Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Zálome,

chápu Vaše rozhořčení, ale zkuste se v cítit alespoň trochu do role člověka, jako jsem já. Před krátkou dobou jsem přestal kouřit, tudíž zákaz kouření v hospodách uvítám. Mimo to, jistě víte o negativních účincích tzv. "pasivního kouření". Vždyť kdo si musí tu cigaretu nutně dát, může klidně před hospodou, alespoň tím kouřem nebude otravovat ostatní hosty. Já bych to neviděl zas tak černě, doba se mění a myslím, že jsou tu teď horší věci.

1 0
možnosti
Foto

Doba se sice mění, ale pro některé lidi je svoboda pořád tou jednou z nejvyšších životních hodnot a socialismus je pořád totalitní ideologie.

Skutečnost, že vám kouř vadí nijak neomlouvá váš souhlas s totalitními praktikami. Zkuste se vy vcítit do role člověka, který provozuje kuřácký podnik, aby vyhověl i nekuřákům, kteří do jeho podniku zavítali, tak nejdřív investoval velké peníze do klimatizace, později do oddělených prostor, aby nakonec zjistil, že vynaložil obrovské peníze na nic, protože nesvéprávným a závistivým nekuřákům to nestačilo a rozhodli se jeho podnik zrušit úplně.

1 1
možnosti

P68a35v84e93l 80H74o31r89á22k

15. 12. 2016 10:28

Slovo fašismus zde není na místě. Je to prostě neomarxismus, zoufalá snaha elit konat "Dobro", i když o něj nikdo nestojí (agrese v arabských zemích), organizovat život lidí od narození do smrti, od ráno do večera. Zakazovat, nařizovat, regulovat, ... . A hlavně, aby jim do jejich demokracie lidi nemohli moc mluvit.

2 0
možnosti

J97i63ř20í 43M50a49c67e65k

15. 12. 2016 8:06

Podle Vás jsou fašisti v celé Evropě, Austrálii, USA a jinde – kromě různých zemí Asie a podobných bohulibých koutů planety. Pokud se Vám nepovede vrátit naši zemi do té správné východní civilizace, neuvažujete o emigraci východním směrem?

2 4
možnosti

Tam kde se podává jídlo se nekouří!

0 0
možnosti

P81a57v63e39l 58H87o22r31á46k

15. 12. 2016 0:47

To je konstatování, přání, či co?

3 0
možnosti
Foto

Osobně mi nevadí kuřácké hospody, když nemusím tak tam prostě nechodím, a dle mého ať si rozhodne majitel hospody sám jaká bude.

Ale raději bych uvítal absoutní zákaz kouření KDEKOLIV na veřejnosti. Ať si svého koníčka pěstují v hospodě, v klubu, na místech pro kouření zvlášť vyčleněných nebo doma.. všude jinde mne to štve, nemůžete jít ani po chodníku aby vás ten smrad neotravoval..

7 0
možnosti

smrad a hlavně se mi už stalo že jsem měla propálený oděv..

0 0
možnosti
Foto

A co proti schválení udělali hospodští a kuřáci? Nic! Jen si v hospodě zanadávají, napíší pár blogů a tím to končí.

1 1
možnosti
Foto

Jako pomalý důchodce jsem si myslel ,že zvýšení pokut za rychlost je dobrý zákon proti pirátům silnic. Jednou jsem zaplatil dva tisíce za 65 v obci a už si to nemyslím.

1 0
možnosti

...a předpokládám, že to bylo v obci, na rovné silnici, nikde nikdo... jen dva příslušníci něčeho...

Budiž Vám útěchou, že v tom nejste sám. Mě, jako už (snad ještě více pomalého) skorodůchodce to už stálo tisíce čtyři..., ale proč by člověk nezasponzoroval tu pro nás nepostradatelnou městskou policii, že?

1 0
možnosti

timto zakonem pro me top09 skoncila jako strana kterou bych teoreticky mohl volit. Jsou to pouze prevleceni komunisti. Stejni jako fasisti z ANO

2 0
možnosti

J75i38ř74í 40B78r60a55d52a

12. 12. 2016 12:43

Zákaz kouření by měl být formulovaný jinak - když si chce někdo zapálit, tak by tím neměl nikoho omezit nebo ovlivnit, je jedno, jestli na zastávce nebo v hospodě. Kouření je v principu omezení jiných, stejně jako to, že bych někoho urážel, nadával nebo byl agresivní, což mi zákon zakazuje. Ať si každý dělá co chce, dokud to neovlivňuje jiné, včetně kouření.

1 0
možnosti

Fašismus, vážně? Někomu už ten nikotin leze na mozek. ;-)

Kuřáci, zvykejte si, že nekouření se stává společenskou normou stejně jako nemočení na veřejnosti apod.

7 11
možnosti

Společenskou normou se to stává především v očích těch, co nekouří nebo ilitantně kouření odsuzují. Ale tím, že něco samolibě zakážete ostatním, z toho všeobecně přijímanou normu neuděláte. Kouření je na ústupu zcela přirozeně, k tomu zákon není potřeba. Navíc zákon neříká nic o tom, že kouření je nelegální užívání návykových látek, ale pouze selektivně vybírá místa, kde se smí a kde nesmí kouřit a diktuje to soukromým živnostníkům a jejich klientům.

Promiňte, já jsem nekuřák a vadí mi, když mi v davu nebo na zastávce metr vedle "budky" někdo kouří pod nos, ale jsem toho názoru, že tohle nemá řešit zákon, ale výchova ke zcela elementární slušnosti. Zároveň, když vstupuji do hospody nebo restaurace, která není jasně označena jako nekuřácká nebo s nekuřáckým oddělením, tak počítám s tím, že se zde kouří... Nejsem nesvéprávný, nepotřebuji další zákon a omezovaní k tomu, abych si žil lépe. Ale asi není moderní používat vlastní hlavu...

8 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.