Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesouhlasím se závěrem článku. Pokud by Západ nedělal vůbec nic, Rusko by mělo absolutně volnou ruku. Takhle dělá alespoň něco málo, co může i zafungovat, aby nechal na pokoji alespoň východní Ukrajinu.

Nicméně, sankce měli přijít mnohem dříve (hned po Krymu) a mnohem tvrdší. Tím by se možná předešlo nepokojům na východní Ukrajině.

9 4
možnosti
Foto

pokud by politiku západu vůči rusku určovali lidé velikosti Reagana nebo Churchilla, mělo by to smysl. jestliže ji určují lidé, kteří západ ve své podstatě nenávidí, potom si nemyslím, že jakýkoliv postup vůči Rusku bude účinný a nepoškodí v konečném důsledku nás.

4 1
možnosti
Foto

Pokud se tedy shodneme, že je Rusko potenciální hrozba, co by podle Vás bylo účinné? Jak postupovat? Víme, tedy, že sankce nechcete, tudíž tedy preventivní úder? Nebo co?

2 1
možnosti
Foto

udržovat vojenskou převahu v rámci NATO, a to hlavně technologickou převahu. vybudovat raketový deštník. a třeba klidně i ty sankce - jenomže s politiky, kteří budou vědět, co dělají.

1 1
možnosti
JJ

J53a80n 65J86o72š28t

19. 8. 2014 20:03

Děkuji Vám ! Velmi vyvážené a objektivní zhodnocení současného stavu. S jedním se s Vámi úplně neztotožním ... nevidím dnešní Rusko jako potencionální hrozbu pro Evropu, protože už to není ona říše zla SSSR a protože ho (možná bohužel) velmi potřebujeme pro dodávky surovin, vzájemný obchod a hlavně kvůli bezpečnosti našich civilizačních hodnot. Možná to zní hloupě, ale jen pozvolná kultivace Ruska (a nemusíme ho přitom milovat) činí Evropu bezpečnější a naše civilizační hodnoty udržitelnější před muslimskými barbary. Chaotická zahr. politika USA (které jsou navíc daleko a mají své jiné problémy) nám VŮBEC nepomůže !

13 3
možnosti
Foto

Netušil jsem jak kremlofilní a eurofobní je strana údajně svobodných občanů.

5 15
možnosti
JJ

J33a49n 39J35o28š90t

19. 8. 2014 20:06

Netušil jsem jak hluboko jsou v populaci zakořeněny komunistické manýry ... blbé škatulkování a absolutní netolerance k jiným názorům, zejména k těm které nekopírují momentální oficiální propagandy !

13 1
možnosti
RJ

R67a85d10e44k 43J15a81r93o23š

19. 8. 2014 19:28

Líbí se mi, jak jste vyzdvihnul Ronalda Reagana. Vedla Winstona Churchillla je to můj nejoblíbenější politik 20. století. A "reaganomiku" coby ekonomickou doktrínu by západní svět dnes potřeboval jako sůl.

Nicméně, ohledně sankcí mám poněkud jiný názor. Ať je jejich účinek jakýkoliv, jde prostě o symbol nesouhlasu západu s politikou Ruska. Obávám se, že při naprosté nečinnosti by už byla východní Ukrajina dávno obsazena ruskými vojsky...

13 2
možnosti
TB

Jenže jediný výsledek těch sankcí je že obyčejné obyvatele Ruska sjednotí za Putinem. Pak proti sobě nebudeme mít Putina a pár jeho oligarchů, ale miliony nasraných Rusů.

4 0
možnosti
JSS

Spíše jde o otázku, zda a  jak se poučil Západ?? Z Jugoslávie a nyní zemí SSSR.

        Tolik zase ne. Nazírání z pozice Vyspělejšího- Vyčuranejšího-Kořistníka.....

3 0
možnosti
VU

Mám tomu rozumět tak, že podle autora bychom měli "zbabělé a pokrytecké sankce" vyměnit za "hrdinné a charakterní nicnedělání"?:-)

14 1
možnosti
Foto

ano, s politiky, které dneska Západ má, je podle mě skutečně lepší nedělat nic a neriskovat obrovský průšvih. všimněme si, že téměř každá západní intervence vůči jakékoliv větší nebo menší totalitě za posledních 20 let dopadla špatně. poslední úspěch západu je Reaganovo vítězství ve studené válce. A kde je dneska Reagan? Máme nějaké nové nebo dokonce lepší? Ne, vládnou nám protizápadní polokomunisti. A od takových máme očekávat, že nás zachrání před Ruskem?

Zvolme si místo duševních trpaslíků konečně Reagana verzi 2.0, a pak teprve můžeme pomýšlet na nějakou smysluplnou opozici vůči rusku.

2 1
možnosti
JH

J27a73n 98H23a13n10á66k

19. 8. 2014 18:38

Vyjádřím se jen k tomu, že jsem rád za to, že jste jako jeden z mála Svobodných poukázal na vlastní demagogickou rétoriku, tj. na jedné straně až přehnanou antiunijní rétoriku, která (asi díky Ukrajině) přerostla v proruskou rétoriku Svobodných a na druhé straně jste poukázal na fakt, že Rusko prakticky nedisponuje nějakou svobodou (násilná totalita), což je v přímém rozporu s ideologií Svobodných.

Jsem rád, že si to uvědomujete, nicméně těch "názorových střetů" máte ještě hodně. Takže R^

2 4
možnosti
PH

P38e32t81r 16H92á67l32a

23. 8. 2014 18:36

Názorový střet je akorát s vaší PŘEDSTAVOU o tom, co si Svobodní myslí, ne se skutečnými myšlenkami Svobodných ;)

0 0
možnosti
VL

Tak ono když už to nejde dveřmi, tak to možná půjde oknem, že? Nepůjde!

3 0
možnosti
TP

další putinistická ptákovina... putinisté jako Zálom jsou vzteklí. že se západ konečně na něco zmohl..a jak se ukazuje zabírá to.. hlavně je rozčiluje fakt, že se ukazuje, že Rusko jue jenom paírový tygr...

8 14
možnosti
AS

A33d75a93m 70S30t97a35v77a

19. 8. 2014 17:26

".... Rusko jue jenom paírový tygr... ..":Nejste vy ten srandista z Marsu, co mu furt  není rozumět, ať se snaží jak se snaží?

4 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.