Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V48í27t 83H51a81s87s32a76n

16. 10. 2013 13:46

"mluvíme-li o fašismu, nesmíme si hned představovat hajlující davy a bandy rabiátů s pochodněmi v rukou, ani pogromy na Židy a jiné menšiny." ,"Ne, fašismus je především ekonomickou doktrínou, a násilí je pouze jeho častým, ale nikoliv nutným průvodním jevem."

-Nepletete se náhodou fašismus (který vznikl v Itálii), s nacismem?

0 2
možnosti
Foto

L87u61b96o78š 86Z71á46l72o48m

16. 10. 2013 14:10

až na o hajlování a pogromy a menšiny platí zmíněné i o fašismu. jinak pro potřeby článků jako je tento, lze myslím oba pojmy bez obav zaměnovat. filozofické a intelektuální pozadí nacismu a fašismu je shodné.

3 4
možnosti
AF

ANO, už na základce jsme se učilil, že stát je organizované násilí.

Potud souhlasím.

Nemáte ale pravdu v tom, že se voliči ANO domnívají - podle vás - že po vstupu A.Babiše do politiky , všechny problémy státu zmizí, jako mávnutím kouzelného  proutku .

To ani náhodou , to voliče hodně podceňujete !!

Samozřejmě, že nebude ve vládě rozhodovat sám, jako tomu je v jeho vlastním podniku.

Ale určitě bude prosazovat změny k lepšímu,  a že  to nepůjde rychle , to je jasné. Vy překrucujete programové části ANO, zřejmě patříte mezi nedůvěřivé, ustrašené lidi. A těch dosavadních vládnoucích 24 let , se nebojíte ? Jste mladý, tak vstupte to politiky a pomozte změnit věci pro dobro naší země. Vaše pesimistické řečičky nám nepomůžou !!

2 4
možnosti
Foto

L37u64b76o91š 27Z59á34l39o73m

16. 10. 2013 14:08

Politické cíle hnutí ANO neimplikují žádnou možnost změny k lepšímu. "Jiným" řízením státu nejdou problémy vyřešit, když problém spočívá právě v tom, že stát má až příliš mnoho moci. Vůle k omezování moci státu je u hnutí ANO nulová. Nejsem vůči ano nedůvěřivý. Nejde o důvěru. Já VÍM, že to nemůže dopadnout dobře. 

Možnost, jak se pokusit problém, tedy přebujelou státní moc, odstranit ale existuje: volit letos Svobodné.

7 2
možnosti
BP

Vzestup Babišovy korporace svědčí o jednom - že v republice začíná tzv.berluskonizace , to je - dle mého mínění - špatné znamení ...

3 1
možnosti
Foto

Jednoznačně: proč Babiš tak moc stál a stojí o vlastnictví médií? Protože zná jejich potenciál. A naše neohrabaná a submisivní, politicky korektní novinařina mu k tomu dává ještě větší důvod. Nejprve zcela nenápadně, a později jaksi samozřejmě, nám tu roste takový Joseph Goebelso-Babiš.

3 1
možnosti
Foto

Direktiva 10-289 snad nehrozí ani v případě páně Babišova volebního úspěchu, ale tendence k vládnutí tvrdou rukou z jeho programu přímo čouhá. Uvidíme.

1 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.