Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud bude zachována svoboda, nemůže vyhrát politický islám. Pan Hampl a různí další "islámobící" chtějí v rámci boje proti islámu zrušit svobodu a tím vlastně otevírají dveře politickému islámu, nebo ještě něčemu horšímu. Svoboda se lehce ztrácí, těžko nabývá. Máte pravdu pane Zálome.

1 1
možnosti

Nemůže vyhrát?

Přečtěte si Podvolení.

1 0
možnosti

Přečetl jsem si oba články, i ten doporučený a je zřejmé, že je to míchanice. Správně Vám to níže napsal p. Kilik - až to nebude jen filozofické téma, bude pozdě!!!

Není pro vás důležité, že se s partnerem neshodnete v pohledu na islám, stačí, že je shoda na EET.Rv Je to jako: Franta denně bije kamaráda Pepu, ale když se s ním dobře hrají piškvorky!

Filozofii nehledejte, je jednoduchá: islámská nauka je v rozporu s evropským právem a proto je potřeba co nejrychleji na toto téma vyvolat veřejnou diskusi. Víra je především osobní věc, tu nikomu vzít nemůžete (Vaše svoboda jednotlivce), ale žádný spolek nebo církev nemůže provozovat činnost, která odporuje zákonům, u nás třeba zák. 3/2002 sb. §5.

Obskurní je to Vaše volební spojení, z nouze cnost; svobodu máte v názvu, ale ujařmení islámem je vám jedno. Hlavně ta krátkozrakost čiší na sto honů!

8 4
možnosti

Neříkáte pravdu. Ve všech vyjádřeních Svobodných k islámu je hlavní motto. Máme své zákony, svůj právní řád, tedy je dodržujme. Pokud je budeme dodržovat a vyžadovat na jejich dodržování všech, i na těch kteří přijdou do ČR, pak zde není místo pro islám a jeho zákony. A nenechme si vnutit od nikoho jejich změnu.

Protože máme zákony zabývající se tím, jak a za jakých podmínek lze v ČR získat azyl, tak zákony proti šíření nenávisti, tak zákony o tom, co musí splňovat každé uznané náboženství. O trestním právu ani nemluvě.

2 2
možnosti
Foto

I když s Vaší stranou v mnoha věcech nesouhlasím, v tomto Vám dávám za pravdu. Mně totiž stále více tito různí protiislámští vůdci připadají, že chtějí antiislamismus využít jen pro svoji politickou kariéru. Ani sjednotit se v nadcházejících, byť pouze krajských a senátních volbách se nedokážou. Důvod je zcela prostý. Žádná kandidátka totiž nemá tolik prvních míst, aby uspokojila touhy těchto dychtičů po vlastní kariéře.

4 5
možnosti

RvRvRv Až na kilometr daleko je vidět Vaše škodolibá radost, že se antiislámská scéna není schopna sjednotit. Kdyby jste nebyl nevědomý prvňáček v přehledu o pol. uskupení, věděl byste, např. že p. Okamurovi podpora od seskupení s nacionalistickými a fašizujícími prvky nevadí, hlavně že na demošce alespoň někdo je. A také byste věděl, že BPi se takové podpory straní.

Takže to spojování není jen o korytech, jak ráčíte pomýleně tvrdit.Rv

1 1
možnosti

Ode mne obrovská karma za uspořádanou ideu ve vaší hlavě. Vaše články jdou k podstatě ke skutečné svobodě se skutečnými argumenty.[>-]R^

5 4
možnosti

P43a27v31e57l 11K43i42l75i36k

18. 9. 2016 17:43

Z celého článku je asi nejdůležitější toto: "Islám je v tuto chvíli v našem prostředí hlavně filozofické téma, a pouze správným filozofickým uchopením se můžeme dobrat správného politického řešení, tedy takového, které nás zbaví hrozby politického islámu, a zároveň bude v souladu s principy svobody jednotlivce."

V historii zatím žádná civilizace, či společnost, která se islámu nebránila, nepřežila. Filozofování je jedna z cesk k porážce. Podobné názory jsem z vaší strany (teď mám na mysli stranu Svobodných) slyšel již mnohokrát. Pro mě nevolitelné.

Kde by asi dneska byli Maďaři kdyby filozofovali?

15 3
možnosti
Foto

takže Vám je jedno, jak bude islám poražen? Je Vám jedno, jestli bude hrozba islámské totality nahrazena jiným autoritářstvím, třeba nějakým novodobým nacismem?

Já tvrdím, že současné prostředky, které máme, jsou dostatečné k tomu, abychom si udrželi alespoň dnešní stav. Tedy, odmítnout kvóty, ponechat registraci islámské náboženské organizace jen na stejné úrovni jako dnes, ponechat si vlastní azylovou politiku, zůstat v NATO, atd. Ale k tomu, abychom byli schopni správně identifikovat zdroj politického islámu a reagovat tak, abychom nepoškodili sami sebe, k tomu dnes potřebujeme filozofii a etiku. Například k tomu, abychom (a to neplatí jen pro ČR, ale pro celý Západ) konečně odmítli tezi, že se máme pro někoho obětovat - ať už trpí nebo netrpí. A abychom odmítli tezi, že Západ je jaksi zkažený a vykořisťující. Abychom měli vůli za naši kulturu bojovat - protože je nekonečně lepší, než jiné kultury. K tomu musíme úplně změnit filozofické prostředí. Vypráskat z intelektuálního světa lidi jako je Halík nebo Kohák.

8 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS