Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi dobrý článek, tohle by se mělo test do kamene. Stejně mi vrtá hlavou, jakým mechanizmem se uchytí blbosti. Když je věc užitečná, třeba mobilní telefon, tak to je pochopitelné, že se bleskem rozšíří. Ale když někdo vymyslí něco proti zdravému rozumu, třeba daně, jak je to možné, že to lidi žerou a že to hned nesmetou ze stolu?

0 0
možnosti

Pokud jde o samotnou genezi zaopatřovacího státu, na který jde většina daní a pseudodaní v Británii i zde, tady je třeba připomenout, že na jeho počátku byla povinná vojenská služba, ať už permanentní nebo jen v době války.

Stát se snažil občanům kompenzovat to, že jim živitele odvádí pryč, tak je začal zaopatřovat. Proto také v zemích, kde nemá povinná vojenská služba tradici, je také menší míra sociálních výdajů. (Neplatí to absolutně.)

1 0
možnosti

J65a65n 77N45o50v86á50k

4. 1. 2013 11:09

Prosím všechny diskutéry, aby to vzdali. Autorovi jeho víru nezvikláte. To je zhruba stejně těžký úkol, jako chtít přesvědčit Poturčence (horšího Turka), že Alláh je falešná modla.

5 5
možnosti

správně, žádná diskuse, kdo nemá správný názor nesmí. Jen to chce lidové milice do štábu idnes aby tihle zastánci malého státu nesměli publikovat.

3 0
možnosti
Foto

Průměrné výdaje na zdravotnictví v zemích EU jsou kolem 10% HDP. V USA, kde je to celé založené na komerci, je to 15% HDP s tím, že ne každý na potřebnou zdravotní péči dosáhne. Tedy ne, není dobré vše nechat jen dynamickým podnikatelům a komerci. Dost často je to totiž dražší.

1 1
možnosti

J84a86n 12N48o62v34á46k

4. 1. 2013 11:13

15%? Vy optimisto, 24% je to, třikrát víc než v ČR a s horší kvalitou služeb.

1 2
možnosti

Stát má řádově gigantičtější zisky jako naftoví šejkové (viz blog

http://martinprazak.blog.idnes.cz/c/313227/Petrodolary-jiz-davno-netecou-sejkum.html

Kdyby vám někdo ukradl 75% obsahu vašich hotovostí voláte zlodějííí, o státu nikdo ani nemukne. Nejsem proti daním, ale míra přerozdělení a množtví zbytečně státem placených služeb je enormní. Dle dne daňové svobody je to víc jak polovina příjmů. Za půlku platu si platíte dům, jídlo a vše doma, a větší část pak dáváte za bezvadné služby státu (registr vozidel, promopro, Rath...) Voliči soc dem mi pak lají, že se u toho neusmívám a nevěřím jejich víře.

4 0
možnosti

Já bych se ptal po jiné věci. Jak je možné, že složená daňová kvóta je cca 35% (včetně odvodů!) a přesto mnoho lidí platí okolo 75%, a to mají průměrné příjmy?

0 0
možnosti
Foto

M20a15r18t20i11n 88Š28i83k

4. 1. 2013 5:47

Chtěl bych se vás zeptat, jako poctivého a racionálního individualisty, zda jste opravdu, ale opravdu, nikdy nevyužil nic z těch odporných a z daní financovaných veřejných služeb státu. Mám tím na mysli např.veřejnou dopravu, zdravotnictví nebo školství. Pokud jste využil (předpokládám že nejste mimozemšťan), tak mi dovolte abych vás informoval, že tyto služby jsou opravdu z větší části financované z odporných daní. Stejně jako péče o nemohoucí, sociálně slabé, přestárlé, tělesně postižené. To jsou z větší části lidé, jejichž racionální a poctivý individualismus končí u toho, že neměli tolik štěstí jako vy, aby mohli hluboce filozofovat nad placením odporných daní. Co svět světem stojí, ve vztahu stát - občan - vláda (samospráva) se bude vždy jednat o hledání míry zdanění. Pokud chcete funkci státu degradovat jen na zajištění bezpečnosti občanů, bude to nedostatečné a nefunkční. Chcete-li svůj poctivý a racionální individualismus obhájit, zkuste žít opravdu poctivě úplně bez služeb státu. Nevěřím vám, že to dokážete. I když to co píšete, je tak líbivé! Určitě vám kohorta obdivovatelů bude tleskat.....

4 2
možnosti

JJ. Otázka není zda mít systém solidární, ale nakolik.

1 0
možnosti
Foto

Súdruh Luboš Zálom, aký ste veľmi múdry, pánko. Pozrite láskavo tiež na môj posledný blog. Česť Vašej robote!

1 4
možnosti
Foto

cituji z Vašeho článku: "Nedostatek si vynucuje vztah vlastnictví, a vlastnictví si vynucuje vztah moci."

Po přečtení tohoto nesmyslného shluku slov nemá smysl v další četbě pokračovat. Rv

Vlastnictví ve sktutečnost vůbec nevynucuje vztah moci (kde jedna strana získává a druhá tratí), nýbrž vztah obchodu (kde získávají obě strany).

1 1
možnosti

Dle hustoty trollů v diskusi soudím, že Luboš Zálom se trefil do bolavého místa leckterému socanovi. Já osobně myslím, že do určité míry mají daně smysl a stát, který dává svým občanům jen to nejnutnější, aby mohli bezpečně a v klidu pracovat a podnikat, jakbysmet. Tuto míru však všechny nám známé státy již dávno překročily a trend, který posledních pár dekád udržují, jednoznačně ukazuje na úpadek celé naší kultury. Stačí si spočítat, kolik procent ze svých příjmů průměrný občan České republiky odevzdá na daních a dalších povinných odvodech. Ta hranice atakuje zhruba 60 % všech příjmů, a to se nebavíme o vysokopříjmových lidech, nýbrž o průměru. A i přes stále rostoucí HDP, prosperitu a příjmy takovýchto rozměrů jsou tyto státy ve stále větší finanční krizi a nestíhají se ufinancovat. Je jasné, že toto je další socialistický experiment, který je zákonitě odsouzen ke krachu, stejně jako bývalý východní blok. Není otázka zda k tomu dojde, ale kdy k tomu dojde. A já myslím, že brzy. Stále více zemí podléhá váze svých dluhů a snaží se hledat možnosti, jak se ještě na chvíli podepřít, ideálně zvýšením příjmů. Různí politici a jejich hlásné trouby vytrubují cosi o solidaritě, ale sami tomu nevěří. Ten pojem je už dávno tak rozžvýkán, že je úplně bez chuti a zápachu. Ze solidarity se stala floskule a stále více lidí a firem na ni začíná kašlat.

Takže dočkejte času, jednou uvidíte plody svého parazitování.

5 0
možnosti

Pokud trolové nesnáší demagogii, řadím se mezi troly.

Máte stejnou úroveň argumentace jako komouši, jen jste na druhé straně barikády. Svět je jinde než si ve své naivitě myslíte. Čistá pravice prohrála a teď maximum čeho se dá dosáhnout je střed. Vy mluvíte o ekonomii, ale zapomínáte že největším problémem ekonomie jsou lidé. Ti lidé s jejich potřebou bezpečí, závistí, hloupostí a ignorací svobody Vám udělají z hezkých teorií cár papíru, protože mají jiné priority než které byste od nich vyžadoval. Pouze menšina lidí si cení svobody a ekonomických příležitostí a menšina v demokracii prohrává.

Smolik, co?

4 2
možnosti

Mám takovou otázku. Co si autor myslí o zemích, které nabízí své území, jako daňovou rezidenci, na straně jedné, ale na straně druhé velmi přísně ochraňují a regulují svůj vlastní trh?

Je morální přesouvat příjmy právě do takových států? (Teď netvrdím, že je to případ Google, tam, pokud vím, hraje hlavní roli Irsko a ne daňové ráje v užším slova smyslu.)

0 0
možnosti

Když tvořím zisk, nekoukám na morálku. Morálku beru v potaz pouze v případě že mi umožní tvořit vyšší zisk či z toho získám jiné výhody. Chovat se jinak je nejlepší cesta ke krachu.

0 0
možnosti

Vida, tak to má Google po několika méně potěšujících činech (podpora Obamy, cenzura, datamining) plus. R^:-)

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS