro ženy povinného šátkového symbolu. Rv

Já jsem nakonec rád, že tuto věc projednává soud. A doufám, že rozhodne správně v zájmu svobody a demokracie a že bude vycházet z pravdivé skutečnosti rozporu islámu s Listinou základních lidských práv a svobod a nebude islámský šátek pokrytecky považovat pouze za "oděv".

Článku karma! R^

23 0
možnosti
MK

Souhlasím se smyslem Vaší poznámky, pane Mazurku, jen s jednou názorovou výhradou: soud se dle mého vyhne rozhodování jasném o rozporu islámské ideologie s LZPaS. Své rozhodnutí zaměří do oblastí podružných a pokud rozhodne ve prospěch muslimky, opře se jen obecně o náboženskou svobodu.

1 0
možnosti
PD

Tak já to celkem chápu - vzhledem k cenám vlasových šamponů či kadeřnic jsou ty šátky nejlevnější řešení.;-D

5 0
možnosti
JR

J70a77r18a 81R48a39n20k

19. 1. 2017 0:33

Existuje take suchy sampon a jak myslite, ze se myji vlasy pacientum, kteri nemohou mit namocenou hlavu? Zuste se podivat do moderni nemocnice....

0 3
možnosti
KC

Překypující, neohraničená,bezpodmínečná tolerance je poslední ctností zanikajících civilizací. (Aristoteles). Multikulturalizmus alias neomarxizmus je názorným příkladem, jak s nadšením a poklonou směrem k nepříteli naběhnout na vidle.

15 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.