Diskuse

Stát krade!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Byl jsem v Chorvatsku na dovolené,kde v zastrčené díře byl jeden obchod a jinak nic.Přesto byl připojen a vůbec jim to nedělalo problém.Když vidím ty naše borce,kteří si koupí vybavení pro EET za 8 tisíc a zdražují hned jídlo o 20,-Kč,tak ať klidně s takovým podnikáním končí.

15 8
možnosti
Foto

a kdo jste, abyste někomu radil, jak má podnikat? jediným objektivním kritériem je schopnost naplňovat poptávku zákazníků. nikoliv naplňovat přání státních plánovačů.

zdražení je zoufalost. žádná další daň nejde přesunout celá dopředu na zákazníka. i když prodejce zdraží o dvacku, klesne mu obrat, a celkově na tom bude spíš hůř, než před zavedením daně. (více např. v M.Rothbard: Ekonomie státních zásahů)

5 3
možnosti
Foto

Ta blogárna je opravdu pro někoho žumpou.Rv

0 0
možnosti
VB

žádná země na světě nemá tak zvýhodněné živnostníky jako my, zatímco zaměstnanec státu odvede z každého vydělaného milionu 470 tisíc, živnostník si, když se nebojí klidně nechá ze stejného milionu 950 tisíc a když se bojí tak 800 tisíc, zdravotnictví, školství, bezpečnost, silnice, důchody, to všechno mu zaplatí zaměstnanec a ještě musí poslouchat jeho debilní nechutné řeči, že ho někdo zašlapává do země, to je fakt hnus

15 9
možnosti
Foto

když odhlédneme od toho, kolik rizik živnostník nese, narozdíl od zaměstnance, tak dejme tomu, že souhlasím: daňově to máte vy zaměstnanci horší. a je to špatně. co s tím? snižme daňovou a odvodovou zátěž na straně zaměstnanců.

7 3
možnosti
Foto

KARMA.

Moc dobře napsáno. R^

5 6
možnosti
Foto

Tady máte, Luboši, přehled toho všeholidu, co to zase jednou historicky pros*al.

4 1
možnosti
JN

Mám kamarádku servírku, když se ucházela o práci v hospodě, vždy jí byla nabídnuta minimální mzda a další peníze bokem. Prý podle zisku. Já bych se provozovatelů hospod moc nezastával....

11 6
možnosti
TT

Přečti si laskavě blog, než reaguješ.

1 0
možnosti
RK

To placení daní tolik vadí?

10 2
možnosti
Foto

Ano, protože je to krádež. Vám nevadí, když vás zloděj okrade?

8 4
možnosti
JS

To nemá chybu. Každý zaměstnanec musí platit nějakou daň, ale pokud má zaplatit někdo, kdo jezdí v meďouru, bydlí ve vile za mega a vykazuje nulový zisk, tak je to ohrožení svobody.

17 8
možnosti
MH

jasne hospodsti serou penize do hrnce (takle to rikal soudruh Pohlreich)

6 3
možnosti
Foto

A53l49e78š 92P76r82a13g22e39r

1. 12. 2016 15:41

A teď si lidi představte, že tento autor tohoto plného textu, Vám vládne... to chcete?

6 2
možnosti
Foto

ano, my zastánci svobody jednotlivce jsme hrozní: uchvátíme moc, a pak lidi nebuzerujeme. ;-D

9 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.