Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J95i29ř79í 12M46a25c15e25k

3. 1. 2013 22:08

Zajímavá představa, že se nebudou platit daně: základní školství bude fungovat pouze za poplatek - pak ovšem školní docházka nemůže být povinná a dostáváme se před dobu Marie Terezie. Pokud nás někdo okradne nebo přizabije, policie nám oznámí, že bude konat pouze, když jí dopředu zaplatíme - musí být z něčeho živa. Použití nejen silnic, ale i chodníků pěšími se zpoplatní - jinak je nikdo nepostaví a neopraví. A tak můžeme pokračovat do nekonečna. Ať žije celosvětový daňový ráj!

2 3
možnosti
JK

Zajímavé je, že jakmile někdo zkritizuje nenažrané socialistické vlády s přebujelou administrativou a ukrutné daně, které nemají v historii obdoby, tak se objeví jeliman, co vytáhne tuhle demagogickou krávovinu.

Až budou Řecko následovat země jako Portugalsko, Itálie, Španělsko, či Francie, tak jsem vás zvědav, vy chytráku. To všechno mají na svědomí vlády různých demagogů, jako jste vy.

3 0
možnosti

Chtělo se mi napsat tldr. Zkuste se vyjadřovat méně obsáhle.

Smlouva mezi státem a jednotlivcem existuje. Respektive, smlouva mezi všemi zůčastněnými. Jmenuje se to společenská smlouva. Přijímáte jí automaticky narozením a jedinou možností jak z ní vystoupit je opustit území státu a vzdát se občanství.

Filozofové mají sice hezké myšlenky, ale často mají problémy s matematikou. V demokratických společnostech je vždy více chudých než bohatých, tudíž není a nikdy nebude až tak těžké sehnat hlasy na vyšší zdanění bohatších.

Ve Vaší úvaze ignorujete jeden problém. Lidé si nejvíce cení bezpečnosti. Lidé chtějí mít zabezpečený život a až potom nastupují věci jako svoboda, nezávislost a podobné poddružnosti. Jako svobodomyslnému pravičákovi se mi to nelíbí, ale já to nezměním.

0 2
možnosti
Foto

žádná taková společenská smlouva neexistuje. z pouhého faktu narození NEVYPLÝVAJÍ žádné povinnost nebo závazky. Jediné, co plyne z našeho narození, je právo na život. Z něj plyne právo na svobodu, a dále právo na majetek a hledání vlastního štěstí. Jakékoliv pojetí etiky a následně teorie státu MUSÍ tento fakt, tedy existenci přirozených práv respektovat, nemá-li se společnost zvrhnout v tyranii.

Opustit území státu? Nesmyslná rada. Není vina svobodomyslných lidí, že jejich stát drží v rukou banda socialistů. Byla by tohle Vaše jediná rada i pro všechny ty, kteří zde v době komunismu bojovali za svobodu? Měli komunisté právo dělat všechno to, co dělali, prostě proto, že drželi v rukou moc? To je samozřejmě nesmyslná úvaha, že?

A jinak, Vy samozřejmě nejste svobodomyslný pravičák.

3 1
možnosti
PP

P90a60v35e33l 50P97e22c65h

3. 1. 2013 21:09

Zálom pod tlakem....demagogie?

  ;-D

1 4
možnosti
JU

Je dost nešťastné tvrdit, že firma státu nic nedluží. Nebýt státu, nebyla by možná ani existence firmy.

3 5
možnosti
LJ

k podnikani stat nepotrebujete. "Firma" je jen formou statni regulace.

3 3
možnosti

Super populistický článek, to bude karmička. ;-)

Musím uznat, že to máte napsané pěkně a někomu to může i dávat smysl. Na konci jste to naštěstí sám zdiskreditoval větou, že Francie uvalila 75% daň na nejbohatší, což není pravda, protože ten návrh neprošel.

A samotná myšlenka článku - v současné době není možné, aby veřejné služby neprovozoval stát. Bez nich není (asi bohužel) možné zajistit stabilní prostředí pro podnikání. A kdyby v GB nebylo stabilní prostředí, pravděpodobně by tam Google nevydělával. Je to jednoduché.

Dovedete si vůbec představit, že by stát neposkytoval žádné služby? Že by třeba každý kilometr silnic byl stavěn soukromou firmou? A těch firem by byly stovky a Vy byste při přejezdu republiky 60x stavěl na mýtnici nebo měl na skle 60 různých známek? Prostě je to utopie. Ale i utopistické myšlenky měly často velkou podporu. :-)

Občas tvrdím, že je potřeba vidět extrémní situace, abysme se mohli aspoň trochu pohnout. A pokud vize státu, který nebude provozovat žádné veřejné služby pomůže k zeštíhlení celého aparátu, tak proč ne. ;-)

9 3
možnosti
JT

Ve světě běžně soukromé dálnice jsou, i kdyby měl každý svou známku, jistě by se dohodli (ve vlastním zájmu co největšího výdělku na jedné společné).

Já si dovedu představit i to, že by stát nebyl, nicméně po tom nijak netoužím. Ovšem pokud si myslíte, že za ty desítky miliard zaplacených za mýtné a spotřební daně dostáváme dost silnic, prosím.... To na co p. Zálom naráží je že množství i úroveň státních služeb je VŽDY příšerná....

4 3
možnosti
PP

P10a16v75e37l 66P45e74c71h

3. 1. 2013 21:07

Hlavně si nezalomit palec, MatějkO!

  ;-D

2 1
možnosti
VD

Google nemusí v Británii platit daně. Ale potom ať od Británie také nic nechce. V první řadě ho mají Britové právo vyřadit ze hry o veřejné zakázky, ve druhé řadě mohou umožnit svým občanům, aby šli na vlastní nebezpečí opatřit si prostředky k živobytí do prostor Googlu a pokud je budou zaměstnanci či najatá ochranka bránit násilím, trestat pouze toto násilí.

Google neplatí daně, tak přece nemůže počítat s ochranou od britských státních orgánů. Ale pokud chce působit v Británii, musí dodržovat zákony.

4 4
možnosti
PT

Kdyz to tedy srovnam - kazdy, kdo neplati dane, nema narok napriklad na policejni ochranu v pripade, ze ho nekdo ohrozuje ? nebo jakou logikou jste prave k tomuto dosel ?

2 2
možnosti
Foto

souhlas. a příště přidat návod, jak převést s.r.o. či živnost do ráje. daňového. R^

1 2
možnosti
VD

Tady jde o to, co považujete za daňový ráj. Pokud Vám stačí Irsko či Kypr, pak můžete bez problémů podnikat tady a danit tam. Pokud Kajmanské ostrovy nebo Bahamy, pak je to složitější.

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.